, wdzięczą się, słuchając słów zachwytu
 , wdzięczą się, słuchając słów zachwytu  
 W słońcu, najpiękniej roztaczają swój urok, deszczu nie lubią, tak jak i ja, bo wtedy nie mogę wałęsać się po ogrodzie, a to moje ulubione zajęcie

Przemiłe życzenia niech się spełniają nam wszystkim .

Maryniu, agapant nie kwitł mi przez wiele lat, mimo, że korzenie rozsadziły doniczkę. Nie przesadziłam go, bo lubi mieć ciasno w nogach, a teraz, kiedy zakwitł, chyba dalej zostawię go w tej samej ze strachu, że znów nie będzie kwitł

Trochę mnie dziwi ta zasada ciasnej doniczki, bo w Anglii rosną sobie w gruncie, niczym nie ograniczane i kwitną jak szalone.

Miłego popołudnia

Dorotko, bardzo dziękuję

Na tym zdjęciu są tylko siewki, a zaczęło się od pięciu krzaczków, czterech różowych, w różnych odcieniach i białego. Z drugiej strony domu jest ich trochę mniej, chociaż to tam rosły najpierw. Teraz już nad tym nie panuję, rosną jeden na drugim i mają się dobrze
 Nie mam pojęcia ile siewek mam
  Nie mam pojęcia ile siewek mam  , cieszą zapachem i to mi wystarczy, a pachną obłędnie i mimo, że lilii też mam trochę, to daje się poczuć ich specyficzny zapach.
 , cieszą zapachem i to mi wystarczy, a pachną obłędnie i mimo, że lilii też mam trochę, to daje się poczuć ich specyficzny zapach.  

Czy to na pewno Catherine? Jakaś taka u mnie blada i chuda?

Poza liliowcami, liliami i floksami, kwitnie jeszcze co nieco.

Miłego tygodnia w ogrodach.

Jeszcze tyle  lilii pachnących posadziłaś.
 Jeszcze tyle  lilii pachnących posadziłaś.   U mnie ryją pod cisami i już się martwię, żeby ich nie zniszczyły.
  U mnie ryją pod cisami i już się martwię, żeby ich nie zniszczyły.  

Upał powrócił,wczorajsze zapowiedzi burzowe przytrzymały mnie w domu
  Upał powrócił,wczorajsze zapowiedzi burzowe przytrzymały mnie w domu   ...burzy nie było. Dzisiaj   wybieram się niebawem..
 ...burzy nie było. Dzisiaj   wybieram się niebawem..

, a tu już nowy miesiąc
 , a tu już nowy miesiąc  

czyli warzywka już gdzieś w inny kat ogrodu wyprowadziłaś, a jak bakłażany.
 czyli warzywka już gdzieś w inny kat ogrodu wyprowadziłaś, a jak bakłażany. ... Dzisiaj mamy ochłodzenie i taki chłodniejszy tydzień przed nami...Oby! trochę oddechu od upału nam i roślinom dobrze zrobi!
 ... Dzisiaj mamy ochłodzenie i taki chłodniejszy tydzień przed nami...Oby! trochę oddechu od upału nam i roślinom dobrze zrobi!

Ja też trochę wątpię czy to Catherine Woodbury, ale ona jest jasna tylko jakaś inna i jak trafię na zdjęcie mojej to wstawię u siebie albo zrobię, bo jeszcze kwitnie ostatnimi kwiatami.
    Ja też trochę wątpię czy to Catherine Woodbury, ale ona jest jasna tylko jakaś inna i jak trafię na zdjęcie mojej to wstawię u siebie albo zrobię, bo jeszcze kwitnie ostatnimi kwiatami.

Tylko słoneczka im więcej trzeba,
  Tylko słoneczka im więcej trzeba,  Tobie zresztą również
  Tobie zresztą również