Śliczny rozwinięty irysek żyłkowany.

Pozdrawiam!
LOKI

nawet wawrzynek kwitnie! On jest gdzies przy budynku? U mnie dopiero w pączkach
 nawet wawrzynek kwitnie! On jest gdzies przy budynku? U mnie dopiero w pączkach  krokusy też poczuły wiosnę:)
 krokusy też poczuły wiosnę:)  
  super wygladają
 super wygladają
 Krokusy masz w ciekawych odmianach, zawsze na nie czekam, bo u mnie pospolite.
   Krokusy masz w ciekawych odmianach, zawsze na nie czekam, bo u mnie pospolite.  
  Marzec już blisko, więc coraz więcej kwiatów zobaczymy.
 Marzec już blisko, więc coraz więcej kwiatów zobaczymy.  

Od razu humor mi się poprawił, bo po wczorajszym słońcu, pozostało tylko wspomnienie. Dzisiaj znów ciemno i pada
  Od razu humor mi się poprawił, bo po wczorajszym słońcu, pozostało tylko wspomnienie. Dzisiaj znów ciemno i pada   U mnie też już widać oznaki wiosny. Muszę koniecznie zrobić zdjęcia, bo krokusy już pokazały kolorki, kwitną ranniki, o które tak się martwiłam i jakiś biały kwiatek, ale nie pamiętam co to jest?
  U mnie też już widać oznaki wiosny. Muszę koniecznie zrobić zdjęcia, bo krokusy już pokazały kolorki, kwitną ranniki, o które tak się martwiłam i jakiś biały kwiatek, ale nie pamiętam co to jest?   Jak wrzucę u siebie, to poproszę o rozpoznanie
 Jak wrzucę u siebie, to poproszę o rozpoznanie   

No bo z czego ja się tak cieszyłam?! Toż u mnie w porównaniu do tego, co u Ciebie, ubożuchne oznaki zbliżającej się wiosny.
  No bo z czego ja się tak cieszyłam?! Toż u mnie w porównaniu do tego, co u Ciebie, ubożuchne oznaki zbliżającej się wiosny.  
  Cudowny!
  Cudowny!  
   Niech mu słoneczko sprzyja.
  Niech mu słoneczko sprzyja.  

i nie tylko!
  i nie tylko! 
  .
 . .
 .

.
 . . Od wczoraj śnieżyca za śnieżycą, ale na ziemi nic nie zostaje i ogród bez okrycia, a mrozy zapowiadają!
 . Od wczoraj śnieżyca za śnieżycą, ale na ziemi nic nie zostaje i ogród bez okrycia, a mrozy zapowiadają!  
  .
 . , niemniej bardzo dziękuję za pochwały dla ogrodu jak i życzenia słoneczka
  , niemniej bardzo dziękuję za pochwały dla ogrodu jak i życzenia słoneczka   

i już pokazuję więcej
  i już pokazuję więcej  .
 .

Przebiśniegów to Ty masz ogrom, cudne łany.
 Przebiśniegów to Ty masz ogrom, cudne łany.  

.
 . , ale jeszcze mam troszkę tych drobinek po północnej stronie domu, gdzie mróz trzyma cały dzień i tam liczę na kwitnienia, kiedy już przyjdzie prawdziwa wiosna
 , ale jeszcze mam troszkę tych drobinek po północnej stronie domu, gdzie mróz trzyma cały dzień i tam liczę na kwitnienia, kiedy już przyjdzie prawdziwa wiosna  .
 . , ale w minione, szarobure dni miałam mnóstwo radości
  , ale w minione, szarobure dni miałam mnóstwo radości  

A mnie jeszcze ogranicza kotka, która - jak mówi sąsiadka - długo miauczy pozostawiona sama w domu.
  A mnie jeszcze ogranicza kotka, która - jak mówi sąsiadka - długo miauczy pozostawiona sama w domu.  Żal mi ją zostawić na długi czas, pozwalam sobie jedynie wpaść na działkę na chwil kilka i szybki powrót do Misi. Dopiero gdy ziemia się nagrzeje, można będzie kiciulę zabierać na działkę.
  Żal mi ją zostawić na długi czas, pozwalam sobie jedynie wpaść na działkę na chwil kilka i szybki powrót do Misi. Dopiero gdy ziemia się nagrzeje, można będzie kiciulę zabierać na działkę.