Agita- mój pierwszy sezon :)
- Agita
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 lis 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mam jeszcze drugie jego zdjęcie, wyszło niewyrażne ale lepiej oddaje kolory, on jest taki jakiś blady, szarawy jakby, ale naprawdę inny niż pozostałe
Szkoda że był taki drobny i miał tylko 2 kwiatki, ale nawet nie sprawdziłam ceny.

Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
-
Lana

- Od: 29 lis 2007, o 13:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Agitko - Agnieszko !
Wystawa w oliwskiej palmiarni z tego co mi wiadomo jest co roku, o tej samej porze. Nie jestem pewna, ale to chyba był maj lub czerwiec. Sama wystawa może nie zachwycała wielością oryginalnych roślin, ale sprzedawcy raczej ci sami, co na każej innej wystawie. Swojego Mini Marka kupiłam podczas wystawy w Łodzi dokładnie za 50 zł, z pięknie wykształconym pędem kwiatowym. Wystawa była w listopadzie 2008 roku, a do tej pory storczyk ten cieszy mnie swoimi pięknymi kwiatami.
Wystawa w oliwskiej palmiarni z tego co mi wiadomo jest co roku, o tej samej porze. Nie jestem pewna, ale to chyba był maj lub czerwiec. Sama wystawa może nie zachwycała wielością oryginalnych roślin, ale sprzedawcy raczej ci sami, co na każej innej wystawie. Swojego Mini Marka kupiłam podczas wystawy w Łodzi dokładnie za 50 zł, z pięknie wykształconym pędem kwiatowym. Wystawa była w listopadzie 2008 roku, a do tej pory storczyk ten cieszy mnie swoimi pięknymi kwiatami.
- Agita

Lana, dzięki za info, tak, to był koniec czerwca, ja nie byłam bo wtedy moja pasja storczykowa dopiero raczkowała, zresztą dowiedziałam się o niej grubo po fakcie, ale sama palmiarnia jest tak mała, że siłą rzeczy nie spodziewam się tam super atrakcji. No ale skoro mówisz, że jest co roku, na pewno nie przepuszczę! 
I dzięki za kolejną informację o cenie MM, teraz wiem już jak się nastawić. Niech ten Twój kwitnie jak najdłużej, najlepiej na kolejnych pędach non stop! ;)
Gelatynka i Storczykowa, jeszcze ze dwie osoby mi to napiszą i chyba wrócę po niego w te pędy, czuję się jakby ominęła mnie jakaś super okazja...
I dzięki za kolejną informację o cenie MM, teraz wiem już jak się nastawić. Niech ten Twój kwitnie jak najdłużej, najlepiej na kolejnych pędach non stop! ;)
Gelatynka i Storczykowa, jeszcze ze dwie osoby mi to napiszą i chyba wrócę po niego w te pędy, czuję się jakby ominęła mnie jakaś super okazja...
Pozdrawiam, Agnieszka
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Oooo, dobrze wiedzieć że i za 50 zł da radę kupić MM
będę polować w takim razie
O matulu, co to za cudeńko na tej fotce
ja bym brała bez zastanowienia
jeszcze takiego nigdy nie widziałam 
Czyli wychodzi na to że musisz wrócić po niego
O matulu, co to za cudeńko na tej fotce
Czyli wychodzi na to że musisz wrócić po niego
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Agita

Ojjj, dziewczyny dziewczyny, nie kuście, przecież ja mam teraz szlaban na co najmniej 2 miesiące..! 
Pozdrawiam, Agnieszka
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Agita

Coś się u mnie kluje... dopiero przebija liść... i wygląda zupełnie jak... ale pssst! ;)
A zdechlaczek-niespodzianka kupiony za 3zł puszcza listek!
Jeszcze nawet nie wychylił czubka ale widzę go w środku dużego liścia, jestem pewna że tam jest bo jest cały bordowy.
Znowu dostałam skrzydeł...
A zdechlaczek-niespodzianka kupiony za 3zł puszcza listek!
Znowu dostałam skrzydeł...
Pozdrawiam, Agnieszka
-
Blue Monkey
- 500p

- Od: 31 gru 2008, o 20:04
- MariaTeresa

- Od: 1 lut 2008, o 02:43
u mnie tez katlejki reanimowane wypuszczaja korzenie, 1 rośnie pączuś, a łososiowy falek z ciemniejszym środkiem był śliczny, ale trafisz na jeszcze piękniejsze, coraz więcej wspaniałych krzyżówek..śnieżka pisze:Cieszę się razem z Wami z nowych listków i korzonków u tych biedniejszych storczyków i życzę powodzenia w ich ratowaniu.
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- Agita

No właśnie, jak tak popatrzeć po półkach w sklepie, to rzeczywiście jakaś rewolucja się dokonała. Mam wrażenie że jeszcze rok-półtora temu były same białe i różowe/fioletowe, a teraz zalew wzorów i kolorów! Coraz bardziej wybredna się robię, ale może to i dobrze, miejsca sobie tak szybko nie zatkam... ;)
Dziś rano, jak tylko wstałam, poleciałam do tego phalaenopsis który coś wypuszcza, pewna, że już wyszło na tyle, że się zagadka wyjaśni- niestety, sprawa wciąż tak samo nieodgadniona!
Wszystko mi pasuje na pęd oprócz koloru- czy ciemnofioletowy falek, z poprzednim pędem ciemnozielonym z domieszką fioletu może teraz wypuszczać jasnozielony pęd..?!
Dziś rano, jak tylko wstałam, poleciałam do tego phalaenopsis który coś wypuszcza, pewna, że już wyszło na tyle, że się zagadka wyjaśni- niestety, sprawa wciąż tak samo nieodgadniona!
Pozdrawiam, Agnieszka