Kamil z najlepszych będę zbierać masiona, chociaż znając siebie pewnie zbiorę je z każdego krzaka,
i będę potem myśleć jak to oznakować.
Niebieski ogrod u mnie też jeszcze nie.
Pomidorki siałam w 4 terminach:
28 luty,9 marzec, 12 marzec i 14 marzec.
Krzyżówki siałam w 3 terminie czyli 12 marca, zaczynają wychodzić ale tylko te ze świeżych nasion. Starsze jeszcze nie.
Nawet z pierwszego siewu nie wszystkie skiełkowały, czekam jeszcze na Biełyj Naliw, Velmozha, Shadow Boxing dwarf i Skyreacher dwarf. Czyli 4 z 30.
Z drugiego siewu czekam na 5 odmian na 54 wysiane, a w trzecim dopiero kilka wykiełkowało.
No i z tego względu że kiełkuje 3 wysiew zainstalowałam kolejną lampę.
Dzisiaj w biedronce upolowałam jeszcze jedną fajną lampę ledową akumulatorową , świeci też silniej daje 1500 lm, zainstalowałam ją nad skrzynką z 4 turą wysiewu. Na razie nie ma potrzeby doświetlać ale lampa już jest gotowa.

Mam w tej skrzynce 30 odmian w tym 3 krzyżówki Eli. Zrezygnowałam z rosyjskich bo już nie ma gdzie stawiać i kombinować doświetlanie.
Więc Mazarini, Miedowyj Spas, Cudo Ałtaja, Ruskaja Dusza, Inżir Rozowyj oraz Pertsewidnyj i Kuban Pepper przechodzą na kolejny sezon, chociaż kto wie bo szykują mi się znowu fajne nowe odmiany z pewnego źródła