ewita44 -Ewuś  Dziękuję  za te wszystkie dobre  słowa 

To  bardzo miłe  

najbardziej  cieszy mnie  to ,że moje  obrazy komuś się  podobają i coś  w ogrodzie się  podoba.
Przyznam, że nie  wszystkie  zakątki ogrodowe  mi się  podobają. Oj  jest  jeszcze  nad czym pracować. Oj  jest  

Te  chwasty  to nie  dają  nam odpocząć. O tak,  susza, nie  susza a one w  najlepsze rosną .I
Inne  roślinki nawet  floksy ostatnio już  liście  w dół zwieszone od suszy a chwastom  nic się  nie dzieje. Przeciwnie, rosną w siłę.
plocczanka-Lucynko ; jarha-Halinko   Liliowców już  mam sporo. I  to w  kilku miejscach. Lubię  te rośliny. 
Jak  wcześniej  miałam mniejszy ogród, to  zapraszałam  jakby reprezentantów  z różnych grup roślin. Teraz  mogę  sobie  pozwolić na  więcej. Ale  finanse też  trochę  ograniczają. A  z drugiej  strony, nie sztuka  narobić  rabat, sztuką  jest je później utrzymać w  ładzie. 
A  ja  sama koło rabat  kwiatowych i warzywniak  chodzę. To  już mi  wystarczy  tego  co mam.
Powojniki u nie  nawet  dobrze rośną. Oprócz  aterogenne. Te mi  powypadały i już  ich nie  dokupuję. 
Wiadomo  jak  się  zdjęcia  robi,  to  bez  chwastów. a nawet  jak  jakiś  w  kard wejdzie  to  szybko  go się usunie. A  zdjęcie  powtórzy  

Ogólnie  na  rabatce żle  nie  jest. Chwasty  jak są to małe. W warzywniku tu i ówdzie  już  jakiś mijak  wyrośnie  większy. 
Ten  tydzień  trochę  dał nam  wytchnienia, upały nas nie męczyły. Ale ponoć  wracają po niedzieli.  Przeżyjemy, aby  tylko  deszcze  były. 
JAKUCH-Jadziu   Liliowców  mam . Nie  liczyłam ich dokładnie  ale kilkadziesiąt  jest. To  efekt wcześniejszych lat, ściągania ich do ogrodu. Już ze 2 czy 3  lata  żadnego nie  dokupiłam. Co najwyżej na jakiś  się  zamieniałam z siostrą  czy sąsiadką. 
O  tak,  tak  hortensja  to  wielka  pani  ogrodowa. Obszerna. Ale niech tam  się  rozpycha. Ma miejsce.  

No  cóż  czasami i któryś  z powojników  po kaprysi i mniej  zakwitnie. 
U mnie Jan Paweł po przesadzeniu( w ubiegłym roku ) Wciąż mniej  kwitnie. Zobaczymy na  następny  rok jak będzie. 
Dziękuję  za  dobre  słowa. D alej  już  jak  będzie  to będzie. Wiadomo, ze  konkurencja  duża. 
 Locutus -Loki  Ja  średnio  co tydzień  coś  dzióbnę  w ogrodzie. Chyba  ,że  weekend mam  zajęty zawodowo w to już  co 2  tygodnie .Ale  chyba  całości na  bieżąco  to   trudno być. Za  duży  areał i  za  dużo  rabat. Ale ogólnie  jakoś  to  nawet  dobrze wygląda. 
Jak  tam u ciebie upały ? zmniejszyły się ? U nas  ten  dzień lżejszy. Tylko po dwadzieścia parę  stopni. Po niedzieli znów idą upały.  

Dziękuję  za  wszystkie pochwały roślin. Większość powojników  rośnie  dobrze. 2  muszę  przesadzić bo nijako  rosną. ale  to na  wiosnę już. 
Milin w  tym  roku nie  przycięty i  trochę  za  bardzo już  się  rozrósł. Oczywiście tu i ówdzie  wyrasta  gdzieś  młody od  korzenia. Wyrywam  co  zobaczę. 
Ja  liliowce  bardzo lubię. Mam ich kilkadziesiąt. I  wystarczy już. a  ostróżeczkom pozwalam się  wysiewać  tu i ówdzie.
Floksy, nie które jeszcze  małe , młode ale  z  każdym  rokiem powinny  być ładniejsze w kępie.

Gipsówka