Kolekcja sadowniczo warzywna
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2016, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolekcja sadowniczo warzywna
Bolek, w tym roku nie przekarmiony, puszczony na 3 pędy, wiąże owoce w każdym gronie będą nasiona

Black beauty też udało się, będą nasiona w pierwszym gronie tylko jeden pomidor w drugim dwa, ale w wyższych piętrach śpiochy ruszają

Copia green bardzo ozdobne są te owoce też myślałem że będzie słabo z owocowaniem, ale po ochłodzeniu ruszyły śpiochy w trzecim i czwartym gronie

Banded amazon, Ania dzięki
tak ładny wzór zebry na każdym owocku, w każdym gronie jakieś pomidory, zgrabny krzaczek okolice 50 cm wysokości, puściłem na 3 pędy. Żadnych niedoborów, żadnych chorób, jakieś pszczółki samotnice go zapylały mam nadzieję że nie zapyliły krzyżowo

Black beauty też udało się, będą nasiona w pierwszym gronie tylko jeden pomidor w drugim dwa, ale w wyższych piętrach śpiochy ruszają

Copia green bardzo ozdobne są te owoce też myślałem że będzie słabo z owocowaniem, ale po ochłodzeniu ruszyły śpiochy w trzecim i czwartym gronie

Banded amazon, Ania dzięki

-
- Od: 10 kwie 2016, o 20:40
Pora na aktualizacje, Jabłek mało, choć pierwsze już zaczynają dojrzewać
Pierwszy był Suislepper

Później coś co twierdze, że może charłamowska
następnie dojrzał Novamac po wypolerowaniu wygląda jak sztuczny, posmak lobo było jeszcze kwaśne, gdyż dojrzał przedwcześnie, przez lokatora...

Pierwszy był Suislepper

Później coś co twierdze, że może charłamowska
następnie dojrzał Novamac po wypolerowaniu wygląda jak sztuczny, posmak lobo było jeszcze kwaśne, gdyż dojrzał przedwcześnie, przez lokatora...

-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Śliczne jabłuszka.
Te pierwsze to pewnie słodziutkie
Te pierwsze to pewnie słodziutkie

- leszkat76
- Od: 13 gru 2020, o 14:12
Kamil pytam w Twoim wątku bo nie za bardzo wiem gdzie to zrobić.
Chodzi o Twoją krzyżówkę Kam1Af3.
Nie wiem jak ją oznaczać dalej bo zamierzam ją dalej ciągnąć.
Czy Kam1A f4 czy jakieś jeszcze dodatkowe cyferki.
Bardzo mi się podobają jej owoce, mam nadzieję że będą powtarzać cechy.

Jest bardzo podobna z kształtu, konsystencji miąższu i w przekroju do Kam1 f1, ale jest barwy ciemnomalinowej i ma pyszny, malinowy smak z mocno wyczuwalną słodkością. Jednym słowem pychotka.
Kam1 f1 też nie jest zła w smaku, taka mocno pomidorowa i aromatyczna ale nie taka słodka, kwaśna też nie jest.
Oba pomidorki w przekroju, nie do rozróżnienia.

Malinowy jest lepszy ale w sumie oba są bardzo dobre, nie za twarde i nie za miękkie, soczyste i mięsiste, trwałe i nie pękają. Na krzaku wyglądają jak rumiane jabłuszka.
Mam już przesyt pomidorowy ale tego malinowego to jem bez niczego.

Chodzi o Twoją krzyżówkę Kam1Af3.
Nie wiem jak ją oznaczać dalej bo zamierzam ją dalej ciągnąć.
Czy Kam1A f4 czy jakieś jeszcze dodatkowe cyferki.
Bardzo mi się podobają jej owoce, mam nadzieję że będą powtarzać cechy.

Jest bardzo podobna z kształtu, konsystencji miąższu i w przekroju do Kam1 f1, ale jest barwy ciemnomalinowej i ma pyszny, malinowy smak z mocno wyczuwalną słodkością. Jednym słowem pychotka.
Kam1 f1 też nie jest zła w smaku, taka mocno pomidorowa i aromatyczna ale nie taka słodka, kwaśna też nie jest.
Oba pomidorki w przekroju, nie do rozróżnienia.

Malinowy jest lepszy ale w sumie oba są bardzo dobre, nie za twarde i nie za miękkie, soczyste i mięsiste, trwałe i nie pękają. Na krzaku wyglądają jak rumiane jabłuszka.

Mam już przesyt pomidorowy ale tego malinowego to jem bez niczego.