Róże to potężne krzaczory, co to za tajemnica, że rosną tak duże ?

roże, liliowce, bodziszki i wspaniałe storczyki
 roże, liliowce, bodziszki i wspaniałe storczyki  Miałam dwukrotnie tego pełnego bodziszka i niestety dzieląc go dla kogoś po prostu straciłam, jakiś obraźliwy a przecież ja go nie chciałam wyrzucić tylko rozmnożyć
  Miałam dwukrotnie tego pełnego bodziszka i niestety dzieląc go dla kogoś po prostu straciłam, jakiś obraźliwy a przecież ja go nie chciałam wyrzucić tylko rozmnożyć  

. Pogoda jest na razie beznadziejna
 . Pogoda jest na razie beznadziejna   , nawet nie mam chęci wyjść na zewnątrz przy takim wietrze
 , nawet nie mam chęci wyjść na zewnątrz przy takim wietrze   . Na szczęście miałam w tym tygodniu trochę spraw na głowie więc szybko zleciało. W przyszłym tygodniu już zapowiadają wysyłki pierwszych roślin
 . Na szczęście miałam w tym tygodniu trochę spraw na głowie więc szybko zleciało. W przyszłym tygodniu już zapowiadają wysyłki pierwszych roślin   . Nie jestem jeszcze gotowa
 . Nie jestem jeszcze gotowa   . Pięknie kwitną Ci storczyki
 . Pięknie kwitną Ci storczyki   . Ja nie mam ręki do tych roślin chociaż mocno próbowałam . Widocznie warunki w moim domu im nie pasują. Twoje róże przepiękne a te szablaste liście irysów świetnie się z nimi  komponują
 . Ja nie mam ręki do tych roślin chociaż mocno próbowałam . Widocznie warunki w moim domu im nie pasują. Twoje róże przepiękne a te szablaste liście irysów świetnie się z nimi  komponują   . Dzięki za inspirację, teraz wiem gdzie posadzić część zamówionych irysków . Pozdrawiam
 . Dzięki za inspirację, teraz wiem gdzie posadzić część zamówionych irysków . Pozdrawiam   .
 .

Rzeka bodziszkowa z piwoniami cudna.
  Rzeka bodziszkowa z piwoniami cudna.   

Już mi się wszystko wyrywa na działkę, a tutaj taka zimnica się zrobiła, że nie ma jak jechać
 Już mi się wszystko wyrywa na działkę, a tutaj taka zimnica się zrobiła, że nie ma jak jechać  Cudne kwitnienia wspomniałaś, bodziszek, goździk, róże- aż chciałaby się zobaczyć już teraz. Podobnego bodziszka kupiłam sobie jakiś czas temu, ale niestety okazał się być jakimś zwyklakiem, średnio urodziwym zresztą. Ale tak czasami bywa i nic się na to poradzi. Niezłą kolekcję storczyków zgromadziłaś i na dodatek kwitną jak marzenie
 Cudne kwitnienia wspomniałaś, bodziszek, goździk, róże- aż chciałaby się zobaczyć już teraz. Podobnego bodziszka kupiłam sobie jakiś czas temu, ale niestety okazał się być jakimś zwyklakiem, średnio urodziwym zresztą. Ale tak czasami bywa i nic się na to poradzi. Niezłą kolekcję storczyków zgromadziłaś i na dodatek kwitną jak marzenie  Ostatnio w Li..u widziałam metalowe pergolki, dłuższy czas przy nich stałam i tak chodziło mi po głowie, że chyba miałam sobie jedną kupić. Stałam i stałam, ale ponieważ nie wymyśliłam do czego mi potrzebne, to sobie w końcu poszłam. Teraz już wiem do czego mi ona
 Ostatnio w Li..u widziałam metalowe pergolki, dłuższy czas przy nich stałam i tak chodziło mi po głowie, że chyba miałam sobie jedną kupić. Stałam i stałam, ale ponieważ nie wymyśliłam do czego mi potrzebne, to sobie w końcu poszłam. Teraz już wiem do czego mi ona  , miałam podeprzeć Jubilee Celebration, to u Ciebie właśnie widziałam ją tak podpartą. Jutro może polecę, może jeszcze będą, ale marne szanse. No nic, na przyszłość będę pamiętać.
 , miałam podeprzeć Jubilee Celebration, to u Ciebie właśnie widziałam ją tak podpartą. Jutro może polecę, może jeszcze będą, ale marne szanse. No nic, na przyszłość będę pamiętać. 

Piwonie jak wiesz uwielbiam i mogę oglądać je na okrągło,
  Piwonie jak wiesz uwielbiam i mogę oglądać je na okrągło,  ale bodziszki też mnie oczarowały.
  ale bodziszki też mnie oczarowały.  Dwa lata temu czy trzy wypisywałam je z Albamaru, ale nie pamiętam z jakiegoś powodu nie dotarły i  dałam spokój.
 Dwa lata temu czy trzy wypisywałam je z Albamaru, ale nie pamiętam z jakiegoś powodu nie dotarły i  dałam spokój.  W tym sezonie jak czas i zdrowie mi pozwoli, muszę koniecznie o nie się postarać.
  W tym sezonie jak czas i zdrowie mi pozwoli, muszę koniecznie o nie się postarać.  

Może poczekaj z wymianą płotu do sierpnia, jak można Piwonie przesadzać , teraz ruszanie ich mogłoby zaszkodzić kwitnieniu, bo już kły na wierzchu. faktycznie ta przedłużająca się zima daje wszystkim w kość. Pozdrawiam serdecznie
  Może poczekaj z wymianą płotu do sierpnia, jak można Piwonie przesadzać , teraz ruszanie ich mogłoby zaszkodzić kwitnieniu, bo już kły na wierzchu. faktycznie ta przedłużająca się zima daje wszystkim w kość. Pozdrawiam serdecznie  

Tą pergole kupiłam w biedronce, nie mam tu lidla  okolicy, a powiem Ci że przydały by mi się jeszcze takie podpórki, ciekawa jestem czy udało Ci się ją jeszcze kupić. Już nie moge się doczekać kwiatów tej pięknotki Jubilee Celebration. Pozdrawiam cieplutko, byle wiosna już nastała
 Tą pergole kupiłam w biedronce, nie mam tu lidla  okolicy, a powiem Ci że przydały by mi się jeszcze takie podpórki, ciekawa jestem czy udało Ci się ją jeszcze kupić. Już nie moge się doczekać kwiatów tej pięknotki Jubilee Celebration. Pozdrawiam cieplutko, byle wiosna już nastała  

Ja zrobiłam tylko jedno zamówienko i na razie jestem twarda ale wiem że jak już otworzą się przydrożne szkółki na mojej trasie do pracy to wpadnę po uszy
  Ja zrobiłam tylko jedno zamówienko i na razie jestem twarda ale wiem że jak już otworzą się przydrożne szkółki na mojej trasie do pracy to wpadnę po uszy  pozdrawiam cieplutko.
  pozdrawiam cieplutko.
 W pogodzie mamy co mamy dlatego trzeba jeszcze wspominać aby umilić czas, z ogrodu na razie nie ma co pokazywać  życzę dobrej pogody aby w końcu moc cieszyć się wiosną
  W pogodzie mamy co mamy dlatego trzeba jeszcze wspominać aby umilić czas, z ogrodu na razie nie ma co pokazywać  życzę dobrej pogody aby w końcu moc cieszyć się wiosną  

Może choć trochę Ci pomogłam pozdrawiam serdecznie
  Może choć trochę Ci pomogłam pozdrawiam serdecznie  

wekendowego Ci życzę
 wekendowego Ci życzę 

Cud, miód i orzeszki...
  Cud, miód i orzeszki... 

i nakręcasz na nowe chciejstwa
  i nakręcasz na nowe chciejstwa  
  Dziękuję za nazwy
 Dziękuję za nazwy  

Kiedyś mi pięknie rosły i kwitły  dopóki nie dostałam jednego z wełnowcem
  Kiedyś mi pięknie rosły i kwitły  dopóki nie dostałam jednego z wełnowcem  Nic nie pomogło, wszystkie padły! Twoim życzę zdrowych, nieustających kwitnień, bo to cieszy, zwłaszcza, kiedy w ogrodzie nie ma jak poszaleć
  Nic nie pomogło, wszystkie padły! Twoim życzę zdrowych, nieustających kwitnień, bo to cieszy, zwłaszcza, kiedy w ogrodzie nie ma jak poszaleć  

że coś jeszcze pogrymasi to pewne ale może nie wpłynie to na wegetację. Pokazałaś prześliczne zdjęcia swoich róż, liliowców, jeżówek i in. aż się ciepło zrobiło na sercu
  że coś jeszcze pogrymasi to pewne ale może nie wpłynie to na wegetację. Pokazałaś prześliczne zdjęcia swoich róż, liliowców, jeżówek i in. aż się ciepło zrobiło na sercu  Po storczyku widzę że masz rękę do kwiatów ale bodziszka jak nie musisz to nie dziel! ja tak dwa straciłam i nie wiem czy to tylko zła ręka odbierającego bo ktoś mi to wytłumaczył jak dasz zachłannemu na rośliny kawałek kwiatka to zabierze cały...może cos w tym jest?
  Po storczyku widzę że masz rękę do kwiatów ale bodziszka jak nie musisz to nie dziel! ja tak dwa straciłam i nie wiem czy to tylko zła ręka odbierającego bo ktoś mi to wytłumaczył jak dasz zachłannemu na rośliny kawałek kwiatka to zabierze cały...może cos w tym jest?