Ogród -mój azyl cz.1
Witaj Jolu
Miło,że odwiedziłaś mój ogródek. Ja właśnie skończyłam spacer po twoim ogrodzie. Mieszkasz w pięknym otoczeniu. Masz bardzo dużo rodzajów roślinek, przy każdym zdjęciu jest nazwa - to jest bardzo pomocne jak ktoś jest nowicjuszem( tzn ja).
Miło,że odwiedziłaś mój ogródek. Ja właśnie skończyłam spacer po twoim ogrodzie. Mieszkasz w pięknym otoczeniu. Masz bardzo dużo rodzajów roślinek, przy każdym zdjęciu jest nazwa - to jest bardzo pomocne jak ktoś jest nowicjuszem( tzn ja).
Anna-Kasjana
Moje miejsce relaksu
Moje miejsce relaksu
niestety wiosenne oferty allegro, pięknie czyszczą kieszeń:0.. ale ja sie naprawdę nie umiem oprzeć tym wiosennym zakupom
pozdrawiam
pozdrawiam
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
WITAJCIE KOCHANI .
Wróciłam z Książa ,ale niestety w Palmiarni nie byliśmy .Jestem nie pocieszona .Chyba wpadnę na allegro poprawić sobie humor
Zamek w Książu jet piękny nawet zimą ,ale wiosną ,czy latem na pewno piękniejszy ,zwłaszcza jego otoczenie .

Żywopłoty z bukszpanu obok jednego z tarasów -nocą.

Zostałam pasowana na kusznika ,a męża zakuli mi w dyby .

W drodze powrotnej wstąpiliśmy do IKEI ,kupiłam kilka cebulowych ,lilie ,krokosmie i sparaxis.Może macie jakieś doświadczenia związane z tym ostatnim ,napiszcie.

Wróciłam z Książa ,ale niestety w Palmiarni nie byliśmy .Jestem nie pocieszona .Chyba wpadnę na allegro poprawić sobie humor

Zamek w Książu jet piękny nawet zimą ,ale wiosną ,czy latem na pewno piękniejszy ,zwłaszcza jego otoczenie .

Żywopłoty z bukszpanu obok jednego z tarasów -nocą.

Zostałam pasowana na kusznika ,a męża zakuli mi w dyby .

W drodze powrotnej wstąpiliśmy do IKEI ,kupiłam kilka cebulowych ,lilie ,krokosmie i sparaxis.Może macie jakieś doświadczenia związane z tym ostatnim ,napiszcie.

- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu, sparxis to chyba inaczej cygański kwiat czy coś takiego (:?:) Miałem go raz ale kiepsko rósł i nie wykopałem cebulek, a on jest wrażliwy na mróz. I trzeba go gęsto posadzić, bo ma małe kwiatki i dopiero zgrupowany ładnie wygląda. Trochę pokrojem i kwiatkami przypomina miecznicę. Tyle wiem, więc chyba nie za wiele
Nie chciałem Ci mówić - Książ ma bardzo ładne ogrody - tarasy, ale pełny ich urok dopiero w sezonie
Jednak trochę tego zobaczyłaś 

Nie chciałem Ci mówić - Książ ma bardzo ładne ogrody - tarasy, ale pełny ich urok dopiero w sezonie