Dziękuję
Aniu .
Lubię pomidorki, mam wiele odmian i zbieram z nich nasionka. Dlatego dokładnie je opisuję żeby nie było jakichś pomyłek gdyż potem wymieniam się tymi nasionkami z innymi forumowiczami. Z zasady to mam taki charakter że lubię dokładność i precyzyjność. Nie mogę ścierpieć jak ktoś odwala chałę . W pracy też to zauważono i nie każdy lubi ze mną pracować bo szybko go przywracam do pionu.
Pomidorki też mają u mnie dobrze, są zadbane, dopieszczone, biegam na pole w każdej wolnej chwili do moich upraw.
A one odwdzięczają się pięknym owocowaniem. Mam też z każdym rokiem coraz więcej wiedzy i doświadczenia , rośnie więc wszystko coraz lepiej i bardzo mnie to cieszy.
Pokażę na przykładzie pomidorka Orange Banana jak duża jest różnica w plenności między okresem jak zaczynałam a teraz.
Rok 2022 pierwszy raz posiałam Orange Banana.
A tak wygląda w tym roku.
Różnicę widać gołym okiem.
Pomimo że w tym roku miały kiepski start to mnie i tak zaskakują urodzajem.
Cukinie tak rosną że rozdaję i przejeść nie mogę. Dzisiaj drugi raz już piekłam pasztet z cukinii i to podwójną porcję.
Idzie 6 sztuk cukinii do pasztetu, jest przepyszny. Przepis z internetu, nie trudno znaleźć.
Dynie tak się rozrosły że rozlazły się w truskawkach. Jedna dynia znalazła szparę w ogrodzeniu i wlazła sobie w ziemniaki. Tak mnie to rozbawiło jak ją zobaczyłam jak sobie pełznie że mało co sama nie padłam w ziemniaki.
W zasadzie to dawno już pokazywałam moje dynie w takim razie jutro zrobię im sesję i wstawie fotki. Już niemal wszystkie owocują a 3 odmiany już zjedzone w zupie.