Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 5
-
Pelasia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 5
Następny owoc wcale nie musi taki być.
Nawet z tego samego krzaka.
Asia
Nawet z tego samego krzaka.
Asia
- leszkat76

- Od: 13 gru 2020, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kamilmoże był jeszcze nie dojrzały i trzeba dłużej poczekać.
Asia mam jeszcze trzeci krzaczek K55 ale jeszcze nie ma dojrzałych owoców, nasionka będą.
Dojrzały pierwsze owoce K54. Wielkie malinowe śliwy, smaczne, niby twarde ale nie twarde, tylko mięsiste i mało soczyste, idealne na kanapkę i na przecier.

K17 bardzo plenna koktajlówka i smaczna.

Asia mam jeszcze trzeci krzaczek K55 ale jeszcze nie ma dojrzałych owoców, nasionka będą.
Dojrzały pierwsze owoce K54. Wielkie malinowe śliwy, smaczne, niby twarde ale nie twarde, tylko mięsiste i mało soczyste, idealne na kanapkę i na przecier.

K17 bardzo plenna koktajlówka i smaczna.

- MustardOlive
- 50p

- Od: 22 sie 2025, o 12:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu i jak wrażenia na koniec sezonu? Reszta owoców z krzaka też była taka? Doszłaś może czy to jakaś pomyłka czy rozszczepienie? No i czy wyślesz ją na AWN?leszkat76 pisze: ↑25 lip 2025, o 22:43 K 14/3 wybarwiają się na czekoladowy kolor i to dwa krzaki tak samo. I co z tym fantem zrobić, jaką nazwę czy symbol nadać ? Nie wiadomo czy to kolejne rozszczepienie czy niekontrolowana krzyżówka.![]()
Smak wyśmienity, dość mocno odczuwalna słodycz przełamana leciutkim kwaskiem.
- leszkat76

Trudno mi powiedzieć,u Asi były czerwone, u mnie z jej nasion były wszystkie 3 dymne tyle że na każdym owoce różniły się wielkością i kształtem.
Podejrzewam przepylenie. Nie chce mi się go siać w kolejnym sezonie, chociaż smakowo nie był zły. Z krzyżówek Kozuli na pewno powtórzę K 37 ten od Ani i ten od Asi też. I chcę wrócić do Rudego K127. W AWN raczej nie będę uczestniczyć, mam już wytarczający zapas nasion.
Podejrzewam przepylenie. Nie chce mi się go siać w kolejnym sezonie, chociaż smakowo nie był zły. Z krzyżówek Kozuli na pewno powtórzę K 37 ten od Ani i ten od Asi też. I chcę wrócić do Rudego K127. W AWN raczej nie będę uczestniczyć, mam już wytarczający zapas nasion.
- MustardOlive
- 50p

- Od: 22 sie 2025, o 12:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jasne, swoją drogą jakiś trzmiel z brudnymi nogami zrobił fajną pasiastą mieszankę 
- leszkat76