Choc na suszenie ich zimową porą nie wpadłam.
 Koniecznie muszę spróbować!

Moja rodzina zjada sporo bananów i wszystko się marnuje.
 Moja rodzina zjada sporo bananów i wszystko się marnuje.

).
 ).

Ale chyba skórki bananowe trzeba by kompostować jak korę. Tak samo mają kupę celulozy, a ta się rozkłada dość słabo.
 Ale chyba skórki bananowe trzeba by kompostować jak korę. Tak samo mają kupę celulozy, a ta się rozkłada dość słabo. Polecam, ja robię sobie nawóz w taki sposób.
 Polecam, ja robię sobie nawóz w taki sposób.
Uprawiasz broń chemicznąFoxowa pisze:(...)Pr?bowałam banan?w i są ok ( pr?cz faktu że są wychemiowane )
(...) Jedyną doniczką w którą od czasu do czasu daję odpadek to doniczka z bronią (..)
 ?
 ?

.
 .

. Dla ciebie sól to pewnie tylko to co sypiesz na pomidora i pewnie się zdziwisz, że mydła których uzywamy na codzień też są solami . Metalu  i wyższych kwasów tłuszczowych. Poza tym tlenek fosforu czy tlenek potasu reagując z wodą dają odpowiednio kwas fosforowy i wodorotlenek potasowy a stąd już prosta droga do wytworzenia soli.W tym przypadku fosforanu potasowego.
 . Dla ciebie sól to pewnie tylko to co sypiesz na pomidora i pewnie się zdziwisz, że mydła których uzywamy na codzień też są solami . Metalu  i wyższych kwasów tłuszczowych. Poza tym tlenek fosforu czy tlenek potasu reagując z wodą dają odpowiednio kwas fosforowy i wodorotlenek potasowy a stąd już prosta droga do wytworzenia soli.W tym przypadku fosforanu potasowego.