Tereniu,róże pięknie kwitną , chociaż niektóre bardzo krótko trzymają kwiaty więc musimy rozkoszować się chwilą.
 Całe szczęście ,że nie wszystkie róże, zakwitły jednocześnie. Muszę się zmobilizować i wiosną pousuwać cześć pierwszych pąków
 aby róża kwitła praktycznie cały czas a nie robiła sobie przerw między jednym a drugim kwitnienie, ponoć to działa. 

Róża Monaco.

Iwonko,
Iwonko,twoje różyczki później wystartują to dłużej będziesz się nimi cieszyła, moje niektóre już przekwitły a i deszcz zrobił swoje,
 róże nie lubią deszczu, całe szczęście, że nie mówią, bo zażądałyby  parasoleczek 

Moje róże wyjątkowo w tym roku mają duże 
 kwiaty i dużo kwiatów. 

Róza Carina

Martuniu
  Martuniu, witam Cie cieplutko , zamknęłaś wątek i znikłaś wiec cieszę się ,że zguba się odnalazła 

Martuniu róza o którą pytasz , kupiłam ją pod nazwą Waltz Time , końcówki płatków na słońcu lubią się przypalać , jest młodym krzaczkiem
 ale ładnie zakwitła. Moja córka bardzo ją lubi ze względu na kolor , można by powiedzieć, ze jest to kolor brudnego różu . 

Róża Waltz Time

Zuziu,
 Zuziu,masz racje ,że ogrom pracy, jaką włożyliśmy przy pielęgnowaniu naszych panienek, teraz różyczki odpłacają nam 
 pięknymi kwiatami. Warto było. 

Róża GOLDSTERN

Róza  ALEXANDER MacKENZI
 Oleńko
  Oleńko  fotosie już działa więc dalej możemy cieszyć się nawzajem naszymi ogrodami , kwiatami,różami, tylko oby czasu nam 
 starczyło , bo deszczyk polewa, słonko świeci a trawy i chwasty rosną jak drożdże w ciepełku.  

Róza KRONENBURG

Ewelko,
 Ewelko, na początku zakładałam ,ze będzie to parę krzaczków różanych a już doliczyłam sie 151 róż, najzabawniejsze ,że epidemia
 różana przeszła na moją córkę i zięcia 

Róża Agnieszka.

Róża   Maritime

Róza  Queen Elizabeth
 Jadziu
 Jadziu Róza która oplotła jarzębinę , płot i cześć jabłoni sąsiada, to Rosa multiflora. Kupiłam różę żółtą pnąca a okazała sie 
 multiflorą . Obok niej posadzona jest róża czerwona FLAMMENTANZ tylko jest jeszcze mała , chce aby razem sie splotły a kwitną w tym 
 samym czasie.  Co roku mocno ja przycinam. 

Gosiu
 Gosiu, u mnie róze też szaleją, kwiaty mają piękne, duże , tegoroczna wiosna sprzyja naszym różyczkom, no i nasza troskliwa opieka
 Ja pierwszy raz tej jesieni o kopczykowałam róze kompostem a wiosną, podsypałam nawozem końskim, moze to dodało im poweru .
  Róze przekwitną i będziemy czkały na następne kwitnienie , szkoda,że kwiat nie trzyma się dłuzej na krzaczkach.  Augusta Luise
 otworzyła piekne kwiaty i w tym samym dniu przyszła silna ulewa i nawet nie nacieszyłam sie jej kwiatami. 

Elżbietko
 Elżbietko Wczoraj pozbierałam płatki z rózy Hansa i zrobiłam dżemiki różane, teraz mam dylemat czy obciąć  przekwitłe paki aby
 ponownie  zakwitła, czy tak zostawić aby owoce dojrzały 

Jutro jak nie będzie padało to mam w planie cały dzień spędzić w ogrodzie, 
 muszę się nacieszyć  chwila kwitnącego ogrodu. 

Róża ROSE de RESHT