Siedlisko między Trzebnicą, a Sułowem - 2026
- lojka 63
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Siedlisko między Trzebnicą, a Sułowem - 2026
Małgosiu super wózeczki,ja też takie chcę
,a roślinki pięknie i zdrowe.Faktycznie wcześnie posiałaś ale jak masz gdzie trzymać to będzie wczesne lato u ciebie.Jesteś bardzo pracowita i pracy się nie boisz ale znasz się na tym i miło czytać jak o swoich planach i pracach opowiadasz.Przy okazji dajesz natchnienie do nowych pomysłów dla takich jak ja.
Powodzenia 
- marta64

- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Małgosiu, bardzo Ci współczuję bólu stawów,
ale to, co Ty łykasz, to mnie przeraża.
A próbowałaś ćwiczeń rehabilitacyjnych pod okiem zdolnego fachowca? Krioterapii?
Znaczki z roślinkami, owockami czy zwierzaczkami fajne, ale grzyby
po prostu fascynujące! Czy to są grzyby spotykane w polskich lasach?
Znaczki z roślinkami, owockami czy zwierzaczkami fajne, ale grzyby
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- Bufo-bufo

- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Z zainteresowaniem obejrzałam znaczki z Muzeum. Piękne rysunki 
-
Miriam

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Małgosiu
Ogrodnik to chyba trochę inny człowiek, no nie chcę powiedzieć nienormalny
Ty wiesz, że ja przeliczałam wam zarobek na godzinę przy tym łuskaniu bobu i wyszło mi, że nieogrodnik popukał by się w głowę i poszedł kupić
? Z kukurydzą to już mechanizacja u ciebie
Ośmielam się to pisać, bo przecież też w tym siedzę, mało tego, przechodzę przez to, bo wymyśliłam sobie szklarnię (jesteśmy z mężem sami) i on mi to wybija z głowy, przelicza ile to mi kupi pomidorów, ogórków itp. za cenę tej szklarni ! Ale jak przeliczyć szczęście i radość z chodzenia przy tym? Ale nie o mnie tu.
Zapisałam sobie przepis na nalewkę z płatków róży
Kury planujesz, ale pewnie nie puścisz ich luzem, więc ci robaków nie wybiorą. Już widzę co takie dwie łapki z pazurkami by zrobiły
Z zakupami zaszalałaś, wow. Hiacynta kalifornijskiego i ja poszukam, ale że tylko jeden ci zakwitł, szkoda
Fajnie suszysz jabłka a nie pomyślałaś o suszarce takiej do grzybów? Byłoby szybciej.
Ciekawa byłam jak udadzą ci się arbuzy, fiu, fiu, porosły
Już nie pytam, skąd u ciebie taka znajomość sztuki szczepienia, bo ktoś mnie uprzedził z pytaniem, więc już wiem
Też się przymierzam ale...na przymierzaniu się kończy. Może to będzie ten rok?
Dobrego sezonu Małgosiu ci życzę, może będzie normalny pogodowo jak ta zima, która nas tak zaskoczyła swoją normalnością?
Ty też coś wspominałaś o planach szklarni na wsi, aktualne?
Ogrodnik to chyba trochę inny człowiek, no nie chcę powiedzieć nienormalny
Zapisałam sobie przepis na nalewkę z płatków róży
Ciekawa byłam jak udadzą ci się arbuzy, fiu, fiu, porosły
Już nie pytam, skąd u ciebie taka znajomość sztuki szczepienia, bo ktoś mnie uprzedził z pytaniem, więc już wiem
Dobrego sezonu Małgosiu ci życzę, może będzie normalny pogodowo jak ta zima, która nas tak zaskoczyła swoją normalnością?
Ty też coś wspominałaś o planach szklarni na wsi, aktualne?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- kuneg

- Od: 29 sty 2021, o 08:11
Witam miłych gości
Cieszę się, że spodobały się Wam znaczki roślinne. Szarość i plucha za oknem powoduje u mnie nudę... a wiadomo, że głupie pomysły przychodzą do głowy, jak dzieci się nudzą... Znaczki musiały być jednak w tematyce ogrodowej
Jolu, cieszę się, że lubisz tu wpadać i podczytywać
A wózeczki takie, to sobie zażycz na jakieś imieniny, urodziny, dzień kobiet, dzień dziecka, czy z jakiejkolwiek innej okazji. Zielony kosztował poniżej 200 zł na all. Toż to tylko ze 3 bukiety kwiatów, albo ze 4 bombonierki tylko
Ten mały, to niecała stówka. 
Martuniu, łykam, bo coś muszę wymyślić, a lekarzy tak bardzo nie lubię, że nie masz pojęcia. Wystarczy mi taki jeden za sąsiada na wsi
Najlepszą rehabilitacją dla mnie jest ogród i słońce, ale w zimie trochę z tym kiepsko.
Grzyby ze znaczków występują w Polsce, choć są rzadkie. Tylko część nazw jestem w stanie odczytać: Okratek czerwony, Sromotnik fiołkowy, Szyszowiec szyszkowaty, Szmaciak gałęziasty, Podgrzybek pasożytniczy. Jednego nie dam rady odczytać ze zdjęć.
Mireczko, witam Cię serdecznie i cieszę się, że odkurzyłaś swój wątek, a ja mogłam na niego trafić
Ogrodnik to zuuuupełnie inny gatunek człowieka
Nieogrodnik kupiłby sobie bób w sklepie, a kasę wydał na siłownię i spociłby się tam zupełnie bezproduktywnie, na co ja z kolei pukam się w głowę
Szklarnia na wieś nadal jest u mnie w planach. Szczerze, to ja wolę szklarnię, niż wakacje w Egipcie. Cena podobna i też ciepło, a nie trzeba się między tłumami przeciskać i spać w cudzej pościeli.
Kury dostaną jako wybieg część sadu, bo to łącznie jakieś 1500m2. Najpewniej podzielę go na 2 kwatery i będą tam grzebać na zmianę. Najpierw jednak przydałoby się na wsi zamieszkać, bo kurami pożywią się lisy
Jak masz pachnące róże, to zrób koniecznie nalewkę. Tylko uprzedzam, że to prawdziwe perfumy i panów odrzuca od takich słodkości
Hiacynty kalifornijskie nie wyrosły, poza tym jednym, a i pewnie zimy nie przetrwa, więc trzeba sadzić w donicy i chować na zimę.
Z suszarki do grzybów rezygnuję, bo już mi się w kuchni te sprzęta nie mieszczą... w bloku.
Arbuzami sama jestem zaskoczona i będą stałym elementem upraw
U mnie zima nie jest normalna
bo śniegu mało i roślinki nie mają puchowej pierzynki 
Nie pojechaliśmy wczoraj na wieś
Auto odmówiło współpracy. Czeka mnie wizyta w warsztacie i to lawetą 
Mogę za to wkleić fotki, jak rosną moje rozsady
Widać po przedwczesnych wysiewach, że mi się nudzi

Koleusy pokazują kolorki

Szałwia chia przepikowana wczoraj. Podobno równie ładnie kwitnie, co omszona. Zobaczymy

Ciekawe, czy ogórki będą owocować na parapecie?
Szpinak malabarski ma młodszego braciszka

Papryki ze sklepowych owoców też ładnie wykiełkowały

Potwierdzam wszem i wobec, że właściwe rozsady będę robiła w normalnym terminie. Por i seler wysieję niebawem, papryki w połowie marca, pomidory pod koniec marca, a dyniowate w I połowie kwietnia.
Pozdrawiam wszystkich ciepło i życzę dobrego tygodnia.

Cieszę się, że spodobały się Wam znaczki roślinne. Szarość i plucha za oknem powoduje u mnie nudę... a wiadomo, że głupie pomysły przychodzą do głowy, jak dzieci się nudzą... Znaczki musiały być jednak w tematyce ogrodowej
Jolu, cieszę się, że lubisz tu wpadać i podczytywać
A wózeczki takie, to sobie zażycz na jakieś imieniny, urodziny, dzień kobiet, dzień dziecka, czy z jakiejkolwiek innej okazji. Zielony kosztował poniżej 200 zł na all. Toż to tylko ze 3 bukiety kwiatów, albo ze 4 bombonierki tylko
Martuniu, łykam, bo coś muszę wymyślić, a lekarzy tak bardzo nie lubię, że nie masz pojęcia. Wystarczy mi taki jeden za sąsiada na wsi
Grzyby ze znaczków występują w Polsce, choć są rzadkie. Tylko część nazw jestem w stanie odczytać: Okratek czerwony, Sromotnik fiołkowy, Szyszowiec szyszkowaty, Szmaciak gałęziasty, Podgrzybek pasożytniczy. Jednego nie dam rady odczytać ze zdjęć.
Mireczko, witam Cię serdecznie i cieszę się, że odkurzyłaś swój wątek, a ja mogłam na niego trafić
Ogrodnik to zuuuupełnie inny gatunek człowieka
Nieogrodnik kupiłby sobie bób w sklepie, a kasę wydał na siłownię i spociłby się tam zupełnie bezproduktywnie, na co ja z kolei pukam się w głowę
Szklarnia na wieś nadal jest u mnie w planach. Szczerze, to ja wolę szklarnię, niż wakacje w Egipcie. Cena podobna i też ciepło, a nie trzeba się między tłumami przeciskać i spać w cudzej pościeli.
Kury dostaną jako wybieg część sadu, bo to łącznie jakieś 1500m2. Najpewniej podzielę go na 2 kwatery i będą tam grzebać na zmianę. Najpierw jednak przydałoby się na wsi zamieszkać, bo kurami pożywią się lisy
Jak masz pachnące róże, to zrób koniecznie nalewkę. Tylko uprzedzam, że to prawdziwe perfumy i panów odrzuca od takich słodkości
Hiacynty kalifornijskie nie wyrosły, poza tym jednym, a i pewnie zimy nie przetrwa, więc trzeba sadzić w donicy i chować na zimę.
Z suszarki do grzybów rezygnuję, bo już mi się w kuchni te sprzęta nie mieszczą... w bloku.
Arbuzami sama jestem zaskoczona i będą stałym elementem upraw
U mnie zima nie jest normalna
Nie pojechaliśmy wczoraj na wieś
Mogę za to wkleić fotki, jak rosną moje rozsady

Koleusy pokazują kolorki

Szałwia chia przepikowana wczoraj. Podobno równie ładnie kwitnie, co omszona. Zobaczymy

Ciekawe, czy ogórki będą owocować na parapecie?
Szpinak malabarski ma młodszego braciszka

Papryki ze sklepowych owoców też ładnie wykiełkowały

Potwierdzam wszem i wobec, że właściwe rozsady będę robiła w normalnym terminie. Por i seler wysieję niebawem, papryki w połowie marca, pomidory pod koniec marca, a dyniowate w I połowie kwietnia.
Pozdrawiam wszystkich ciepło i życzę dobrego tygodnia.
- Arkadius121

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wózki klasa,zwłaszcza ten czerwony służący jak to określiłaś do "przesuwania tyłka"
Taki wózek i nam by się przydał,jak gdzieś takiego napotkam to już będzie nasz
Bardzo fajna ta muzealna kolekcja znaczków pocztowych we mnie też te ze zwiarzakami i roślinami zawsze budziły największe zainteresowanie
Dorodnych siewek u Ciebie zatrzęsienie
Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę
Taki wózek i nam by się przydał,jak gdzieś takiego napotkam to już będzie nasz
Bardzo fajna ta muzealna kolekcja znaczków pocztowych we mnie też te ze zwiarzakami i roślinami zawsze budziły największe zainteresowanie
Dorodnych siewek u Ciebie zatrzęsienie
Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę