Na powitanie puszczam do Was oczko.

Dorko bo my mamy diobliśkowe kotki.

Z przetworami jestem na bieżąco. Na razie mrożę borówkę amerykańską i zioła no i zrobiłam galaretkę (przetarte ugotowane owoce) z jeżyn i agrestu a jutro pozbieram kolejną partię jeżyny i przepuszczę przez sokownik
 ...będzie sok.
 ...będzie sok.  
 Hortensja, o którą pytasz to drzewiasta 'White Dome' ...rośnie wysoko i szeroko i trzeba jej zostawić miejsce bo nie lubi być ściśnięta....chcesz

Przełom sierpnia /września to będzie dobry termin

Dla Ciebie nóweczka śliczna OT Mister Pisatche

Loki z tego co widzę to pełne maki nie przekwitają tak szybko. Te dwa trzy dni jednak sobie kwitną....fotki przedłużą ich żywot
 będą na 'zaś'....
 będą na 'zaś'.... Dla Ciebie kolejne nowe oczko w mojej zegrodce.

Olusia niełatwo wszystko pogodzić bo wiadomo każdy ma swoje do zrobienia ale bardzo się cieszę, że znalazłaś czas i mnie odwiedziłaś.

Dziękuję za miłe słowa i cieszę się, że się podoba. Za życzenia również
 czego i Tobie życzę.
  czego i Tobie życzę.  
 Dla Ciebie lilia OT Conca d'or

Maryś i u mnie podlało...ale wyobraź sobie w ostatnim momencie bo jeszcze jeden dzień i byłaby u mnie sahara. To i tak mało ale dobre i to.
Zauważyłam, że floksy nie lubią suchego miejsca i już dawno miałam je przesadzić... w tym roku to już na pewno.

Moje borówki już się prawie kończą
 a to połowa lipca.
 a to połowa lipca.   
 Dla Ciebie moje pierwsze dalie.

Ewko mam nadzieję, że i u Ciebie podlało. Mało i tak popadało ale dobre i to, bo nieco się ochłodziło a słońce tak nie parzy. Ta ciągła nasza walka o wodę.
A może lepiej je oskubać od dołu zamiast wycinać...niech kwitną.
Dzięki za miłe słowa...dioblisiek pomiziany.

Dla Ciebie letni bukiet.

OT 'Leslie Woodriff'  piękna, pieguska Zelmira też cudna i powinnam ją mieć bo chyba domawiałam  ją  wiosną.Też poczytałam o borze jednak w tym roku swoje pomidory podlewam nawozem warzywnym .Szkoda tylko ,że owoce sa dopiero od 3 piętra
 OT 'Leslie Woodriff'  piękna, pieguska Zelmira też cudna i powinnam ją mieć bo chyba domawiałam  ją  wiosną.Też poczytałam o borze jednak w tym roku swoje pomidory podlewam nawozem warzywnym .Szkoda tylko ,że owoce sa dopiero od 3 piętra  Jednak dobre i to oby tylko lato trwało a jesień była ciepła to wszystko będzie dobrze.Elusia fajnie tak mieć 2 domki jeden w zaciszu lasu,  a drugi w mieście
 Jednak dobre i to oby tylko lato trwało a jesień była ciepła to wszystko będzie dobrze.Elusia fajnie tak mieć 2 domki jeden w zaciszu lasu,  a drugi w mieście 
 Przegorzan masz w wyjątkowo niebieskim odcieniu.
  Przegorzan masz w wyjątkowo niebieskim odcieniu.  Bukszpany jak z formy, przycięte wspaniale.
 Bukszpany jak z formy, przycięte wspaniale.   Pokazujemy dużo kwiatów, a przecież warzywnik i jagodnik, to też część ogrodu. Świetnie, że tyle dobra smakowitego masz u siebie.
 Pokazujemy dużo kwiatów, a przecież warzywnik i jagodnik, to też część ogrodu. Świetnie, że tyle dobra smakowitego masz u siebie. 

, ale w tym roku postanowiłam poprawę i chcę zrobić różnych, prostych i dobrych sałatek obiadowych zrobić.
 , ale w tym roku postanowiłam poprawę i chcę zrobić różnych, prostych i dobrych sałatek obiadowych zrobić. 

...jeszcze teraz mam zapach kopru, czosnku i chrzanu na rękach.
   ...jeszcze teraz mam zapach kopru, czosnku i chrzanu na rękach. 

Uwielbiamy nasze ogrody i ciągle eksperymentujemy z roślinami wybierając te, które chcą rosnąć. Pracy nie mało ale przecież jesteśmy stworzeni do pracy.
 Uwielbiamy nasze ogrody i ciągle eksperymentujemy z roślinami wybierając te, które chcą rosnąć. Pracy nie mało ale przecież jesteśmy stworzeni do pracy.