Od wiosny do jesieni w moim raju

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pelidea
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2013, o 08:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od wiosny do jesieni w moim raju

Post »

Przepiękne różaneczniki! ;:oj
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Zuziu różaneczniki imponujące ;:215 , ale ile trzeba czekać na takie okazy :roll:
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Witam moich przemiłych gości. ;:128 Dziękuję wszystkim za życzenia i odwzajemniam. ;:167

U mnie dalej zimowo, śnieg co prawda już się przybrudził ..jak to w mieście. Najważniejsze że przy -10 jest i okrywa roślinki. :heja

Wandziu..a ja jesienią dokupiłam hiacyntów, niestety z nimi tak jest że po dwóch, trzech latach robią się takie wypierdki. ;:306

Marysiu..pewnie i u ciebie zima jak się patrzy a kaczuchy mają się w czym tarzać, to pewnie ich kąpiel :;230 Co do sasanek widzę że jestem szczęściarą. Odpukać od dwóch lat nie zauważyłam u siebie podziemnych. W czasie gdy były za sasanki się jednak nie brały, chyba te moje na co inne apetyt miały. ;:oj

Beatko..cóż nam pozostało jak tylko obecnie pocieszyć się patrząc na obrazki. ;:306 . Także chciała bym już na żywo, zwłaszcza podziałać działkowo. ;:108

Iwonko, ..od tygodnia mam białą zimę, w mieście przybrudzona ale i tak się cieszę. Co prawda roślinki wcześnie ubrałam, nawet troszkę za wcześnie ale skąpo. Przy obecnych dość niskich temperaturach bez śniegu pewnie by zmarzły, choć i tak boję się o moje różyczki pnące. To moje pierwsze. ;:173

Lucynko...ja także uwielbiam wiosnę i te wiosenne kwiatuszki, po nich właśnie w niedługim czasie wyprowadzam się na działeczkę...już planuję. Coś wykopię, wywalę...dosadzę i będzie git :;230

Ewelino...pewnie że do wiosny przeleci. Styczeń ma się ku końcowi, luty krótki a w marcu działamy. :uszy
Babciabenia pisze:Po tych obrazkach zachciało mi się jeszcze bardziej wiosny, Zuziu!
Bożenko..to może nie pokazywać, a i tak pokarzę. ;:306

Ewuniu..mnie także gożdzikowa poducha się podoba i jak widać moim gościom także. :;230

Obrazek

daysy...oj plany to ja mam co roku i co roku to samo..zawsze wszystko chcę i zawsze mam problem jak wybrać to coś naj, naj. ;:306

Aniu..piękny ten twój RH, ale ma 40 lat. :shock: To ja na swojego nie czekam bo i tak nie doczekam. :;230

tara-Aniu, Wandziu, Joasiu. Ewuniu...ja myślałam że takie RH to tylko w ogrodzie botanicznym rosną. ;:oj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zuziu, jaki śliczniutki jeżyk sobie śpi w trawce! ;:215

Twoja galtonia tak wdzięcznie się powyginała jak w tańcu! :tan Moja do końca stała sztywno jakby kij połknęła. ;:306
Bardzo mi się podoba kompozycja w tym o nietypowym kształcie koszyku. ;:138 ;:138
No i śliczniutkie żółciutkie jeżóweczki! ;:138 ;:138

Dobrego tygodnia, Zuziu. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zuziu za pyszczek nie złapałam, ale dziura i wciągnięta roślina świadczyła że ktoś od spodu gustuje w takim smaku ;:306 Mam zimę na 102! kaczuszka szaleje na puszystym śniegu, ale kaczor tak się nie podnieca ;:306
Jeżyk na podusi wygląda jak na patelni, u mnie raczej kryją się wśród roślin, że czasem trudno im zrobić zdjęcie.
Pokazuj ogród koniecznie, bo i tak wiosny nam się będzie chciało ;:306 Pozdrawiam serdecznie ;:168
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Zuziu jeżyk przystojniak w całej okazałości (no chyba że to Pani jeżowa ;:306) Też muszę powyciągać stare koszyki na jednoroczne kwiecia, bo całkiem o nich zapomniałam :oops: Lubię tą pomarańczową języczkę i motyle też ja lubią a i wszystkie bzyczki... Z ciekawości pooglądam kolejne wspominkowe fotki ... może znajdę jakąś inspirację ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hej Zuziu jakież piękne żółciutkie kolorki u Ciebie :) jeżówka super :) no i jegomość jeżyk ;:172 ja taki zwierzaków nie mam hehe no albo nie widzę ich u siebie :)
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Przywędrował Jeżyk? jak ja uwielbiam takich gości.
Zuziu jak u Ciebie z jeżówkami bo widzę dorodny okaz u mnie absolutnie nie rosną kupowałam sadzonki, duże egzemplarze w doniczkach, siałam i klops, nie lubią mnie ;:202
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Witam! Zuziu, :wit Jeżyk do Ciebie przyszedł w gości ;:65 w moim ogrodzie przez długi czas bytowały jeżyki, jak uprzątnęliśmy
patyki pod wiatą to jeżyki poszły sobie w siną dal :wink: Chyba będę musiała im zrobić domki zastępcze ;:333
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Zuziu, bardzo, ale to bardzo podoba mi się takie zestawienie kwiatów

https://images84.fotosik.pl/971/6b6fba3840faa539.jpg

Od kiedy planujesz odwiedzać swój ogród w nowym sezonie?
Jeżyk śliczniusi ;:167
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Zuziu , , ależ trafił Ci się gość , uwielbiam jeże i często je widuję u siebie na osiedlu co ciągle wprawia mnie w zdumienie . Mam troszkę miejsca w ogrodzie i już też myślałam że powinnam zrobić dla nich specjalne miejsce na zimowanie .Są niezwykle pożyteczne i warto o nie zadbać .Widzę po wspominkach , że i Ciebie dopada tęsknota za wiosną , pocieszamy się wzajemnie , ale dla mnie to wyjątkowo trudny czas do przetrwania , nie jestem domatorką , wolę plener i ruch .Niestety jeszcze długie dwa miesiące ,niedźwiedzie mają jednak lepiej .Pozdrawiam i cierpliwości życzę . ;:167
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Zuziu jeżyk cudowny, u nas niestety przychodzą same szkodniki czyli sarny i zające... no i mili goście to sikorki i żurawie (które o dziwo w tym roku nie odleciały na zimę, ale co się dziwić zimy praktycznie nie ma i mają co jeść). Czekamy cierpliwie za wiosną i słoneczkiem ;:3
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Zuziu piękne wspominki ogrodowe a ten jeż... to co już się zbudził?
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Zuziu kiedy jedziesz na działkę? Już co nieco wystawia uszy z ziemi.. :)
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Czyli mamy coś wspólnego, ja też mam duuużo pragnień każdej wiosny, czasem się zastanawiam jak ta druga moja połówka to wytrzymuje :D Chyba zdążył się przyzwyczaić, że budzę się ze snu zimowego i jak zgłodniały wilk mam w oczach żądzę wiosennych zakupów :;230
Jeże są super, u mnie podjadają psu "porozrzucane" chrupki, często widzę je spacerujące po sadzie, nawet w dzień, bo tam mają spokój. Nikt im nie przeszkadza, w końcu ogrodu mają kopczyk gałązek, liści i tam sobie zimują.

Zuziu Novalisa najlepiej zobaczyć na żywo, ja nie lubię jego koloru w realu, ale są osoby, którym się podoba. Każdy indywidualnie odbiera barwy. Na zdjęciach to jedna z piękniejszych róż, no cóż obiektyw ją kocha, ja troszkę mniej ;:131 .
Na pewno róża pod każdym innym względem warta jest posiadania, trzeba się do niej po prostu przyzwyczaić, poszukać jakiegoś ciekawego towarzystwa dla niej. Musisz sama podjąć decyzję, życzę trafnych wyborów w tym sezonie ;:196
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”