Ach te róże! ach te różyczki - Na Jurze

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
irpam
500p
500p
Od: 10 lip 2017, o 17:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ach te róże! ach te różyczki - Na Jurze

Post »

Wandziu pięknie Ci kwitną te różane królewny. A ta wspinająca się róża?? Toż to różany potwór. ;:108
Czy róża Monaco jest u Ciebie duża? Moja niska a mocno rozpiera się na boki. ;:131
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wandziu cudna różana alejka i nie tylko alejka ;:167 Różany potworek też cudny no i widzisz niedaleko pada jabłko :;230 jak i córcia z zięciem zachorowali na różaną chorobę .To nieuleczalne :;230 ,a 150 krzewów to jest co obrobić
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Wandziu pięknie , lubię takie alejki , a róże kwitną i kwitną ;:3 ;:3 ;:3
Ja też miałam kroksomie , tylko parę cebulek wzeszło reszta zgniła, a te czy zakwitną to też znak zapytania , ale za to latria u mnie w tym roku jest ładna , jak nigdy.Tylko brak deszczu , podlewanie nic nie daje , jak żar leci z nieba ;:168
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:63 Wielkie brawa za różaną aleję, przepięknie to wygląda.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Wandeczko prześliczne róże i też mam jedną puszczoną na drzewo ;:63 ;:63
Mam podobne doświadczenie z crocosmią i wiesz dochodzą do wniosku że ona nie lubi naszej gliny. Lubi piaszczystą glebą. Może jeszcze kiedyś spróbuję tylko rozluźnię mocno glebę.
Masz dużą kolekcją przepięknych róż ale zaciekawiła mnie ta https://www.fotosik.pl/zdjecie/715bd2fbb7aecb89 chyba nie podałaś nazwy ;:180
Pozdrawiam serdecznie ;:196
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 gru 2017, o 14:02

Post »

Wando Prześliczne róże ;:138 Sąsiedzi mają darmowy krajobraz jak z jakichś ogrodów pałacowych i perfumy, które unoszą się w powietrzu ;:306 Kolekcję masz bardzo sporą ;:215 I jak przyciąć w odpowiednim terminie aż tyle krzewów :?: ;:oj Pewnie zaczynasz już w styczniu, by skończyć pod koniec marca :lol: Widzę, że masz jeszcze "troszkę" trawnika... ;:306 Jeszcze trochę i będzie tam pewnie rabata z różami, które tak bardzo wszyscy uwielbiamy ;:173 Piękny masz ogród ;:168
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

U ciebie jest niebiańsko i rajsko ;:79
Czyli wygląda że krokosmie kielkują 1 na 10.... Ja im dałam wspaniałej gleby zmieszanej z piaskiem a i tak nic... A ile podlewania...
Te cebulki co sprawdziłam to są i ich nic nie rusza.... Dziwne :roll: Ale wyleczyłam ssie z nich już i to skutecznie :!:
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Wandziu - ale u Ciebie ładnie! Piszesz, że róże Ci przekwitają? To witaj w klubie! Od czasu, gdy zaczęłam je zapraszać do siebie , nigdy jeszcze tak szybko nie przekwitały. Zawsze na koniec roku szkolnego robię u siebie w ogrodzie "nadzwyczajną radę pedagogiczną',podczas której nie ma mowy o uczniach, a pieczemy kiełbaski na ognisku, śpiewamy i cieszymy się wakacjami. Koleżanki każdego roku zachwycają się cudnie pachnącymi rożami. W tym roku części nie zobaczą - przekwitła już zupełnie Dauble Delight, przekwita Mary Rose, Pashmina, Aphroditanawet Bajazzo już kończy. Pewnie, że to tylko jakiś procent, ale Dauble Delight jest przecież wyjątkowa. Za to będą widzieć w pełnym rozkwicie Piano i Weding Piano, bo te dopiero rozpoczynają. Oby zdążyły zobaczyć Abrahama! Porównuję kiwtnienie rok do roku właśnie w tym okresie, bo od wielu lat w tym samym czasie mam ogrodową imprezkę.
Twoje róże nie wyglądają na zmasakrowane słońcem. Osłaniasz je parasolem? ;:180
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p
Od: 30 maja 2016, o 23:45

Post »

Wandeczko cudowne widoki. Różyczki we wszystkich kolorach tęczy i ta alejka - boska po prostu :D Z całęgo serca podziwiam Twój ogród i gratuluje tak cudownej kolekcji,,
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Witam :wit czerwiec dalej nas rozpieszcza cudowną upalną pogodą, nie wiem jak w pozostałych regionach Polski, ale u nas
słoneczko a deszczu nie widać, pozostaje nam, tylko kranówka i konewka ;:306

Obrazek

Obrazek

Daysy, ten rok sprzyja naszym różom, ale praca i czas jaki poświęciliśmy przy pielęgnacji przynosi teraz efekty. Róże pieknie
kwitną a i kwiaty są bardzo duże ;:138 Wczoraj musiałam opryskać róże Pink Fairy - wróżki bo zaatakował je przędziorek, pozostałe
róze są zdrowe . ślimaki zjadły mi koleusy i dobrały się do cukinii, musiałam sięgnąć po niebieski proszek. ;:168

Elżbietko, Hansę przycięłam, bo bardziej mi zależy na kwiatach niż na owocach ajako dodatek do zimowych herbatek to zbieram
owoce dzikiej róży.

Irenko , Tylko szkoda,że ten różany potwór krótko kwitnie, już przekwitła i będzie zawiązywać drobniutkie czerwone owoce,
które jesienią i zimą będą dekoracją . Róza Monako od 2014r jeszcze mnie nie zawiodła, zawsze jest obsypana kwiatami i kwitnie
do samej jesieni z maleńką przerwą po pierwszym kwitnieniu. Jest nie wysoka , troszkę rozrasta się na boki , ale nie pokłada się
pod ciężarem dużej ilości kwiatów.U mnie rośnie przy chodniku, przed samym wejściem do domu. ;:168

Jadziu,różyczkowa choroba bywa zaraźliwa , ale wieczorem jak siedzimy przy ognisku to mamy cudowny bajeczny widok na
różany ogród ;:oj Rano wychodzę z kawą do ogrodu ,róże, te kolorki , różany zapach i śpiew ptaków, jednym słowem rajskie klimaty ;:168

Tereniu,oby nasze różyczki kwitły jak najdłużej ;:138 wykopałam jedną cebulkę krokośmi cebulka zdrowa i puszcza maleńkie
korzonki , możne parę mi wyrośnie . Mam jedną kępkę latrii ale jeszcze mi nie kwitnie, ale kupiłam nasionka i muszę je wysiać,
może zdążą się rozrosnąć i w przyszłym roku zakwitną. ;:168

ed04, dzięki za uznanie ;:108 i podnosi mnie to na duchu,że komuś się ta alejka podoba ;:168

Marysiu, no ja cierpliwie czekam , może któreś cebulki się rozrosną i doczekam się ładnej kępki krokośmi .
Zdjęcie białych, drobnych kwiatków o które pytasz, to jest róża Multiflora, zrobiona z bliska. Ma takie malutkie urocze kwiatuszki. ;:168

Julian, sąsiedzi z tarasu mają bezpośredni widok na mój ogród a na dodatek zarazili sie chorobą różaną i dopytują się o poszczególne
róże i zakładają różankę. Trawniczka już nie ruszam, ale córka stwierdziła, że jeszcze mamy miejsce pod płotem tam zmieści sie parę
pnących różyczek. Pracy jest naprawdę sporo zaczynając od wczesnej wiosny a kończąc na późnej jesieni, ale efekt jest widoczny
na dodatek pogoda sprzyja naszym panienkom ;:167 ;:3

Igala jest tak cudowna pogoda , więc całye dnie spędzam w moim ulubionym ogrodzie z moimi panienkami ;:167 Kawa
książka ,haczka , sekatorek , nawet nie włączam muzyczki, bo ptaszki dają darmowych koncertów. ;:168

Ewuniu,już pierwsze róże przekwitają, ale do jesieni daleko,jeszcze zakwitną, wprawdzie nie tak obficie, ale będziemy
podziwiać ich kwiaty.U mnie jeszcze 16 róż nie otworzyło paków, przeważnie te zakupione jesienią i tej wiosny , między innymi
Mustad Wood, Perfume Flower Circus, Miriam, Amber Queen,Sourire DU Havre , Eden Rose i tak codziennie kukam , zaglądam
a one nie otwierają pąków ;:168

Olu, bardzo mi miło, że podoba Ci sie moja alejka różana, doliczyłam sie 106 gatunków róż a mam ich 150 na razie, na liście
mam kilka nowych kusicielek, może jeszcze się zmieszczą w gumowym ogródku :;230
Alberich.
Obrazek

Obrazek

Nrw Dawn
Obrazek

Obrazek

Chopin

Obrazek

Gloria Dei
Obrazek

Papageno
Obrazek

HOT CHOCOLATE

Obrazek

NEW IMAGINE
Obrazek

CHARLES AUSTIN
Obrazek
PRAIRIE JOY
Obrazek
Augusta Luise
Obrazek

Maleństwa ;:86 Balerina i Star Profusion
Obrazek

Polki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

That,s Jazz
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Wandziu i dobrze, od kiedy stosuję niebieskie granulki, nie mam problemu ze ślimakami. Pisałam, że dużo roślin mi nie wzeszło, ale może moje siewki padły ofiarą tych żarłoków?
Twoje róże wyglądają jakby im słoneczko nie szkodziło, moje poprzypalane, szczególnie te ciemniejsze, ale jasne też dostają za swoje. Przydałoby się parę dni z deszczem, róże by trochę odetchnęły i nabrały wigoru.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Wandziu prześliczne róże! dzisiaj trochę podlało to może różom wystarczy? Uwielbiam puste i drobne różyczki ;:215
Głaskanko dla Rudzielca, który kamufluje się za różami :D
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Wandziu ślicznie, u mnie ręce opadają podobnie jak u Ciebie kranówa z węża innej opcji nie ma, konewka nie dam rady ;:145
deszczu praktycznie nie ma prawie dwa miesiące, ziemia skała, nawet ślimaków nie widać hahaha
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Wandziu...widok twoich pięknie kwitnących róż powala z nóg a o ilości to mogę tylko pomarzyć , jak w raju ;:180 . To zdjęcie przyprawiło mnie o zawrót głowy, czyż może być piękniej ;:138 . Życzę deszczyku ;:128

Obrazek
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Wandziu piękne te Twoje róże masz też ich "trochę" , ładnie w tym roku kwitną , ale i też szybko przekwitają , spodobala mi sie u CIEBIE Alberich czy ona ma taki kolor czy tez długo kwitnie , jak powtarza ;:3 :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje róże !”