Tereniu,róże pięknie kwitną , chociaż niektóre bardzo krótko trzymają kwiaty więc musimy rozkoszować się chwilą.
Całe szczęście ,że nie wszystkie róże, zakwitły jednocześnie. Muszę się zmobilizować i wiosną pousuwać cześć pierwszych pąków
aby róża kwitła praktycznie cały czas a nie robiła sobie przerw między jednym a drugim kwitnienie, ponoć to działa.
Róża Monaco.
Iwonko,twoje różyczki później wystartują to dłużej będziesz się nimi cieszyła, moje niektóre już przekwitły a i deszcz zrobił swoje,
róże nie lubią deszczu, całe szczęście, że nie mówią, bo zażądałyby parasoleczek

Moje róże wyjątkowo w tym roku mają duże
kwiaty i dużo kwiatów.
Róza Carina
Martuniu, witam Cie cieplutko , zamknęłaś wątek i znikłaś wiec cieszę się ,że zguba się odnalazła
Martuniu róza o którą pytasz , kupiłam ją pod nazwą Waltz Time , końcówki płatków na słońcu lubią się przypalać , jest młodym krzaczkiem
ale ładnie zakwitła. Moja córka bardzo ją lubi ze względu na kolor , można by powiedzieć, ze jest to kolor brudnego różu .
Róża Waltz Time
Zuziu,masz racje ,że ogrom pracy, jaką włożyliśmy przy pielęgnowaniu naszych panienek, teraz różyczki odpłacają nam
pięknymi kwiatami. Warto było.
Róża GOLDSTERN
Róza ALEXANDER MacKENZI
Oleńko fotosie już działa więc dalej możemy cieszyć się nawzajem naszymi ogrodami , kwiatami,różami, tylko oby czasu nam
starczyło , bo deszczyk polewa, słonko świeci a trawy i chwasty rosną jak drożdże w ciepełku.
Róza KRONENBURG
Ewelko, na początku zakładałam ,ze będzie to parę krzaczków różanych a już doliczyłam sie 151 róż, najzabawniejsze ,że epidemia
różana przeszła na moją córkę i zięcia
Róża Agnieszka.
Róża Maritime
Róza Queen Elizabeth
Jadziu Róza która oplotła jarzębinę , płot i cześć jabłoni sąsiada, to Rosa multiflora. Kupiłam różę żółtą pnąca a okazała sie
multiflorą . Obok niej posadzona jest róża czerwona FLAMMENTANZ tylko jest jeszcze mała , chce aby razem sie splotły a kwitną w tym
samym czasie. Co roku mocno ja przycinam.
Gosiu, u mnie róze też szaleją, kwiaty mają piękne, duże , tegoroczna wiosna sprzyja naszym różyczkom, no i nasza troskliwa opieka
Ja pierwszy raz tej jesieni o kopczykowałam róze kompostem a wiosną, podsypałam nawozem końskim, moze to dodało im poweru .
Róze przekwitną i będziemy czkały na następne kwitnienie , szkoda,że kwiat nie trzyma się dłuzej na krzaczkach. Augusta Luise
otworzyła piekne kwiaty i w tym samym dniu przyszła silna ulewa i nawet nie nacieszyłam sie jej kwiatami.
Elżbietko Wczoraj pozbierałam płatki z rózy Hansa i zrobiłam dżemiki różane, teraz mam dylemat czy obciąć przekwitłe paki aby
ponownie zakwitła, czy tak zostawić aby owoce dojrzały

Jutro jak nie będzie padało to mam w planie cały dzień spędzić w ogrodzie,
muszę się nacieszyć chwila kwitnącego ogrodu.
Róża ROSE de RESHT