Ogród -mój azyl cz.1
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
MARIO -widzę ,że mamy podobne gusty ,skoro zamówiłyśmy prawie takie same roślinki ,cieszę się ,że już jesteś .
MONS życzę powodzenia w uprawie warzyw .
LENKO-a gdzie zasiałaś te rzodkiewki ,w szklarni ,czy w doniczce na parapecie ?Jeśli w domu to chyba będziesz miała tylko długie ,wybujałe liście ,a jeśli w szklarni ,to możesz liczyć na to że będzie co pochrupać.
MONS życzę powodzenia w uprawie warzyw .
LENKO-a gdzie zasiałaś te rzodkiewki ,w szklarni ,czy w doniczce na parapecie ?Jeśli w domu to chyba będziesz miała tylko długie ,wybujałe liście ,a jeśli w szklarni ,to możesz liczyć na to że będzie co pochrupać.
- JolantaG
GENIU -nasionek jeszcze nie wysiałam ,zrobię to troszkę póżniej w gruncie i okryję tunelem foliowym .Na próbę wysiałam tylko w domu kilka nasionek szałwi muszkatołowej od BASI ,ale jeszcze nic nie wzeszło.Mam jeszcze wiele innych nasionek ,które sama zebrałam i dostałam też od IGUSI .Nie wiem ,gdzie to wszystko pomieszczę 

- JolantaG
Niestety to nie wszystko co zamówiłam .
Obiecuje wszem i wobec ,że od jutra allegro omijam wielkim łukiem.
Oto co zamówiłam ;jasieniec[jasione laevis],dąbrówka rozłogowa[burgundy glow],ostróżka [astolat ]o różowych półpełnych kwiatach ,ostróżka [galahat]o białych pełnych kwiatach ,ostróżka [dark blue/black bee]o ciemno niebieskich pełnych kwiatach,pełnik chiński[goldkonigin]pomarańczowy ,pięciornik krwisty[atrosanguinea]czerwony ,przetacznik kłosowy [rosea ]różowy,rozchodnik kamczacki[variegatum ]kwiaty pomarańczowe liście zielone z białą obwódką,rozwar [astra blue] niski fioletowy,rozwar[astra white]niski biały, rozwar [astra rosea]niski różowy,serduszka okazała[dicentra spectabilis]różowo biała,dąbrówka rozłogowa [variegata],goryczka siedmodzielna,kołotocznik [alpengold],kuklik[goldball]
Mam nadzieję ,że wszystkie roślinki przyślą ładne i zdrowe i będą cieszyć moje oczy .
Zdjęć nie dodam ,bo chyba bym zbankrutowała ,może jak wybiorę inny hosting ,albo z fotosikiem coś się poprawi.
Obiecuje wszem i wobec ,że od jutra allegro omijam wielkim łukiem.
Oto co zamówiłam ;jasieniec[jasione laevis],dąbrówka rozłogowa[burgundy glow],ostróżka [astolat ]o różowych półpełnych kwiatach ,ostróżka [galahat]o białych pełnych kwiatach ,ostróżka [dark blue/black bee]o ciemno niebieskich pełnych kwiatach,pełnik chiński[goldkonigin]pomarańczowy ,pięciornik krwisty[atrosanguinea]czerwony ,przetacznik kłosowy [rosea ]różowy,rozchodnik kamczacki[variegatum ]kwiaty pomarańczowe liście zielone z białą obwódką,rozwar [astra blue] niski fioletowy,rozwar[astra white]niski biały, rozwar [astra rosea]niski różowy,serduszka okazała[dicentra spectabilis]różowo biała,dąbrówka rozłogowa [variegata],goryczka siedmodzielna,kołotocznik [alpengold],kuklik[goldball]
Mam nadzieję ,że wszystkie roślinki przyślą ładne i zdrowe i będą cieszyć moje oczy .
Zdjęć nie dodam ,bo chyba bym zbankrutowała ,może jak wybiorę inny hosting ,albo z fotosikiem coś się poprawi.
- JolantaG
http://www.allegro.pl/show_user_auction ... =1&order=t
Tutaj można poczytać i pooglądać co kupiłam .
Tutaj można poczytać i pooglądać co kupiłam .
- JolantaG
A pięknotkę kupiłam tutaj
http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=9118255
http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=9118255
Jolu widzę że zakupy u Ciebie na całą skalę
a pięknotka-piękna.Fajnie ze podałaś
strony przynajmniej taki laik kwiatowy jak ja może zobaczyć co jest ładne,jakie
warunki do jakich kwiatków są potrzebne i oczywiście od razu zobaczyć wygląd
wygląd i kolor roślinki.A to co zobaczyłam to mi oczka uwypukliło