Iwonko dziękuję

skoro i szafirki, i miłek nie chciały rosnąć podejrzewam że masz nieodpowiednią dla nich ziemię.
Józku dziękuję bardzo

publikowałam i nadal publikuję zdjęcia w kilku miejscach, chociaż już nie w tylu co kiedyś, czas nie pozwala.
Marto dziękuję

też nie wiem czy miłek pokaże się w tym roku, moja mama mogła go przez pomyłkę wypielić. Jeśli zniknął muszę koniecznie postarać się o nasiona, to bardzo wdzięczna roślinka
Lucynko dziękuję

te miłki to z nasion od Ciebie

ale też nie wiem czy się pojawią w tym roku
Jadziu dziękuję

też chyba będę musiała kupić nasiona miłka

łubiny powinny rosnąć, w mojej okolicy jest bardzo sucho, a rosną sobie nawet na nieużywanych działkach wśród chwastów. One mają bardzo mocne korzenie, powinny dać sobie radę
Olu trochę się naszukałam co to jest, ale to przetacznik, jeden z wielu

Łubiny u mnie ładnie rosną z wyjątkiem tego na zdjęciu - coś przelazło na niego z chorej śliwki i go żre

Muszę w końcu wysiać nasiona łubinu które kupiłam, może trafi się inny kolor niż różowy

Ligustr uwielbiają szczególnie pszczoły i motyle - na działce modraszki, natomiast w mieście widziałam całe chmary rusałek kratkowców na kwitnących krzewach
Seba witam i dziękuję bardzo
Loki dziękuję

no popatrz, a mnie się już opatrzyły, na każdej działce widzę te różowe

widziałam też fioletowe z dwukolorowymi kwiatami, ale nie mam takiego u siebie - może z nasion się uda

Fiołków nie sprawdzałam czy już kwitną, mam nie po drodze w to miejsce

Za to wczoraj obok żonkili widziałam kwitnącą miodunkę
Lecimy dalej z wiosennym przeglądem, dzisiaj sam koniec maja 2018r, na zdjęciach kolejno - sałata, porzeczka czerwona, groszek szerokolistny, ostróżka jednoroczna, nachyłki, rudbekia (pierwsza w sezonie), aksamitka, nagietek, kwitnący rozchodnik.