Jolek pisze: ↑6 sie 2024, o 10:29Kochają ją ślimaki i nie wiem co jeszcze.
Koniki polne podobno lubią podgryzać liście i owoce papryki. Tzn, tak słyszałem, osobiście nie mam z tym żadnych doświadczeń.
Sugar Rush od ,,bioy,,

Który? Po jasnym wybarwieniu miałem strzelać, że Peach, ale jak tak oglądam w internecie, niedojrzałe owoce na Peach, Red i Stripey nie różnią się niczym.
Ciekawi mnie, jak smakują, słyszałem, że podobno dosyć smaczne. Chyba pokuszę się o wysianie jednej-dwóch już teraz (zamiast czekać do przyszłego roku) i przetrzymam pod lampami przez zimę, może zaowocuje

.
Bishop Crown plonuje przyzwoicie na moich krzaczorach

Bishop akurat smakowo nie był taki zły, ale na tyle "taki sobie", że nie zachowałem żadnych nasion.

Jedyna "pamiątka" po BC to moja AX007 - Tabasco x Bishop's Crown, która w końcu zabrała się do życia. Jak podrośnie większa, to może wrzucę jakieś fotki.
AX006 - Tabasco x Jalapeno daje radę (na parapecie bajzel, którego niezbyt mi się chce sprzątać, i tak zaraz będzie to samo jak tylko zacznę coś robić koło roślin

)
Reszty, póki co, nie fotografuję, AX005 - Tabasco x Fatalii White jest już dosyć blisko rozkwitu, AX001 - Carolina Reaper x Not Pink Tiger też pokazała zawiązki pąków. Pokażę jak będą owoce

.