Kolorowo owocowo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kuneg
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sty 2021, o 08:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolorowo owocowo

Post »

Ależ Ty masz zacięcie do krzyżowania pomidorów, Kasiu :) Ja nie mam takiej cierpliwości.

Fajnie, że już posadziłaś cebulę i czosnek. Ja mam opóźnienie - jak zwykle. Może znów będę w Sylwestra sadziła? :wink:
Metodę mam taką samą - rowek, popiół, sadzenie, obsypywanie.
Awatar użytkownika
leszkat76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2020, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja mam za to opóźnienie z sadzeniem truskawek, nie wiem jak one się przyjmą
dziś dopiero posadzone. Patrzyłam pogodę długoterminową i raczej już nie będzie ciepło a coraz zimniej, w dzień lekko na plusie a w nocy na minusie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Przy pomocy takiego przyrządu bardzo dobrze szło sadzenie.
Ale nie zdążyłam zasadzić do końca.

Obrazek

Tkaninę przymocowałam w ten sposób że wzdłuż wykopałam rowek, brzeg włożyłam do rowka i przysypałam ziemią, udeptałam i powinno się trzymać.

Kamil Twoje krzyżówki też ciekawie się zapowiadają, planuję kilka zamówić na AWN tych z F1.
KamilK02
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2016, o 20:40

Post »

Super, próbuj wynalazków :D Kam13 był mierny twardy i bez smaku, w F2, może coś ciekawo wyskoczywszy Biała wiśnia x Dyno
Pozdrawiam Kamil
Siła wzrostu podkładek jabłoni1 2
Mój sad
Awatar użytkownika
leszkat76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapisałam sobie takie krzyżówki
Kam1 F1, Kam8 F1, Kam10 F1, Kam12 F1, Kam14 F1, Kam16F1, do tego krzyżówki Eli E01, E05 i E07. Wszystkie to multiflory o różnym kształcie owoców. Kilka kozulowych też chcę zamówić. Tylko nie wiem kiedy ja to wysieję, listę na kolejny sezon zrobiłam i chyba będę ją przerabiać i dokładać nowe odmiany. A miało być mniej... ;:130
KamilK02
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2016, o 20:40

Post »

Chciało by się wiele przeróżnych pomidorów, ale miejsce ograniczone :roll:
Kam1 warto F1 bardzo plenna czerwona wielka śliwa wiązała po 7/8 gron od spodu, Kam8 będzie samokończący przecierowy, kam10 czerwone bawole serce, Kam12 anulab pokazywała zdaje się jego owoce wielgachne były, Kam 14 nie wiem jaki będzie malachitowa szkatułka x Brandywine apricot, 16 alay pisała że był malinowy z indygo
Zrobiłem też listę pomidorów pod osłony mam miejsce na 40 krzaków, pozycji na chwilę obecną mam 31, ale niektórych planuję po dwa, więc miejsca mam jeszcze 4 do zagospodarowania :oops:
Pozdrawiam Kamil
Siła wzrostu podkładek jabłoni1 2
Mój sad
Awatar użytkownika
leszkat76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kamil widziałam w jakimś wątku Twoją białą krzyżówkę u Ani ale już nie mogę jej znaleźć. Pamiętam tylko że mi się spodobała. ;:333

Dzisiaj zrobiłam oprysk Miedzianem na wszystkie drzewa i krzewy, miałam w dzień temperaturę +7 stopni i +3 stopnie w nocy, wiatr umiarkowany. Od jutra ma padać przez 4 dni a potem ma być na minusie więc to był dla mnie ostatni dzwonek na oprysk. Wysprzątnęłam kurnik i wywiozłam obornik na warzywnik.
Prace ogrodowe powoli się kończą i sezon się kończy, mój wątek też zmierza w tym samym kierunku.
Jeszcze minidwarfy na koniec pokażę jak się miewają. Podlewam wodą ze środkiem od chorób grzybowych i z nawozem, może będą żyć. ;:24
Najlepiej wygląda Ijuński.
Obrazek

Obrazek

Aztek, Vilmę i Venus też wysiałam po raz drugi, a to dlatego że miałam jeszcze w doniczkach krzaczki i zebrałam nasionka z takich przemarzniętych owoców. Wysiałam żeby zobaczyć czy są zdatne i czy wykiełkują. I jak widać nic im mróz nie zaszkodził, wschodzi las siewek. A co z tego wyjdzie finalnie ...Czas pokaże.

Obrazek

Proszę uprzejmie moderatorów o zamknięcie wątku. Kolejnego na razie nie zakładam.
:wit
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

O raju ;:138 :heja
A gdzie Ty je będziesz uprawiała przez zimę Kasiu?

Zamykam :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”