Moja już dojrzała działka cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja już dojrzała działka cz. 14

Post »

Witajcie kochani :wit
Dzień się kończy, a ja padam, a było to tak, raniutko wstałam i pojechałam na działeczkę kosić trawę, miałam w planie pół działki dzisiaj i resztę kiedyś tam, jak będzie kolejne wolne, ale, że tak mi fajnie szło, a chłodno jeszcze było, to skosiłam całą :tan , udało mi się też powsadzać trochę roślin, pokąpać się w basenie i czas było wracać do domu, no i wróciłam, ale w domu przypomniało mi się, że nie zakręciłam wody, która lała się do oczka, bo zawsze jak jestem na działce to dolewam trochę wody, no i co, no pojechałam znowu zakręcić wodę. Wróciłam, a M oświadczył, że jedziemy po rybkę, no i kupiliśmy 10 kg, trzeba było to poskrobać, wypatroszyć i usmażyć, jeszcze tylko w słoiki w ocet i koniec, nie żywa jestem ;:60. Jutro do pracy i w sobotę, a w Szczecinie Dni Morza, będzie ciekawie, mam taką nadzieję ;:108
Do Was dziś nie zajrzę, nie mam siły, ale życzę fajnego weekendu :wit
Elu jak tylko mam wolne i jestem na działeczce to i basenik zaliczam, tak gorąco, że schładzam się i jest fajnie ;:215
Dziękuję Aniu ;:196
Maryniu u nas po tych deszczach dwa dni i burzach ochłodzić się miało, ale nic z tego, dziś nadal gorąco ;:108 , właściwie to lubię ciepło, ale tylko wtedy kiedy mogę do woli korzystać z wody
Iwonko dwa dni i dwie noce, gromy z jasnego nieba leciały, ale na działeczce nic na szczęście nie zepsóły, w Szczecinie co prawda trochę drzew powalonych, ale u mnie nie jest źle. O energię to ja Ciebie Iwonko bym mogła zapytać, a może wszystkie Iwonki tak mają ;:306
Senior witaj, ja ogród mam chyba od zawsze, ten od czterech, czy pięciu lat, nawet nie pamiętam, wszystkie roślinki małe i duże uwielbiam ;:215
Marysiu bo i ja nie wszystkie nazwy znam, albo też zapominam, dopiero po czasie mi się przypomina co jest, przykro mi, że tak Twój ogród jest doświadczany przez różne paskudztwa, a grad w Gorzowie to i nas przestraszył, na szczęście nas to minęło ;:108
Karolka ja za to mam choinkę różaną :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko widzę że masz jaśmin na biało kwitnący a ja mam Stefana kwitnący na różowo. Wytwarza odrosty to może jak wykopię to chciałabyś? U mnie jaśminowiec trzeba okrywać w razie mroźnej zimy, ale u Ciebie chyba nie. Ten jaśminowiec na 1 zdj. śliczny, czy ma takie duże kwiatki?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Iwonko,czytam ile różności kwitnie u Ciebie a ja nic nie widzę ,nie wiem dlaczego ,nie lubię takich niespodzianek ,bo uwielbiam oglądać kwiatuszki ,może jutro będzie lepiej ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko fotorelację z Twojej pięknie ukwieconej i zasiedlonej na max działeczki obejrzałam z przyjemnością! ;:138 ;:138 A wczoraj wieczorem fotosik fixował chyba przegrzany był ;:oj ..nie wszystkie zdjęcia były widoczne ale po nocy jest ok! :)

Miłego weekendu! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ufff jak gorąco, ale mi dzisiaj nie za bardzo, bo dla ochłody popływałam jednostką po Odrze, a potem pochlapałam się w basenie, ale do południa byłam w pracy żeby nie było, że tylko się bawię ;:306
U nas w ten weeken mamy " Dni Morza", co prawda do morza to mamy 100 km i to w wielkich korkach, że morza się odechciewa, no ale dobra mamy, więc Urząd Morski świętuje i pracownikom zafundował rejsy swoimi jednostkami, popływaliśmy, pooglądaliśmy piękne statki, a potem na działeczkę, podlewać, bo straszą burzami, deszczem, a u nas nic, idzie to gdzieś bokami tylko. No było podlewanie, a potem moczenie w basenie, bo bez wody dzisiaj to można ducha wyzionąć ;:108
Marysiu Stefana mam, więc nie będę od Ciebie brała, ale jak chcesz ode mnie to nie ma sprawy, pokaż mi tylko którego, mam ich dwa i na biało kwitną, albo dobra, dam dwa, zobaczę czy można im coś podebrać, jak nie to dam patyczki ;:108 ten pierwszy pachnie poziomką i ma takie duże kwiatki ;:108
Martusiu to już kolejny raz fotosik szfankuje, nie pokazuje zdjęć, może to przez tą pogodę ;:185
Maryniu dziękuję, weekend uważam za udany, mam nadzieję, że Twój również ;:196
A teraz fotorelacje z dzisiejszego dnia :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zakwitła mi taka piękność, a myślałam, że ją straciłam ;:oj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko, skąd Ty tyle siły i chęci do pracy, zabawy i wycieczkowania nabywasz? :shock: Zdradź tajemnicę, chętnie skorzystam, bo mnie się ostatnio nic nie chce. ;:222 Jedyne moje zajęcie to szukanie przewiewnego cienia w celu posadzenia czterech liter i siedzenia bez ruchu, by się zanadto nie spocić. ;:37
Nie tylko tej werwy Ci zazdroszczę. ;:131 Nie gniewaj się, ale zazdroszczę. ;:196 Basenu na działce!
Ja mam tylko prysznic. Z konewki. ;:306 ;:306
A działeczkę masz naprawdę wspaniale kwitnącą! ;:138 Ogrom roślin zapiera dech w piersi ;:303 ;:303 , nie wszystkie znam, ale już nie pytam, bo mi wstyd malkontenctwa. ;:171
Niech Cię energia nie opuszcza, zdrówka życząc buziaki zostawiam. ;:cm ;:cm
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Iwonko, wspaniały dzionek miałaś!
I pięknie wyglądasz! ;:196
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękną niedzielę dzisiaj mieliśmy, pogoda w sam raz, nie było upalnie, ale idealnie ;:215 więc wybraliśmy się na Festiwal Róż, który odbywa się w Dobrej Szczecińskiej. Jest to takie małe lokalne, polsko-niemieckie święto róż.
Lucynko i mnie się czasem nie chce nic, ale wykorzystuję ten letni czas, bo zimą nie często robimy sobie wycieczki, zresztą zimą są inne atrakcje. Basen kupiony był dla wnuków, no ale one nie są co dzień na działeczce, a ja każdy wolny od pracy dzień, choć na chwilkę wpadam, no i jak jest ciepło jak teraz to oczywiście do basenu muszę choć na troszkę. Lucynko stawiaj basen na działeczce i będziesz się mogła chlapać ;:215
Basiu dziękuję ;:196
No i fotorelacja z dzisiejszego dnia, różyczki śliczne, kwiatowe panny pięknie przystrojone :tan

Moje nowe kreacje na lato :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A działeczka dzielnie znosi moje nieobecności :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko śliczne kreacje, a róże szaleją ! to wspaniały rok dla nich!
Bliskość morza i woda, a do tego basen na działce ...super sprawa. W takiej sytuacji upał nie dokucza :D
U mnie trochę podlało, ale minimalnie... na szczęście zrobiło się chłodniej :D
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Iwonko te kreacje, i panny ukwiecione są dobrym pomysłem, widać, że jesteś szczęśliwa. To najpiękniejszy czas.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fikuśne te kreacje Iwonko i bardzo Ci w nich do twarzy. ;:433 ;:433
A tak w ogóle, to rozrywkowa z Ciebie dziewczyna. ;:215 Szalej kochana do woli, póki zdrowie pozwala. ;:167
Ciesz się życiem, wnukami i ukochaną działeczką, bo to dla Was istny raj na ziemi. ;:oj
Dużo zdrówka i pogody w zależności od potrzeb. ;:167 ;:3 ;:47 ;:cm
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

No jak zwykle pełna kwiecia ,piękne kwiaty i piękni ludzie! ;:3 ;:168
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Iwonko, bardzo, bardzo lane te twoje nowe kreacje na lato ;:173
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko przecudne kreacje fajny taki piknik różany jest co obejrzeć ,a przy okazji przymierzyć nowe kiecki .Każda jak uszyta dla Ciebie ;:180 Babski wypad w nieznane też fajna sprawa wnusie z pewnościa ubóstwiają swoja babcię którą wciąż gdzieś nosi i zabiera ze sobą także wnusie .W ogródku również szaleństwo tym razem roślinno różane, a mnie zaciekawił ten Stefanek ,a to też chyba jaśminowiec https://images92.fotosik.pl/201/8b43429 ... pg.Udanego tygodnia Iwonko ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ufff jak gorąco ;:3
Duszno, gorąco, oddychać nie ma czym, a na deszcz dziś widoków nie ma. Rano było jeszcze całkiem znośnie, dlatego pojechałam wcześniej na działeczkę i podlewałam, podlewałam wodą, wodą z jodyną no i ciekawe czy dobrze zrobiłam roślinkom, czy będą zadowolone ;:108
Jak ktoś ciekawy po co jodyna, to zapraszam tu: https://smakdnia.pl/jedna-kropla-jodu-a ... UDqlPr_PNI
Wiesz Marysiu kolejny tydzień zapowiadają z wielkimi upałami, lubię ciepło, no ale to to już przesada ;:185 na deszcz czekam, przydał by się już, tylko nie grad i inne wichury ;:185
Bożenko masz rację, piękny to czas kiedy kwitną róże, kiedy kwiaty, kolory, zapachy królują ;:138
Stasiu dziękuję ;:196 , a powiedz kiedy mam szaleć, jak nie teraz, dzieci dorosłe, wnuki nas nakręcają, więc szalejemy z wnukami właśnie :tan
Aniu prawda, że ładne, zachwycające ;:138
Jadziu Stefanek to Jaśmin, dokładnie to Jaśmin Stefana, tak mi powiedziano, mam go od niedawna, jeszcze mnie nie zachwycił, choć pokazał kilka różowych kwiatków ;:108
Dziś dostałam śliczne prezenty, jeden to Serduszka, a drugi to Pysznogłówka, ale się cieszę, bo Serduszka kiedyś ode mnie odeszła, teraz zrobiłam jej myślę dobre miejsce no i pogadałam sobie z nią ;:108 , a Pysznogłówki też nie chciały u mnie rosnąć ;:185 , do oczka dostałam lilie miniaturki, mój szef wyhodował je z nasion, ciekawe jak im się u mnie spodoba ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i roślinki już posadzonei mają przykaz pięknego rośnięcia ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek