Truskawkowa działka cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Truskawkowa działka cz.2

Post »

Natalko, kolejna porcja pięknych majowych kwiatów ;:138 ;:138 , a wśród nich miłek letni, którego bardzo lubię i nawet się u mnie pokazał, ale tylko jeden i zniknął jesienią. ;:131 Kiedyś siałam i pewnie ten jeden się zasiał sam. ;:108

Miłego i zdrowego weekendu. ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Bardzo ładne są te letnie Miłki kiedyś też miałam jednak zniknęły wśród innych kwiatów.Jednak są bardzo ładne i muszę obejrzeć czy aby jeszcze nie mam ich nasion a jak nie to kupię.Cudne fotki Natalko ;:108 zresztą jak zawsze ;:333 łubiny też nie mają zamiaru sie ze mną zaprzyjaźnić, a tak je lubię chyba zbyt sucho mam
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Przetacznik całkiem podobny do kamasji :) Łubiny u mnie nie chcą rosnąć, przynajmniej popatrzę u Ciebie Natalio. Chyba muszę pomyśleć o ligustrze, lubię krzewy przyciągające owady zbierające nektar.
Awatar użytkownika
max1232
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 21:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej Natalia ! :wit Nadszedł czas na moją wizytę u Ciebie ! Cudowne zdjęcia robisz ! Twój wątek teraz stanie się jednym z moich ulubionych do śledzenia dzięki nim zwłaszcza w taką pogodę ! ;:167
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Wszystko to piękne, co pokazujesz, wiele roślin, które lubię jak ostróżki, maki czy irysy, ale mnie najbardziej zafascynowały kolory Twoich łubinów. ;:167

Pozdrawiam!
LOKI

PS. W Paryżu widziałem już kwitnące fiołki wonne, na moim zad***u jeszcze ich nie ma...
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Iwonko dziękuję ;:196 skoro i szafirki, i miłek nie chciały rosnąć podejrzewam że masz nieodpowiednią dla nich ziemię.
Józku dziękuję bardzo ;:196 publikowałam i nadal publikuję zdjęcia w kilku miejscach, chociaż już nie w tylu co kiedyś, czas nie pozwala.
Marto dziękuję ;:196 też nie wiem czy miłek pokaże się w tym roku, moja mama mogła go przez pomyłkę wypielić. Jeśli zniknął muszę koniecznie postarać się o nasiona, to bardzo wdzięczna roślinka ;:108
Lucynko dziękuję ;:196 te miłki to z nasion od Ciebie :D ale też nie wiem czy się pojawią w tym roku ;:131
Jadziu dziękuję ;:196 też chyba będę musiała kupić nasiona miłka ;:131 łubiny powinny rosnąć, w mojej okolicy jest bardzo sucho, a rosną sobie nawet na nieużywanych działkach wśród chwastów. One mają bardzo mocne korzenie, powinny dać sobie radę ;:108
Olu trochę się naszukałam co to jest, ale to przetacznik, jeden z wielu :wink: Łubiny u mnie ładnie rosną z wyjątkiem tego na zdjęciu - coś przelazło na niego z chorej śliwki i go żre ;:223 Muszę w końcu wysiać nasiona łubinu które kupiłam, może trafi się inny kolor niż różowy ;:224 Ligustr uwielbiają szczególnie pszczoły i motyle - na działce modraszki, natomiast w mieście widziałam całe chmary rusałek kratkowców na kwitnących krzewach :D
Seba witam i dziękuję bardzo ;:196
Loki dziękuję ;:196 no popatrz, a mnie się już opatrzyły, na każdej działce widzę te różowe :;230 widziałam też fioletowe z dwukolorowymi kwiatami, ale nie mam takiego u siebie - może z nasion się uda ;:333 Fiołków nie sprawdzałam czy już kwitną, mam nie po drodze w to miejsce ;:131 Za to wczoraj obok żonkili widziałam kwitnącą miodunkę :shock:

Lecimy dalej z wiosennym przeglądem, dzisiaj sam koniec maja 2018r, na zdjęciach kolejno - sałata, porzeczka czerwona, groszek szerokolistny, ostróżka jednoroczna, nachyłki, rudbekia (pierwsza w sezonie), aksamitka, nagietek, kwitnący rozchodnik.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Robiłam Natalko bardzo dużo podejść z łubinami i nic nie pomagało biegałam z nimi po całym ogródku.No cóż nic na siłę nawet wieczorniki nie chcą się u mnie zadomowić ;:185 Nic nie poradzimy jedne rosliny rosną jak szalone inne ani nie myślą.Fotki jak zwykle sliczne ;:180
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Natalko, nawet nie widziałam, że jakieś nasiona do Ciebie kiedyś wysłałam. Cieszę się, że pokazały swój urok. ;:333
Piękne zdjęcia i smakowite. ;:138
Porzeczkami mi zapachniało, zjadłoby się, oj zjadło... ;:92
Miłej słonecznej niedzieli, Natalko. ;:3 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Natalio a może pokażesz nam działkę obecnie ? Kwitnie już coś ? :)
Zdjęcia przepiękne, bijące ciepłem .
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

W końcu maja kwitnienia były już letnie, ciekawe co w tym sezonie będzie kwitło w maju, skoro wegetacja tak wcześnie ruszyła?
Miłego popołudnia :wit
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Natalko, wspominki śliczne , miło popatrzeć . Nie patrzyłaś jeszcze w ogródku? może coś wiosennego już rośnie ? :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

U mnie ruszyły ranniki, niebawem dołączą wczesno cebulowe, widać że na rabatkach już coś się dzieje. ;:108
Zapewne i u Ciebie oprócz kwitnącej miodunki, jakieś cebulkowe swoje noski już wyściubiają. ;:215
Ach te porzeczki i agreściku słodziutkiego już bym skubnęła. W cieplutkim kolorze nachyłka motylek biesiadę zaczął. ;:138
Pogodnego tygodnia Natalko . ;:3 ;:167 ;:79
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Natalia, ja już nie wiem jak dać znać, że bywam. Głupio kolejny raz pisać, że jestem oczarowana zdjęciami, bo wychodzę na taką co to jedno potrafi powiedzieć :;230 Wpisuję zatem, że nabyłam polecany przez ciebie groszek szerokolistny. Będę siała bezpośrednio do gruntu i mam nadzieję, że ślimaki się do niego nie dobiorą. Czy on bardzo przyrasta w kolejnych latach?
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Natalko :wit

Piękne ujęcia roślin ;:138 ;:138 już niedługo będziemy podziwiać na żywo :D Ja mam łubin od tamtego roku, dostałam na spotkaniu forumowym i kwitł jesienią, ciekawa jestem czy zostanie u mnie na dłużej, bo wcześniejsze próby niestety się nie powiodły, to było dosyć dawno temu, więc czekam co będzie teraz gdy moja wiedza ogrodnicza jest trochę większa.
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Piękne miłki, piękne ostróżki, piękne łubiny i cudne zdjęcia robisz, Natalia, masz talent ;:138
czym zamierzasz szczepić jabłoń, masz już upatrzone odmiany?
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”