Widzę że bardzo wcześnie wysiałaś pomidory, działasz ostro. Pozdrawiam.

Kaczki ostro pilnuje kaczor.
 Kaczki ostro pilnuje kaczor. 
  Pałeczki musze zakupić, bo nawóz w proszku używam.
 Pałeczki musze zakupić, bo nawóz w proszku używam. 

tylko proszę o trochę czasu.
  tylko proszę o trochę czasu. 

widać wiosna  w opłotkach skoro pojawiasz się na FO
  widać wiosna  w opłotkach skoro pojawiasz się na FO  
  Zresztą mam swojego Anioła Stróża lekarkę LPK
  Zresztą mam swojego Anioła Stróża lekarkę LPK  

Nie martw się ja poczekam ile trzeba będzie, bo przecież masz kredyt nieograniczony u mnie
  Nie martw się ja poczekam ile trzeba będzie, bo przecież masz kredyt nieograniczony u mnie  

Będę trzymała kciuki
  Będę trzymała kciuki  , by spełniły Twoje oczekiwanie i zakwitły nie tylko za rok, ale za dwa, trzy, cztery ...i następne kolejne lata.
 , by spełniły Twoje oczekiwanie i zakwitły nie tylko za rok, ale za dwa, trzy, cztery ...i następne kolejne lata.  

Pod tym względem jesteś o niebo lepsza ode mnie. U mnie jeszcze malutko nowalijek.
  Pod tym względem jesteś o niebo lepsza ode mnie. U mnie jeszcze malutko nowalijek.  
  Takie już duże sadzonki!
  Takie już duże sadzonki!  

Jakież one słodkie!
  Jakież one słodkie!   

Zdrówka dla wszystkich domowników i mieszkańców ogrodu.
  Zdrówka dla wszystkich domowników i mieszkańców ogrodu.  

, zadołowałabym je w tunelu i siedziałabym tam całymi dniami
 , zadołowałabym je w tunelu i siedziałabym tam całymi dniami  , a dopiero przekwitnięte znalazłyby się w ogrodzie.
 , a dopiero przekwitnięte znalazłyby się w ogrodzie. , to na swoją muszę pochuchać, bo się leni!
 , to na swoją muszę pochuchać, bo się leni! ,ale za to jak pachnie
 ,ale za to jak pachnie  
  Podobno zimy już ma nie być, ale taki przymrozek -5, to mi się wcale nie podoba
  Podobno zimy już ma nie być, ale taki przymrozek -5, to mi się wcale nie podoba  , ale idzie wiosna
 , ale idzie wiosna  jaka by nie była, to jednak wiosna! Nawet kaczuszki radośniejsze
 jaka by nie była, to jednak wiosna! Nawet kaczuszki radośniejsze  

,zamówione kwiatki cieszą oczy a i te pokazujące pierwsze listki zachwycają.Czekam z niecierpliwoscią na Twoje poletko żonkili
 ,zamówione kwiatki cieszą oczy a i te pokazujące pierwsze listki zachwycają.Czekam z niecierpliwoscią na Twoje poletko żonkili  ,pogoda u mnie dzisiaj cudowna wiec wybrałam sie na działkę,mokro bardzo a w studni tyle wody jeszcze nie miałam.Jutro zaplanowałam zrobić porządek z borówkami i jabłonką ale zobaczę co wyjdzie bo w  pracy mamy nawał i może znowu zostaniemy po godzinach,już jestem zmęczona ta gonitwą
,pogoda u mnie dzisiaj cudowna wiec wybrałam sie na działkę,mokro bardzo a w studni tyle wody jeszcze nie miałam.Jutro zaplanowałam zrobić porządek z borówkami i jabłonką ale zobaczę co wyjdzie bo w  pracy mamy nawał i może znowu zostaniemy po godzinach,już jestem zmęczona ta gonitwą  

w nowym miesiącu, marcu miesiącu nadziei na szybką wiosnę.
  w nowym miesiącu, marcu miesiącu nadziei na szybką wiosnę. przedwiośnie wkracza z rozmachem!
  przedwiośnie wkracza z rozmachem! 
  Pozdrawiam serdecznie!
 Pozdrawiam serdecznie! Wszystkiego dobrego dla Was i oczywiście nieustająco życzę zdrowia, dziękuję za serdeczności od Ciebie, które z radością przytulam
 Wszystkiego dobrego dla Was i oczywiście nieustająco życzę zdrowia, dziękuję za serdeczności od Ciebie, które z radością przytulam   

Papryczki częściowo już rosną, a niektóre kiełkują prawie po miesiącu. Powinnam jeszcze dosiać, ale w kuchni wrzuciłam kilka świeżych nasion ze słodkiej papryczki od Ciebie i wykiełkowały
 Papryczki częściowo już rosną, a niektóre kiełkują prawie po miesiącu. Powinnam jeszcze dosiać, ale w kuchni wrzuciłam kilka świeżych nasion ze słodkiej papryczki od Ciebie i wykiełkowały  
  i cały dzień chodzą wolno, a przed zmrokiem same pakują się do budki. Jak jest brzydka pogoda to większość czasu siedzą w budce. Kaczka zaczyna znosić jajka, więc będzie się działo!
 i cały dzień chodzą wolno, a przed zmrokiem same pakują się do budki. Jak jest brzydka pogoda to większość czasu siedzą w budce. Kaczka zaczyna znosić jajka, więc będzie się działo!
 Kupić potrafi każdy
  Kupić potrafi każdy  
  pogody
  pogody 
 Są takie urocze, co prawda liście też są dekoracyjne, ale kwiatuszki jak motylki
  Są takie urocze, co prawda liście też są dekoracyjne, ale kwiatuszki jak motylki  Nie pisałam jeszcze do źródła, bo pewnie mają teraz gorący okres, ale zrobię to na pewno.
 Nie pisałam jeszcze do źródła, bo pewnie mają teraz gorący okres, ale zrobię to na pewno. 

a Ty opiekujesz się nimi wzorowo
 a Ty opiekujesz się nimi wzorowo  Pozdrawiam
  Pozdrawiam 

Marysiu!
 Marysiu! , że należy się szybkiej wiosny spodziewać.
 , że należy się szybkiej wiosny spodziewać.  
  Z jednej strony już bym chciała, z drugiej doświadczona ubiegłorocznymi stratami nie śpieszę się z wysiewami. Jednak już w sobotę będę siać pomidorki, a dziewiątego zacznę wysiewy i pikowanie roślin ozdobnych.
  Z jednej strony już bym chciała, z drugiej doświadczona ubiegłorocznymi stratami nie śpieszę się z wysiewami. Jednak już w sobotę będę siać pomidorki, a dziewiątego zacznę wysiewy i pikowanie roślin ozdobnych.  Będę musiała złożyć i postawić na parapet regalik, by wszystko spokojnie pomieścić.
 Będę musiała złożyć i postawić na parapet regalik, by wszystko spokojnie pomieścić. 
 Wprawdzie kwiatuszki w zamkniętych pąkach, ale żyją
  Wprawdzie kwiatuszki w zamkniętych pąkach, ale żyją  i tylko czekają na ustąpienie nocnych mrozów. Jeśli dobrze widzę, to nawet pierwiosnki ząbkowane już chciałyby pokazać się w całej krasie
  i tylko czekają na ustąpienie nocnych mrozów. Jeśli dobrze widzę, to nawet pierwiosnki ząbkowane już chciałyby pokazać się w całej krasie  , a ciemierniki niewiele sobie robią z chłodów i błocka.
 , a ciemierniki niewiele sobie robią z chłodów i błocka.