ewita44_-Ewuś ; Margo2-Gosiu ,korzo_m-Dorotko Długa i łaskawa jesień była w tym roku.
Teraz pomału jesień z zima będzie się nam mieszała.
Chryzantemki już trochę zduszone.
A róża Elmshorn to twardzielka. Ona prawie cały czas kwitnie. A na jesieni zawsze do mrozów.
Inne już prawie śpią. Chociaż są jeszcze i w pakach. Ale raczej już nie rozkwitną ??

Malinki mam. Przesadzałam je w tamtym roku i jeszcze ich za dużo nie ma. Ale na podjadanie akurat.
Te rozkopy musowo było zrobić. Teraz długie oczekiwanie będzie na wiosnę i różne prace i wysiewanie trawy. Aby widoki były całościowo ładniejsze. Tak wodę koło warzywnika będę miała.
Pozdrawiam serdecznie
cyma2704-Soniu Kolorów już coraz mniej.
Piękna kolorowa jesień już odchodzi. Już jakieś zimowe , szare i pustawe widoczki się wkradają .Ale czy na stałe ? Czy też chwilowe ? Zobaczymy
Za twoją rada tak też zrobię z tą niebieska szałwią. Może uda się w tej doniczce coś zakiełkować i masz rację nie wyplewić.
A miłe zajęcia na długie wieczory już sobie znalazłam. Po masłu zaczynam robić bombki. A jeszcze i wianki i stroiki trzeba będzie zrobić.
Dziękuję .I tobie życzę dużo zdrowia
Iwonko1 W tym roku były rekordowe, długie , piękne kwitnienia dalii. Chciałoby się aby takowe były co roku .
P 20 listopada jeszcze nigdy ich nie wykopywałam. Tak, tak, czasami i na początku października już był przymrozek i dalie zważył.
I trzeba było już wykopywać. A w tym roku o dużo, dni dłużej mnie i wszystkich cieszyły .
Ta trawa co ci się podoba to chyba Turzyca włosista Bronze. Mam ją już 3 lata. Zimuje dobrze bez okrycia. W tym roku jedną miałam siewkę. . Jeżeli mi się wysieją na wiosnę to jak zechcesz to mogę ci wysłać ??
Nerinę mam pierwszy raz. W tym roku pięknie zakwitła. Może one tak późno kwitną ??
W tym roku piękna długa jesień im sprzyjała. A jak będzie w przyszłym roku ? Zobaczymy.
No nabałaganiło się przed zimą i tą koparką i ziemią. No cóż różne rzeczy w życiu się zdarzają. Czy człowiek tego chce, czy nie.
Oszronione ogrody , rośliny wyglądają bajecznie. Widok na łąki też mam. Jak takie są pobielone. To też ładnie wyglądają.
Dziękuję.

I ja pozdrawiam i zdróweczka życzę
marpa-Maryniu ,Shalina-Halinko , jarha-Halinko ,Annes 77-Anulko ; PEPSI- Małgoniu ; ewita44-Ewuś Dziękuję bardzo
Szron dodaje i roślinom i terenowi bardzo klimatyczny, trochę taki bajkowy widok
Staw jeszcze nie jest za piękny. Mam marzenie aby był piękny .Ale jeszcze sporo pracy nad nim i nasadzeń też .
Chociaż taki wokół oszroniony wygląda nawet ładnie .
Prac ziemnych nikt by pewnie nie wybierał i bałaganu. Ale jak trzeba to i zrujnuje się co nie co aby potem było dobrze i lepiej.
Macie rację, dobrze, ze trochę martwy sezon jest. I tak często nie trzeba chodzić i oglądać tych brzydkich widoków.
I ja zostawiam wszystkie hortensje na zimę jeszcze jakieś tam roślinki. Nawet jak suche to zdobią ogrody. Nie sa takie gołe i puste.
Dziękuję i zdróweczka wam życzę
JAKUCH-Jadziu Ano pobojowisko się zrobiło. Ale cóż jak trzeba to trzeba. I nie ważna trawka. Przyjdzie czas, że wyrośnie nowa.
Ale i w domku już dobrze .I wodą będzie przy samym warzywniku. To też super.
I ja lubię takie oszronione roślinki. Wyglądają wyjątkowo
Dziękuję i ja zdróweczka ci życzę.
Florian Silesia No, no przy wykopywaniu takiej wielkiej ilość dali to miałaś ostatnio czas zajęty. Ale w końcu odpoczynek.
Ja bardzo cieszę się ,że tak długo, rekordowo w ty roku nam dalie kwitły. Chciałoby się powtórki w następnych latach.
Locutus-Loki No proszę jeszcze masz petunie. Moje jednoroczne już wszystkie padły. Robi się pustawo.
Oooo -7 miałeś ?? Ja miałam tylko raz - 5. Zima jak zima a swoje prawa nawet i pod koniec listopada. . Ja jestem przyzwyczajona, że u mnie bywają i -25.ale już takowe temperatury dawno temu było. Ostatnio zimy lżejsze, łagodniejsze. Co mnie ciszy.
Może i sów bezszelestne bestie. Ale to piękne ptaki i nie wszędzie możne je zobaczyć. One też lubią dobre środowiska.
Oj, oj na pewno jesteś dobrym fachowcem . I ja szałwie polubiłam od tego roku.
Pozdrawiam cieplutko
Dzisiaj rano miałam z lekka przyprószony ogród śniegiem. Nawet ziemi po wykopkowej nie było widać.
Ale potem było słoneczko i zimowe widoczki szybko się rozpuszczały.

A to jeszcze z oszronione piękne z przed paru dni.

No i czy nie warto zostawić jakieś suche badylki ??

aha... już zrobiłam wianki. .takie....
Same nawet podkąłdy też zrobiłam .Z pędów winobluszczu i trochę bluszczu . Jeden dla mnie

I dla koleżanki