Dziś kończyłem wzmacniać i usztywniać rusztowanie pod winogrona, zajęło mi to sporo czasu, na szczęście już wszystkie słupki są stabilne i się nie chwieją, a druty są napięte, teraz pomalować jakąś farbą na rdzę i trzeba będzie pilnować winorośli przed mączniakami.
Później porozsadzałem papryki i wyszło mi 34 krzaki

Nigdy nie miałem takiej ilości papryk, jakoś tą całą rozsadę upchnąłem na parapetach

Najwięcej jest mojego mieszańca Pkam1 bo 10 sztuk, mam nadzieję, że coś ciekawego wyskoczy, Liczył bym coś w typie fioletowego Jalapeno, ale słodkiego, mam po 3 sztuki Candy cane, 3 Black olive, 1 Velvet, resztę musiał bym policzyć ile czego jest bo nie pamiętam

Z odmian jest jeszcze: Oda, Rogi byka z papryki biedronkowej nie wiem dlaczego się upierają przy niej... Papryka typu Blok z Węgier, Rogi byka z Węgier o smaku wędzonki.
Zrobiłem przegląd pomidorów co wykiełkowało, a co się jeszcze ociąga. Jedną odmianę musiałem dosiać jeszcze raz wczoraj, gdyż przy wychodzeniu z ziemi się złamał

Zdarzyła się też katastrofa, gdyż przy podlewaniu spadł mi kubek z Kam9, na szczęście siewka nie poniosła żadnego szwanku
Odmiany, które się ociągają:
Bolek, jeszcze jedno nasionko mam w zapasie
Malinowy XIX,
K118/1 Tutaj bardzo liczę, że wykiełkuje, gdyż to jest ostatnie nasiono.
Banded Amazon,
Brandywine apricot, jeszcze jedno w nasionko mam zapasie,
Apelsinovoje derevo,
Kam 14 (malachitowa szkatułka x brandywine apricot),
Sladkaya Karamel Sofii