Witam 
czerwiec dalej nas rozpieszcza cudowną upalną pogodą, nie wiem jak w pozostałych regionach Polski, ale u nas
słoneczko a deszczu nie widać, pozostaje nam, tylko kranówka i konewka
Daysy, ten rok sprzyja naszym różom, ale praca i czas jaki poświęciliśmy przy pielęgnacji przynosi teraz efekty. Róże pieknie
kwitną a i kwiaty są bardzo duże

Wczoraj musiałam opryskać róże Pink Fairy - wróżki bo zaatakował je przędziorek, pozostałe
róze są zdrowe . ślimaki zjadły mi koleusy i dobrały się do cukinii, musiałam sięgnąć po niebieski proszek.
Elżbietko, Hansę przycięłam, bo bardziej mi zależy na kwiatach niż na owocach ajako dodatek do zimowych herbatek to zbieram
owoce dzikiej róży.
Irenko , Tylko szkoda,że ten różany potwór krótko kwitnie, już przekwitła i będzie zawiązywać drobniutkie czerwone owoce,
które jesienią i zimą będą dekoracją . Róza Monako od 2014r jeszcze mnie nie zawiodła, zawsze jest obsypana kwiatami i kwitnie
do samej jesieni z maleńką przerwą po pierwszym kwitnieniu. Jest nie wysoka , troszkę rozrasta się na boki , ale nie pokłada się
pod ciężarem dużej ilości kwiatów.U mnie rośnie przy chodniku, przed samym wejściem do domu.
Jadziu,różyczkowa choroba bywa zaraźliwa , ale wieczorem jak siedzimy przy ognisku to mamy cudowny bajeczny widok na
różany ogród

Rano wychodzę z kawą do ogrodu ,róże, te kolorki , różany zapach i śpiew ptaków, jednym słowem rajskie klimaty
Tereniu,oby nasze różyczki kwitły jak najdłużej

wykopałam jedną cebulkę krokośmi cebulka zdrowa i puszcza maleńkie
korzonki , możne parę mi wyrośnie . Mam jedną kępkę latrii ale jeszcze mi nie kwitnie, ale kupiłam nasionka i muszę je wysiać,
może zdążą się rozrosnąć i w przyszłym roku zakwitną.
ed04, dzięki za uznanie

i podnosi mnie to na duchu,że komuś się ta alejka podoba
Marysiu, no ja cierpliwie czekam , może któreś cebulki się rozrosną i doczekam się ładnej kępki krokośmi .
Zdjęcie białych, drobnych kwiatków o które pytasz, to jest róża Multiflora, zrobiona z bliska. Ma takie malutkie urocze kwiatuszki.
Julian, sąsiedzi z tarasu mają bezpośredni widok na mój ogród a na dodatek zarazili sie chorobą różaną i dopytują się o poszczególne
róże i zakładają różankę. Trawniczka już nie ruszam, ale córka stwierdziła, że jeszcze mamy miejsce pod płotem tam zmieści sie parę
pnących różyczek. Pracy jest naprawdę sporo zaczynając od wczesnej wiosny a kończąc na późnej jesieni, ale efekt jest widoczny
na dodatek pogoda sprzyja naszym panienkom
Igala jest tak cudowna pogoda , więc całye dnie spędzam w moim ulubionym ogrodzie z moimi panienkami

Kawa
książka ,haczka , sekatorek , nawet nie włączam muzyczki, bo ptaszki dają darmowych koncertów.
Ewuniu,już pierwsze róże przekwitają, ale do jesieni daleko,jeszcze zakwitną, wprawdzie nie tak obficie, ale będziemy
podziwiać ich kwiaty.U mnie jeszcze 16 róż nie otworzyło paków, przeważnie te zakupione jesienią i tej wiosny , między innymi
Mustad Wood, Perfume Flower Circus, Miriam, Amber Queen,Sourire DU Havre , Eden Rose i tak codziennie kukam , zaglądam
a one nie otwierają pąków
Olu, bardzo mi miło, że podoba Ci sie moja alejka różana, doliczyłam sie 106 gatunków róż a mam ich 150 na razie, na liście
mam kilka nowych kusicielek, może jeszcze się zmieszczą w gumowym ogródku
Alberich.
Nrw Dawn
Chopin
Gloria Dei
Papageno
HOT CHOCOLATE
NEW IMAGINE
CHARLES AUSTIN

PRAIRIE JOY

Augusta Luise
Maleństwa