Przez weekend mieliśmy atak zimy, napadało ponad 40 cm śniegu, później niestety okiść zrobiła swoje porządki i połamała sosny u sąsiada, i dwa konary u mnie w sadzie na jabłoni, gruszy. Jabłoni mi szkoda, bo była nisko i ładnie osadzona gałąź owoconośna

Od wczoraj są temperatury dodatnie i pada deszcz, sporo śniegu wytopniało , więc posprzątałem szkody.
Powoli zaczynam też myśleć nad przyszłorocznym sezonem pomidorowym. Miejsc pod osłonami mam tylko 46 więc konkurencja będzie spora...
Na chwilę obecną mam 19 pozycji zajętych. Z czego jest jeden to Dwarf Arctic rose, 7 Sakiewek : Corazon, Red Pear, Sakiewka Chudziaka, Sakiewka x rob, ochrowa sakiewka, Rosamunda F3, Aunt swarlos Polisch Plum. Krzyżówki Kam1 F2, Kam2F2, Kam25F2( liczę, że wyskoczy variegata ochrowa

) Fav 26F2. I na koniec Malinowy z XIX w. W tym roku miałem jeden krzak i mam nadzieję, że to nasiono z którego to wyrósł ów krzak było zamieszane, gdyż pomidory były okrągłe i zielone, a nie malinowe

. Jeśli ktoś ma namnożoną tą odmianę to proszę poratować AWN gdyż nie ma już nasion tej odmiany