Troche zła pora teraz, ale u mnie coraz większe przedszkole... o sansewerie się staram...
Poza tym dziękuję za komentarze i ciesze się, że po zdjęciach Ci Tressi cieplej

A Tobie Kati dziękuję za podpowiedź w sprawie amarylisa, przyda się
Chwaliłem się wam, że kupiłem ostatnio żywe kamienie, kolejnego kaktusa/opuncje i
królową jednej nocy? Niestety Pani od królowej nie daje mi żadnego znaku... jak do jutra nie wyśle mi e-maila to napisze do niej jeszcze na allegro, mam nadzieje, że mi odpowie w końcu... Niestety na rośliny chyba troszke poczekam, bo te mrozy i w ogóle... mam nadzieje, że szybko ustąpią. Mrozy mają zabić szkodniki, a potem może być już około 0 stopni jak dla mnie

Mi jużwiosna się marzy, bo będę przesadzał wykopaną na jesień wiśnie do pojemnika, a z czasem będę z niej robił bonsai (taki mam zamiar o ile wiśnia przeżyje). Musze na miejsce tej wiśni (bo teraz jest w ziemi) posadzić moje urodzinowe drzewo czyli miłorząb dwuklapowy. Na wiosne znowu skracanie świeczek u sosen, podcinanie, przesadzanie... no a potem mi się marzy lato... znowu kwitnący hibiskus, kwitnący climatis na ogrodzie, jabłka i śliwki prosto z drzewa, kompot z własnych wiśni i ten spokój i beztroska... Niestety najpierw musze wytrzymać do maja i zdać pomyślnie mature...

No i chyba na wiosne założe kolejny wątek, tym razem z ogrodem. Zastanawiam się również nad wrzucaniem na forum mniejszych zdjęć, żeby się wam łatwiej oglądało, ale mi często są potrzebne zdjęcia właśnie tej wielkości, a dodając 2 wielkości zdjęć na serwer zapcham go bardzo szybko...