Kasia oda to taki karzełek, żeby nie powiedzieć mikrus
Wykopałem dwa krzaczki Pkam1 obraz nędzy i rozpaczy z wiosny zawiązały po owocku bez nasion, teraz miały po jednym mikrusie, może przezimują.
Jedna fioletowa słodka, druga biała ostrawa z anto.
Pozdrawiam Kamil
Siła wzrostu podkładek jabłoni12 Mój sad
Serio? A ja się martwiłam czemu te krzaczki takie małe.
Widzę że pomyliłam się bo Pkam jest F2, ja już się rozpędzam bo zbieram nasiona a to one dopiero F3.
Miałam też w planach wykopać te Pkam co nie zdążyły zaowocować ale przymrozek mnie ubiegł, takie zmarźnięte to już nie przeżyją? Czy odbiją jeśli łodyga jeszcze nie zmarzła tylko liście?
Na zdjęciu wyglądają na bardziej okazałe.Nie ważyłam,ale 5 dkg mają. W przyszłym sezonie posadzę ją do
tunelu i lepiej dokarmię.Widzę,że papryka lubi ciepło i dużo jedzenia.Zimny rok nie sprzyjał uprawom gruntowym.
U mnie mniejsze były, a może jak zwykle opisy mocno przesadzone. Fajna, niziutka papryczka, wzrost niewątpliwie jest zaletą i nawet
plenna, ale chyba u mnie za mało jedzenia miała .
Przyszło mi do głowy,że mogę ją wysiać na uprawę zimową.
Ja wykopałam jeden malutki krzaczek Pkam1 F2, który był zagłuszony i prawie zdechł, zawiązał jeden malutki ,fioletowy owoc.
Wsadziłam go do domiczki i na razie wstawiłam do tunelu, jak będzie zimniej to zabiorę do domu o ile odżyje i będzie rósł.