Ćmówki z PESTKĄ@

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie jakoś - na szczęście - pąki nie opadają. Ale nie otwieram ani nie rozszczelniam okien tam gdzie stoją storczyki.
A wieś i tak górą :wink:
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Witajcie dziewczynki.Ciesze sie ,ze mnie odwiedzilyście.Niewiele sie dzieje na moim wątku,ale to nic ;:166 .Musiala bym sie obfocić każdym pędem kwiatowym,a nie chce zasmiecac forum.Pochwalę sie jednak.Wczoraj pojechałam do Gorzowa z mężem (chcial kupic jakąś maszyne spawalniczą czy coś) Weszłam do OBI i......na stojakach wjechały storczyki za 19,90.Obiecałam sobie ,ze żadnego już,ze zainwestuje w doniczki(po nie własnie weszlam do OBI) No niestety,a może raczej na odwrót wyszłam ze storczykiem.W zyciu takiego nie widziałam,na żadnej fotce,na żadnym forum(może przeoczyłam ).Pochwale sie nim jak zrobię fotkę :wink: Ale jestem szczęśliwa,ze go mam ;:87
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

pokaż go :)

a były Phalaenopsisy z mazami? bardzo bym chciała takiego mieć, ale pewnie nigdy nie zdobędę :((
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Były z mazami,w kropki,ciapki ,kreski.Kolory obłedne,niestandardowe.Był nawet brązowy z zielonymi nerwami.Cudnie wygladał,ale kwiatki miał małe.Wszystkie storczyki były rozgałezione na pędzie kwiatowym.Ja mam nierozgałezionego.Wziełam go z powodu koloru.Nie dosć ,ze ma obłedne kolorki,wyglada cudnie ,to jeszcze jest jakiś taki mięsisty i sie błyszczy takimi małymi drobinkami.Jakby go ktoś srebrem obsypał.Storczyków bylo naprawde duzo,ale ja wyszłam z jednym ,bo nie mam miejsca na dublowanie kolorów nawet tych podobnych do siebie.Teraz szukam perełek
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

PESTKA@ pisze:Były z mazami,w kropki,ciapki ,kreski.Kolory obłedne,niestandardowe.Był nawet brązowy z zielonymi nerwami.Cudnie wygladał,ale kwiatki miał małe.Wszystkie storczyki były rozgałezione na pędzie kwiatowym.Ja mam nierozgałezionego.Wziełam go z powodu koloru.Nie dosć ,ze ma obłedne kolorki,wyglada cudnie ,to jeszcze jest jakiś taki mięsisty i się błyszczy takimi małymi drobinkami.Jakby go ktoś srebrem obsypał.Storczyków bylo naprawde duzo,ale ja wyszłam z jednym ,bo nie mam miejsca na dublowanie kolorów nawet tych podobnych do siebie.Teraz szukam perełek
ale ja ci zazdroszczę... masz z mazami i często je spotykasz, a ja nie mam ŻADNEGO i nigdzie ich nie umiem spotkać. to takie niesprawiedliwe... nie uda mi się go kupić, za rzadko jestem w jakiś sklepach, ale co ja na to poradzę, że są tak daleko. ja też teraz szukam oryginalnych (ostatnio zaczęły mi się podobać gatunkowe, ale niestety są bardzo rzadkie i pewnie też nie uda mi się żadnego zdobyć). ale taki z mazami... muszę go mieć!!!
Blue Monkey
500p
500p
Od: 31 gru 2008, o 20:04

Post »

Pestko no pokaż tego nowego :)
Jak sie ma pomidorowy eksperyment? dzieje się coś?
mam zamiar nasmarować kilka oczek maścią z wazeliny i ukorzeniacza, co o tym sądzisz? przygotowywałaś ją kiedykolwiek?
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Rety, Pestko, ale mi narobiłaś smaka na wycieczkę do OBI :roll: ale to w najbliższym czasie nierealne, dopiero za tydzień :twisted:
jestem bardzo ciekawa co też za cudo kupiłaś :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aldonko, teraz Ty bierzesz nas na przetrzymanie 8) Pokazuj tego storczyka :evil: :lol: :lol: :lol:Pokaż Kochanie, bo już paznokcie obgryzam z niecierpliwości :wink:
gelatynka
200p
200p
Od: 31 gru 2008, o 15:26

Post »

ja takze chetnie zobaczyłabym ten nowy nabytek :o
gelka
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przedstawiam Wam moje ukochane ,,jabłuszko z rumieńcem,,Corcia nazwała go zawstydzona Marcelka :P Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Blue Monkey
500p
500p
Od: 31 gru 2008, o 20:04

Post »

Bardzo trafna nazwa według mnie :) hihihi iście panieński rumieńczyk :lol: :lol:
gelatynka
200p
200p
Od: 31 gru 2008, o 15:26

Post »

naprawde niespotykany kolorek-faktcznie jakby sie rumienił :wink: gratuluje takiego nabytku tylko pozazdrościć, imię też mi się podoba :)
gelka
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BLUE MONKEYpytałas o miksture czy działa.Ja smaruje sokiem pomidorowym własnej produkcji .Nie wiem czy to jest spowodowane sokiem ,czy może po prostu czas był ,zeby sie obudzilo oczko,Nie wiem co to jest czy pęd kwiatowy ,czy może keiki,Zobaczymy jak podrośnie.Najwazniejsze ,ze kwas pomidorowy nie spowodował innych neprzewidzianych konsekwencji.Wyglada to tak; Obrazek
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12

Post »

Pestko - baardzo orginalny i faktycznie jak takie rumiane jabłuszko :D
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 paź 2006, o 22:46
Kontakt:

Post »

Ja zrobiłem miksturę z przecieru pomidorowego, ukorzeniacza i wody, co po posmarowaniu zmieniło się w skorupkę i teraz kilka razy dziennie spryskuję to mgiełką. Wydaje mi się, że u mnie też coś się dzieje.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”