Moja kwitnąca kolekcja
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ma przepiękny kolor i ta ilość pędów i kwiatów
nie dziwię się że to Twój ulubieniec 
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- reniazt
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agniesiuobejrzałam twoje kwitnące śliczności.
Przepiękne masz storczyki i widzę, że kolekcja się powiększa.
Z każdym dniem jesteśmy coraz bardziej wybredni co do kształtu i kolorków kwiatuszków. Te kolory, które cieszyły nas rok temu - teraz nawet nie zwracamy na nie wielkiej uwagi - ciągle szukamy coś nowego.
Czy ty też tak masz?
Przepiękne masz storczyki i widzę, że kolekcja się powiększa.
Z każdym dniem jesteśmy coraz bardziej wybredni co do kształtu i kolorków kwiatuszków. Te kolory, które cieszyły nas rok temu - teraz nawet nie zwracamy na nie wielkiej uwagi - ciągle szukamy coś nowego.
Czy ty też tak masz?
- Mala_MI

- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
widziałam podobnego ostatnio w kwiaciarni; nie mogłam go wtedy jednak kupić. ale zamierzam kiedyś dołączyć takiego do kolekcji
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Jestem zafascynowana Twoją kolekcją storczyków!!! Są piękne, jak Ty to robisz? Nie mam doświadczenia jeśli chodzi o storczyki, nigdy nie kupowałam tych kwiatów, bo myślałam ,że są trudne do pielęgnacji w domu.W ubiegłym roku dostałam na imieniny i kwiaty kwitły bardzo długo, miałam go teraz wyrzucic, ale odstawiłam jeszcze na górną półkę i teraz patrzę, że wypuszcza pęd kwiatowy? chyba zakwitnie? Cieszę się ogromnie. Czy powinnam , go jakoś nawozic? Pozdrawiam cieplutko. Grażyna
grazka_j - mój ogród
grazka_j - mój ogród
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
ja też. jakbym to ja go spotkała nie wahałabym się ani chwili. już prawie rok o nim marzę (odkąd dołączyłam na to forum) i nie umiem go spotkać. nigdzie ich nie ma. a ja jestem bardzo niecierpliwa i im szybciej go zdobędę tym lepiej. a wszyscy jak na złość kupują sobie takie i wstawiają ich fotki, a ja jestem zazdrosna i smutna, że nie mam takiego i nie będę mieć.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Arielku, Asiu,dziękuję bardzo
Iduś, ja też nie chcę myśleć o kosztach, tym bardziej, że większość kupowana w kwiaciarni, ale jak ktoś jest zakręcony to i o kosztach nie bardzo myśli, tym bardziej, że to jest wszystko rozciągnięte w czasie
Reniu, mnie najbardziej cieszy nowy pęd, który u mnie urósł i zakwitł, wtedy nie mogę napatrzeć się, i cieszę się z każdego rozwijającego się pąka.
Mała Mi jeśli jeszcze kiedyś takiego trafisz,to kup, bo jest naprawdę śliczny, ja już nie mogłam się doczekać kiedy pęd urośnie , dojrzeją i zakwitną pąki, i ani jednego nie stracił
Grażynko, całe szczęście,że nie wyrzuciłaś swojego storczyka, jeśli wypuszcza pęd, to ucieszy Cię znowu swoimi kwiatami
Postaw go na jasnym miejscu, najlepiej na parapecie, podlewaj przez namaczanie doniczki w wodzie z 1/4 dawki nawozu do storczyków, wtedy gdy korzenie zrobią się srebrne, tzn. co ok 10-12 dni.iI tak przez 3 podlewania, a 4 samą wodą.
Dusiu nie smuć się, na pewno w końcu spotkasz takiego z mazami, i wtedy będziesz cieszyć się jeszcze bardziej , niż gdybyś spotkała go bez problemu
Iduś, ja też nie chcę myśleć o kosztach, tym bardziej, że większość kupowana w kwiaciarni, ale jak ktoś jest zakręcony to i o kosztach nie bardzo myśli, tym bardziej, że to jest wszystko rozciągnięte w czasie
Reniu, mnie najbardziej cieszy nowy pęd, który u mnie urósł i zakwitł, wtedy nie mogę napatrzeć się, i cieszę się z każdego rozwijającego się pąka.
Mała Mi jeśli jeszcze kiedyś takiego trafisz,to kup, bo jest naprawdę śliczny, ja już nie mogłam się doczekać kiedy pęd urośnie , dojrzeją i zakwitną pąki, i ani jednego nie stracił
Grażynko, całe szczęście,że nie wyrzuciłaś swojego storczyka, jeśli wypuszcza pęd, to ucieszy Cię znowu swoimi kwiatami
Dusiu nie smuć się, na pewno w końcu spotkasz takiego z mazami, i wtedy będziesz cieszyć się jeszcze bardziej , niż gdybyś spotkała go bez problemu
- Storczykowa

Wielkie dzięki. Jutro pójdę kupic nawóz i będę zdawała relację jakie są efekty. Jak zakwitnie zrobię zdjęcie. ;:12 Serdeczne pozdrowienia.
grazka_j - mój ogród
grazka_j - mój ogród
grazka_j - moje wątki
- AGNESS

Grażko, czekam na zdjęcia
Dewuka, ja też nie mogłam doczekać się na kwitnięcie tego z różowymi mazinkami, ponieważ też się nie nacieszyłam jego sklepowym kwitnieniem, gdyż miał plamki na płatkach i oberwałam wszystkie kwiaty, bojąc się , że to grzyb
a okazało się, że były to plamki po pryskaniu na słońcu w kwiaciarni
Ale bardzo szybko zakwitł i nie stracił żadnego pąka, i już się pięknie rozgałęzia , mimo, że dopiero otworzył 3 kwiaty
Tak więc u Twojego pewnie też będzie niedługo kwitnienie 
Dewuka, ja też nie mogłam doczekać się na kwitnięcie tego z różowymi mazinkami, ponieważ też się nie nacieszyłam jego sklepowym kwitnieniem, gdyż miał plamki na płatkach i oberwałam wszystkie kwiaty, bojąc się , że to grzyb
- AGNESS

Basiu, on faktycznie jest bardzo wysoki, na zdjęciu tego nie bardzo widać, ponieważ i świeczniki wydają się małebobi pisze:
Zgadzam się w 100%ariel pisze:Świetnie wygląda, lubię długie i rozgałęzione pędyWtedy storczyk wygląda najkorzystniej
, a do tego kwiaty z żółtym ... mmmmmm ... miodzio
- Storczykowa

nie piszcie tak często o tym, że macie te Phalaenopsisy, bo jestem bardzo smutna, że wszyscy go mają tylko nie ja, a ja marzę o nim bardzo.AGNESS pisze:Grażko, czekam na zdjęcia![]()
Dewuka, ja też nie mogłam doczekać się na kwitnięcie tego z różowymi mazinkami, ponieważ też się nie nacieszyłam jego sklepowym kwitnieniem, gdyż miał plamki na płatkach i oberwałam wszystkie kwiaty, bojąc się , że to grzyba okazało się, że były to plamki po pryskaniu na słońcu w kwiaciarni
Ale bardzo szybko zakwitł i nie stracił żadnego pąka, i już się pięknie rozgałęzia , mimo, że dopiero otworzył 3 kwiaty
Tak więc u Twojego pewnie też będzie niedługo kwitnienie