Witajcie
Po ostatnich burzach i ulewach musiałam ściąć dużo piwoniowych kwiatów, podarowałam też sporo mojej przyjaciółce dla jej córeczki do sypania na oktawy Bożego Ciała.Czytam w innych wątkach, że deszcz nie pada więc nie narzekam, plewić spokojnie można bo chwasty wychodzą z korzeniami, a nie urywają się w przypadku suchej ziemi. Zaczynają już róże, bodziszki, dzwonki, gożdziki i inne piękności, więc zapraszam na zdjęcia
Piękny, drobny, uroczy Len
Lady-r 
nie wyobrażam sobie mojego ogrodu bez Piwonii są cudowne i chociaż trzeba je palikować i podpierać ich kwitnienie wynagradza wszystko, ja jeszcze trochę miejsca mam, będę zagospodarowywać teren za domem
Kamil witam w moich skromnych progach, zapraszam
Aniu 
tak teraz będziemy podziwiać róże, u Ciebie już pięknie kwitną, u mnie dopiero zaczynają, pozdrawiam
Cubana
Soniu 
białe jest takie delikatne i piękne, iryski od Ciebie w tym roku porosły takie kępy i ślicznie kwitły
zdjęcie z połowy maja
Jadziu jak to jest różnie z kwitnieniem piwonii, u Ciebie juz przekwitła Sarah a u mnie zaczyna za to Duchesse już będzie kończyć, a u Ciebie w pąkach, dobrze że nie kwitną wszystkie w jednym czasie bo spektakl dużej trwa. Ja Sorbet kupiłam ze szkółki z której nie miałam jeszcze pomyłki, a sadzonki też przychodzą z niej ładne. Pozdrawiam
Dorotko 
bez Forum nie można żyć jak się jest zielonozakręconym, cały czas śledzę tylko nie zawsze czas pozwoli aby coś pisać, ale bardzo dużo się tutaj nauczyłam

pozdrawiam
Martusiu 
oj ja ja kocham te piwońki, szkoda że kończy się ich czas już, pozdrawiam
Pastella
Ogrody kipią kwiatami jest pięknie, kolorowo tak jak lubię