U mojego Arctic Rose też zauważyłam kwiatki - na razie malutkie pączusie ale są Siane 8 marca. Od posadzenia w donice stoją na zewnątrz. Jak usunę ze szklarni sadzonki kwiatków, wstawię tam donice, żeby trochę przyspieszyć rośnięcie
Wczoraj obejrzałam dojrzewającego pomidorka . Dzisiaj go oberwę .
Dzięki temu pozostałe przyspieszą . Pogoda w końcu sprzyja .
Kamil , cieszę się że Ci smakował . Następne powinny być smaczniejsze .
Przejrzałem dzisiaj moje dwarfy w gruncie i mam małe wątpliwości.
Co prawda nie jest to tak, jak we wcześniej pokazanej odmianie Tennessee Suited, co do której jest w 100% pewien, że nią nie jest.
Poniższe odmiany mają tylko najstarsze liście "niedwarfowe" - muszę poszperać po necie, aby być pewnym.
Moje dwarfy w gruncie i w donicach posadziłam w tamtą sobotę.
W donicach mam po 1 szt
Fire Bird
Tomy
Uluru ochre
Pink Pasion
Grall
Sarandipity tylko w donicy
Sweet sue
W gruncie mam te same co w donicach i jeszcze
Konfetti
Purple hart
Łącznie naliczyłam 13 szt
Witam wszystkich i dziękuje za pomoc jak to mówią człowiek uczy się całe życie. W przyszłym roku sieję dwarfy razem z paprykami i selerem w styczniu zapisane. Pozdrawiam miłego dnia
Powiedzcie jak to z tymi dwarfami jest. Mam 3 szt. różnych gatunków, ładny pokrój, soczysto zielone, gęsto ulistnione a kwiaty to sporadycznie są. Za dużo azotu dostały czy one tak mają.
Nie ma to jak porozmawiać z kimś o pomidorach;) Pozdrawiam Ewa
Ewaca pisze: ↑23 maja 2023, o 17:36
(... ładny pokrój, soczysto zielone, gęsto ulistnione a kwiaty to sporadycznie są. Za dużo azotu dostały czy one tak mają.
Taka ich uroda, wyglądają jakby były przenawożone...
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.