Od wiosny do jesieni w moim raju
- Pelidea
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 cze 2013, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Od wiosny do jesieni w moim raju
Przepiękne różaneczniki! 
- ewarost

- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Zuziu różaneczniki imponujące
, ale ile trzeba czekać na takie okazy 
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- Zuzia111

- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Witam moich przemiłych gości.
Dziękuję wszystkim za życzenia i odwzajemniam.
U mnie dalej zimowo, śnieg co prawda już się przybrudził ..jak to w mieście. Najważniejsze że przy -10 jest i okrywa roślinki.
Wandziu..a ja jesienią dokupiłam hiacyntów, niestety z nimi tak jest że po dwóch, trzech latach robią się takie wypierdki.
Marysiu..pewnie i u ciebie zima jak się patrzy a kaczuchy mają się w czym tarzać, to pewnie ich kąpiel
Co do sasanek widzę że jestem szczęściarą. Odpukać od dwóch lat nie zauważyłam u siebie podziemnych. W czasie gdy były za sasanki się jednak nie brały, chyba te moje na co inne apetyt miały.
Beatko..cóż nam pozostało jak tylko obecnie pocieszyć się patrząc na obrazki.
. Także chciała bym już na żywo, zwłaszcza podziałać działkowo.
Iwonko, ..od tygodnia mam białą zimę, w mieście przybrudzona ale i tak się cieszę. Co prawda roślinki wcześnie ubrałam, nawet troszkę za wcześnie ale skąpo. Przy obecnych dość niskich temperaturach bez śniegu pewnie by zmarzły, choć i tak boję się o moje różyczki pnące. To moje pierwsze.
Lucynko...ja także uwielbiam wiosnę i te wiosenne kwiatuszki, po nich właśnie w niedługim czasie wyprowadzam się na działeczkę...już planuję. Coś wykopię, wywalę...dosadzę i będzie git
Ewelino...pewnie że do wiosny przeleci. Styczeń ma się ku końcowi, luty krótki a w marcu działamy.
Ewuniu..mnie także gożdzikowa poducha się podoba i jak widać moim gościom także.

daysy...oj plany to ja mam co roku i co roku to samo..zawsze wszystko chcę i zawsze mam problem jak wybrać to coś naj, naj.
Aniu..piękny ten twój RH, ale ma 40 lat.
To ja na swojego nie czekam bo i tak nie doczekam. 
tara-Aniu, Wandziu, Joasiu. Ewuniu...ja myślałam że takie RH to tylko w ogrodzie botanicznym rosną.

U mnie dalej zimowo, śnieg co prawda już się przybrudził ..jak to w mieście. Najważniejsze że przy -10 jest i okrywa roślinki.
Wandziu..a ja jesienią dokupiłam hiacyntów, niestety z nimi tak jest że po dwóch, trzech latach robią się takie wypierdki.
Marysiu..pewnie i u ciebie zima jak się patrzy a kaczuchy mają się w czym tarzać, to pewnie ich kąpiel
Beatko..cóż nam pozostało jak tylko obecnie pocieszyć się patrząc na obrazki.
Iwonko, ..od tygodnia mam białą zimę, w mieście przybrudzona ale i tak się cieszę. Co prawda roślinki wcześnie ubrałam, nawet troszkę za wcześnie ale skąpo. Przy obecnych dość niskich temperaturach bez śniegu pewnie by zmarzły, choć i tak boję się o moje różyczki pnące. To moje pierwsze.
Lucynko...ja także uwielbiam wiosnę i te wiosenne kwiatuszki, po nich właśnie w niedługim czasie wyprowadzam się na działeczkę...już planuję. Coś wykopię, wywalę...dosadzę i będzie git
Ewelino...pewnie że do wiosny przeleci. Styczeń ma się ku końcowi, luty krótki a w marcu działamy.
Bożenko..to może nie pokazywać, a i tak pokarzę.Babciabenia pisze:Po tych obrazkach zachciało mi się jeszcze bardziej wiosny, Zuziu!
Ewuniu..mnie także gożdzikowa poducha się podoba i jak widać moim gościom także.

daysy...oj plany to ja mam co roku i co roku to samo..zawsze wszystko chcę i zawsze mam problem jak wybrać to coś naj, naj.
Aniu..piękny ten twój RH, ale ma 40 lat.
tara-Aniu, Wandziu, Joasiu. Ewuniu...ja myślałam że takie RH to tylko w ogrodzie botanicznym rosną.

-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zuziu, jaki śliczniutki jeżyk sobie śpi w trawce!
Twoja galtonia tak wdzięcznie się powyginała jak w tańcu!
Moja do końca stała sztywno jakby kij połknęła.
Bardzo mi się podoba kompozycja w tym o nietypowym kształcie koszyku.
No i śliczniutkie żółciutkie jeżóweczki!
Dobrego tygodnia, Zuziu.
Twoja galtonia tak wdzięcznie się powyginała jak w tańcu!
Bardzo mi się podoba kompozycja w tym o nietypowym kształcie koszyku.
No i śliczniutkie żółciutkie jeżóweczki!
Dobrego tygodnia, Zuziu.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Zuziu za pyszczek nie złapałam, ale dziura i wciągnięta roślina świadczyła że ktoś od spodu gustuje w takim smaku
Mam zimę na 102! kaczuszka szaleje na puszystym śniegu, ale kaczor tak się nie podnieca
Jeżyk na podusi wygląda jak na patelni, u mnie raczej kryją się wśród roślin, że czasem trudno im zrobić zdjęcie.
Pokazuj ogród koniecznie, bo i tak wiosny nam się będzie chciało
Pozdrawiam serdecznie 
Jeżyk na podusi wygląda jak na patelni, u mnie raczej kryją się wśród roślin, że czasem trudno im zrobić zdjęcie.
Pokazuj ogród koniecznie, bo i tak wiosny nam się będzie chciało
- ewarost

- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Zuziu jeżyk przystojniak w całej okazałości (no chyba że to Pani jeżowa
) Też muszę powyciągać stare koszyki na jednoroczne kwiecia, bo całkiem o nich zapomniałam
Lubię tą pomarańczową języczkę i motyle też ja lubią a i wszystkie bzyczki... Z ciekawości pooglądam kolejne wspominkowe fotki ... może znajdę jakąś inspirację 
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
- maniolek

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hej Zuziu jakież piękne żółciutkie kolorki u Ciebie
jeżówka super
no i jegomość jeżyk
ja taki zwierzaków nie mam hehe no albo nie widzę ich u siebie 
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Przywędrował Jeżyk? jak ja uwielbiam takich gości.
Zuziu jak u Ciebie z jeżówkami bo widzę dorodny okaz u mnie absolutnie nie rosną kupowałam sadzonki, duże egzemplarze w doniczkach, siałam i klops, nie lubią mnie
Zuziu jak u Ciebie z jeżówkami bo widzę dorodny okaz u mnie absolutnie nie rosną kupowałam sadzonki, duże egzemplarze w doniczkach, siałam i klops, nie lubią mnie
- mimoza55

- Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Witam! Zuziu,
Jeżyk do Ciebie przyszedł w gości
w moim ogrodzie przez długi czas bytowały jeżyki, jak uprzątnęliśmy
patyki pod wiatą to jeżyki poszły sobie w siną dal
Chyba będę musiała im zrobić domki zastępcze 
patyki pod wiatą to jeżyki poszły sobie w siną dal
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Zuziu, bardzo, ale to bardzo podoba mi się takie zestawienie kwiatów
https://images84.fotosik.pl/971/6b6fba3840faa539.jpg
Od kiedy planujesz odwiedzać swój ogród w nowym sezonie?
Jeżyk śliczniusi
https://images84.fotosik.pl/971/6b6fba3840faa539.jpg
Od kiedy planujesz odwiedzać swój ogród w nowym sezonie?
Jeżyk śliczniusi
- pela11

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Zuziu , , ależ trafił Ci się gość , uwielbiam jeże i często je widuję u siebie na osiedlu co ciągle wprawia mnie w zdumienie . Mam troszkę miejsca w ogrodzie i już też myślałam że powinnam zrobić dla nich specjalne miejsce na zimowanie .Są niezwykle pożyteczne i warto o nie zadbać .Widzę po wspominkach , że i Ciebie dopada tęsknota za wiosną , pocieszamy się wzajemnie , ale dla mnie to wyjątkowo trudny czas do przetrwania , nie jestem domatorką , wolę plener i ruch .Niestety jeszcze długie dwa miesiące ,niedźwiedzie mają jednak lepiej .Pozdrawiam i cierpliwości życzę . 
- TROJA
- 500p

- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Zuziu jeżyk cudowny, u nas niestety przychodzą same szkodniki czyli sarny i zające... no i mili goście to sikorki i żurawie (które o dziwo w tym roku nie odleciały na zimę, ale co się dziwić zimy praktycznie nie ma i mają co jeść). Czekamy cierpliwie za wiosną i słoneczkiem 
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Babciabenia

- Od: 10 maja 2012, o 19:16
Zuziu piękne wspominki ogrodowe a ten jeż... to co już się zbudził?
- Shire

- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Zuziu kiedy jedziesz na działkę? Już co nieco wystawia uszy z ziemi.. 
- daysy

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Czyli mamy coś wspólnego, ja też mam duuużo pragnień każdej wiosny, czasem się zastanawiam jak ta druga moja połówka to wytrzymuje
Chyba zdążył się przyzwyczaić, że budzę się ze snu zimowego i jak zgłodniały wilk mam w oczach żądzę wiosennych zakupów
Jeże są super, u mnie podjadają psu "porozrzucane" chrupki, często widzę je spacerujące po sadzie, nawet w dzień, bo tam mają spokój. Nikt im nie przeszkadza, w końcu ogrodu mają kopczyk gałązek, liści i tam sobie zimują.
Zuziu Novalisa najlepiej zobaczyć na żywo, ja nie lubię jego koloru w realu, ale są osoby, którym się podoba. Każdy indywidualnie odbiera barwy. Na zdjęciach to jedna z piękniejszych róż, no cóż obiektyw ją kocha, ja troszkę mniej
.
Na pewno róża pod każdym innym względem warta jest posiadania, trzeba się do niej po prostu przyzwyczaić, poszukać jakiegoś ciekawego towarzystwa dla niej. Musisz sama podjąć decyzję, życzę trafnych wyborów w tym sezonie
Jeże są super, u mnie podjadają psu "porozrzucane" chrupki, często widzę je spacerujące po sadzie, nawet w dzień, bo tam mają spokój. Nikt im nie przeszkadza, w końcu ogrodu mają kopczyk gałązek, liści i tam sobie zimują.
Zuziu Novalisa najlepiej zobaczyć na żywo, ja nie lubię jego koloru w realu, ale są osoby, którym się podoba. Każdy indywidualnie odbiera barwy. Na zdjęciach to jedna z piękniejszych róż, no cóż obiektyw ją kocha, ja troszkę mniej
Na pewno róża pod każdym innym względem warta jest posiadania, trzeba się do niej po prostu przyzwyczaić, poszukać jakiegoś ciekawego towarzystwa dla niej. Musisz sama podjąć decyzję, życzę trafnych wyborów w tym sezonie