Ja to chyba wolałabym jednak żeby ktoś mnie hamował zwłaszcza jak wpadam na pomysł żeby wstawić wielką pergolę z donicami do salonu lub pragnę przedłużyć blat barkowy co by wstawić nań monsterę, która po rozrośnięciu zawali całą kuchnię

Btw..szczepkę tej monstery i tak zamówiłam

ach i właśnie.. hoja mi zrzuciła dwa kwiatki nierozkwitnięte..chyba przez to ,że musiałam ją nieco przesunąć..za to jeden kwiatek się rozwinął i pachnie cudnie ! Jest biały z ciemnoróżowym środkiem..cudaczek

a syngonium i epipremnum wstawione w hydro rośnie jak na drożdżach, a w wodzie uparciuchy nie chciały się zbytnio ukorzenić. Mam też uparte szczepki scindapsusa i hoyi tricolorki ,które ani myślą o korzonkach. Bardzo mi przykro ,bo wszystko inne na czym mi średnio zależało puszcza korzonki, a te wymarzone nic ! Nawet ułamany suchy pęd hoyi wypuszcza liścia a te łobuzy jak osiołki !

Nie mogę dojść do tego czemu nie chce liści rozwijać..tzn rozwija ale baardzo wolnoo baaaardzooo... chyba ciut jej za zimno. No ale lepszego miejsca chwilowo nie mam.
 Nie mogę dojść do tego czemu nie chce liści rozwijać..tzn rozwija ale baardzo wolnoo baaaardzooo... chyba ciut jej za zimno. No ale lepszego miejsca chwilowo nie mam. 

a i smocze języczki bardzo ladniutkie
 a i smocze języczki bardzo ladniutkie  

ale nie śmieje się sama teraz czekam na dostawę w przyszłym tygodniu storczyków do mojego orchidarium
 ale nie śmieje się sama teraz czekam na dostawę w przyszłym tygodniu storczyków do mojego orchidarium