Witaj Tereniu, zajrzałam do Ciebie z rewizytą, śliczne roślinki i fantastyczne zwierzaki:szczególnie koty - a zwłaszcza ten rudzielec fantastic!!!!! - , których jestem (razem z moim syneczkiem) wielkim miłośnikiem...
Róże boskie...........
Ewo, dziękuję za miłe słowa Elu,, byłam dzisiaj popatrzeć czy u mnie też się roślinki biorą do życia, ale jeszcze nic nie stwierdziłam. U mnie jeszcze leży śnieg.
Za to M zakupił dla mnie prymulkę, żebym miała więcej wiosny w domu
Teresat,Hiacyntowa wiosna piękna.Ja też mam dwie donice wiosennych,są obfotografowane, a jak odzyskam domowego kompa u Konstantego pokażę.Czy miałaś kiedyś fasolnik egipski?
Ewo, fasolnika nie uprawiałam, chociaż już drugi rok zastanawiam się, czy nie kupić, tylko wciąż mnie powstrzymuje ograniczona ilość miejsca w warzywniku.
Jak sadzę fasolę tyczną, to już nic innego się nie zmieści.
Ewo,taki wigwam niestety też zajmuje dużo miejsca, tym bardziej ,że wewnątrz nie za bardzo można coś posadzić. Tradycyjny rządek, w moim przypadku się sprawdza.
Ale taki zielony namiocik to piękny akcent w warzywniku
Ogród przpiękny no i pieski kochane a co do ogródka ziołowego to brak mi słów , mam nadzieję , że i u mnie w tym roku będzie przecudownie pachniało lawendą , melisą i zwabię tym sposobem mnóstwo motyli i pszczół.
Pozdrawiam cieplutko i zapraszam do zielarskiej dyskusji