Mój ogród wśród łąk część 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 7

Post »

Małgosiu, słodkie kociaki ;:167 Piękne masz szachownice ;:224 U mnie jakoś słabo rosną ;:218
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Małgosiu :wit . Piękna ta Twoja wiosna i kociaki ;:215 . Magnolia gwieździsta obficie Ci zakwitła ;:215 . Długo u Ciebie rośnie ?? Przymierzałam się do jej zakupu ale w końcu padło no inne :roll: . Brzoskwinia z pestki ma cudowny kolor kwiatów i chyba trzeba sobie sprawić . Świdośliwy jeszcze nie kupiłam ale też zapisana w kajecie. Nie dość, że ma walory dekoracyjne to jeszcze ponoć smaczna ;:173 . U mnie dzisiaj wieje okropnie i też jest sucho ;:222 . Miejmy nadzieję, że wkrótce popada. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Małgosiu
Kompozycja w pięknym dzbanku z magnolią przecudna :!:
Ja też podziwiam tę brzoskwinię z pestki. Jak to możliwe :?:
Założyła bym się ,że dziczka wyrośnie a tu tak urodziwe drzewko :D
Kwiaty ma bajeczne.
Kotki są przesympatyczne, zwłaszcza Calineczka Ale wolę podziwiać na odległość. Narzeczona naszego kota zaraz urodzi
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale słodkie kociaki :D Takie śliczne łaciatki szybko znajdują domki. Pokażesz na żywo kwiatki krasawicy? Pokusiłam się rok temu na biedronkowy krzaczek, no krzaczek to może mocno na wyrost, bo był tylko jeden chudziutki badylek, ale zadomowił się i po zimie ma się dobrze, więc jestem dobrej myśli :wink: Brzoskwinia jest śliczna gdy kwitnie! Ja się nie mogłam napatrzeć, taki to był cukierkowy widok :D
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Małgosiu

Dzbanek świąteczny na tle ścianki rewelacja ;:167
Kociaki urocze, och jak ja bym je przytulała, a mój synuś... ach my też kociarze tylko,że posiadamy kocórka :;230

W ogrodzie coraz piękniej, kolorowo, zieleniutko, jest uroczo ;:138 ;:138

Pozdrawiam wiosennie :D
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Małgosiu :wit
Cegiełka śliczna i na zewnątrz i wewnątrz ;:167
Kociaki słodkie.
Świdośliwę mam zamiar kupić, może w niedzielę się uda ;:172
Magnolia boska, muszę dojrzeć do zakupu nowej, jedna mi zdechła...
Syropek też dzisiaj zaczęłam robić, od razu 3 porcje i na pewno to nie koniec, bo bardzo lubimy a i chętni są ;:215
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Małgosiu, dzięki Tobie przypomniałam sobie o mniszku. Muszę koniecznie narwać kwiatów i narobić syropku, bo cały zapas zeszłoroczny zużyty :D
Wiosna w ogrodzie szaleje a dekoracja w domu piękna (zwłaszcza dzban ;:167 ) :D
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Małgosiu, miodek już gotowy? Jaki masz na niego przepis...
Piękna kocia rodzinka u Ciebie ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Małgosiu ogród pięknieje z dnia na dzień, kotki rosną, same plusy. Magnolia widzę przetrwała, kwitła pięknie! Życzę więcej deszczu, bo wiem co to znaczy susza, serce boli jak się patrzy na ogród i wody brak.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Witajcie Kochani :wit

Chciałam na bogato wejść, umieścić nowe fotki, ale plany jak to plany. ;:222 Popołudniu wiało okropnie, wysuszyło dokładnie to, co wczoraj lekko pokropiło. Przynajmniej chwasty się ucieszyły. Zdążyłam wyrwać te z warzywniczka i szybko uciekłam do domu. Nie lubię jak wieje ;:185

Edi - Brzoskwinię dostałam od koleżanki. I to jej należą się słowa uznania, bo to ona je wyhodowała z pestki. Kiedyś pracowaliśmy razem, teraz Krysia mieszka daleko i jest na emeryturze. Cudowna pamiątka po koleżance na zawsze zostanie w moim ogrodzie.
Drzewko rodzi pyszne owoce, późno owocuje, ale owoce są pyszne i co najważniejsze, nie choruje.
Szachownice posadź. One są bardzo pożyteczne, bo krety nie lubią jej zapachu. :lol:

Aniu Anabuko - Dziękuję. Świdośliwa cudownie kwitnie, pięknie owocuje, ślicznie przebarwia się jesienią. To ideał ;:333

Marysiu
- Zapewniam Cię, że mam prawdziwy miodzik z mniszka lekarskiego. Trudno go nie rozpoznać, a w ojca sadzie rosną rasowe sztuki. Wiem o czym piszesz, ale te dwie roślinki trudno raczej pomylić i mają różny okres kwitnienia. Chyba jeszcze jutro skoczę pozrywać na kolejny rzut, bo tego dobra nigdy za dużo.

Monia - Kociaki do schrupania, cieszę się nimi i miziam się do woli. Jeszcze kilka tygodni i będę musiała się z nimi pożegnać ;:145
Szachownice po prostu posadziłam. I rosną. Może wydziabałaś podczas pielenia?

Ewelinko - A dzisiaj u mnie wieje ;:173 Świdośliwa to fajne drzewko. Ma mnóstwo walorów. I dekoracyjnych i smakowych. A smakuje super. Ja uwielbiam, moja rodzinka średnio. Jak przyniosłam owoce świdośliwy w zeszłym roku do pracy to koleżanki się zajadały. Trudno mi określić jej smak. Tak pomiędzy jagodą i borówką. Może w tym roku uda mi się poczynić konfitury?
Magnolię gwiaździstą mam chyba już 8 lat. Posadziłam maleńki krzaczek, rosła i rośnie wolno, ale kwitnie co roku przepięknie.
Brzoskwinię zakup koniecznie, pyszne owoce i piękne kwiaty wiosną. Mało wymagające drzewko.

Aguś - Dzbanki, dzbaneczki to moja słabość ;:224 A jak tylko pojawiają się kwiaty w ogrodzie to zapełniam i komponuję.
Brzoskwinię wyhodowała mi moja koleżanka. Dostałam od niej piękne drzewko, które nie choruje, dobrze owocuje i zawsze przypomina mi moją Krysię. Ona prawie wszystko z nasion i pestek rozmnażała, takie zielone łapki.

Aguś Aguss 85- Pokażę, ale jeszcze trochę jej brakuje do pełnego kwitnienia. U mnie nieco później niż u Ciebie. W mieście widziałam już lilaki kwitnące, ale u nas, trochę chłodniej. I wody mało, to kwiatki też średnie. ;:131
Lilaki szybko rosną, za rok, dwa będzie już ładne drzewko. ;:108

Krysiu - Ja też jestem kociara. :lol: Mam trzy dorosłe kotki, bo kocurek niedawno zakończył żywot. I stwierdziłam, że trzy to dziwna liczba ...wolę parzyste. I jeden z kociaków miał z nami zostać, ale syn go bierze, bo też lubi koty. Jak ich nie lubić, to cudowne stworzenia.

Kasiu - Miodek w spiżarni musi być. ;:333 Świdośliwę polecam najgoręcej, powyżej rozpisywałam o jej walorach. A magnolie uwielbiam, ale u mnie to niepewność duża w jej uprawie. Gwiaździsta jest u mnie od lat i daje radę. Mam jeszcze jedną, po raz pierwszy od paru lat zakwitła cudnymi pączkami, które zmarzły po ostatnich wiosennych mrozach. ;:145

Violka - Rwij kochana, bo za chwilę będą dmuchawce. ;:173

Basiu - Ja rwę około 1000 kwiatów, rozkładam na ręczniku na tarasie, żeby robaczki uciekły i potem zalewam litrem wody i gotuję tak około 20 minut, odstawiam naokoło 24 godziny. Potem odcedzam, dobrze wyciskam pulpę, dosypuję kilo cukru, sok z dwóch cytryn i gotuję aż się zagęści. Nie lubię mocno gęstego, wolę jak jest bardziej płynny. Tak w skrócie podałam, bo ja już na oko robię. Pamiętaj, żeby kwiatów mniszka nie płukać po zerwaniu, bo ten pyłek jest ważny.

Mariusz - Mam wrażenie, że z roku na rok coraz bardziej sucho. ;:174 Padało w kwietniu dwa razy ;:131 I nie były to opady obfite.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Skoro świt wstałam i powędrowałam do ogrodu. Zamierzałam trochę porobić zdjęć, bo teraz codziennie coś nowego, ale baterie w aparacie nie chciały współpracować. :lol: No to musiał mi pomóc aparat w telefonie i jakoś chyba daliśmy radę.
Zapraszam na poranny obchód.

Jabłonie królują, czereśnie też powoli zaczynają, ale w moim ogrodzie króluje Ola

Obrazek

Obrazek

Część tulipanów przekwitła, ale jeszcze trochę ich zostało.

Obrazek

Obrazek

Uwielbiam te kapusty w takim stadium :D

Obrazek

Dywany ogrodowe :D

Obrazek

To co lubię ;:167 Wszystko się budzi, codziennie odkrywam nowe kwiaty, kolory, zapachy. Się dzieje.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Datury się werandują.

Obrazek

A moje kociaki nie chcą jadać samodzielnie, chociaż skończyły 5 tygodni. Mama jest niesamowita.

Obrazek

Na dziś plan taki: posiać maciejkę, nasturcję, wilca, groszki pachnące. :wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Dobrze sie domyślam, że na czwartm zdjęciu od dołu jest Krasawica Moskwy? jeśli tak, to warto na nią poczekać ;:oj
Teraz rzeczywiście każdy dzień przynosi zmiany, wszystko zmienia się w oko mgnieniu i aparat mus mieć przy sobie. Świerk ma super puchate przyrosty, takie do miziania :tan Nie dziwię się, że Ola króluje, cudna jest.
Miłego weekendu majowego ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu jakie wielkie kociaki! mama będzie wiedziała kiedy je odstawić...zwierzęta są bezwzględne :D
Orliki już kwitną??? Uwielbiam kwitnące drzewa owocowe...tak cudnie pachnie, a na jabłonie nie mogę się napatrzeć ;:219 Moje datury też na tarasie, ale chyba wezmę je do domu bo przymrozki mogą zrobić krzywdę :wink:
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Małgosiu, dziękuję za przepis na miodek, mam nadzieję, że uda mi się zebrać kwiatów. A powiedz mi czy potem trzeba jeszcze pasteryzować słoiczki z syropem mniszkowym, czy wystarczy gorące zalać?
Poluję też w tym roku na kwiaty czarnego bzu, chciałabym zrobić z nich syrop i nalewkę.
Kocia rodzinka szczęśliwa ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Małgosiu,