marpa-Maryniu O nie , te zdjęcia z telefonu to katastrofa
Jak aparat to czuję od razu, samo patrzenie jest inne.Widzę i wiem ile się przesunąć, czego oczekuję.Co ma być pierwszym planem.Atu nawet szerszej perspektywy nie można uchwycić .Chociaż i tak nie mam złego telefonu.Ale nie lubię robić telefonem.wszędzie jeździłam z aparatem.Nawet przed forum i przed robieniem zdjątek roślin.Na wyjazdy była brany aparat,Zawsze,
Ale jest nadzieja ,że po niedzieli już będę miała naprawioną moja już wysłużoną lustrzankę.To tylko przycisk migawki wysiadł.Wiadomo od tych setek albo i więcej zdjęć
Z dnia na dzień, jak te temperatury w nocy spadły to zauważam wielką różnice w roślinach.Jesień mocna .wkradła sie i cóż, opadanie liści i ostanie kolorki .
Tylko ciepełka jeszcze się chce.
kogra-Grażynko Ognisty kolor hortensji , czyli Vanilki ?
Jak pamiętam już dwa lata taki kolor późną jesienią przybiera.
Energetyczne kolorki bardzo, bardzo lubię.Może dlatego u mnie mało jest samej bieli.
Kiedyś niecierpliwiłam się kiedy u mnie będzie pełnie i bogaciej.I już jestem usatysfakcjonowana tymi moimi roślinami.
Może nie wszystkimi rabatami.Ale i tak dużo idzie do przeróbki.Sama tworzyłam , może źle.ale sama bez forum na początku.
( bo nawet niewiedzeniem,że takie "coś "istnieje ) Jak ogród już niby zrobiłam tak gdzieś przypadkiem ( za sprawą host ) znalazłam to forum i zaglądałam, czytałam , podglądałam.I sama coś tworzyłam.A zasób mój był niewielki kasowo.Bo ileś lat nie pracowałam.To niewiele mogłam sobie pozwolić.Ale jakoś mi może to wyszło. ?
Ale jedno stwierdzam, od kiedy weszłam na forum z wątkiem, zrodziło się dużo więcej chciejstw i przybyło nowych rabat sporo.
Nie wiem czy nauczę robić zdjęcia telefonem..
Dla mnie nijakie.Ale cóż innych nie mam
Chryzantema Margo
Traw w moim ogrodzie jest tylko kilka.To nie tak jak już 90 odmian host.
60 liliowców, może już więcej ,kilkanaście odmian hortensji, kilkanaście jeżówek, 33 odmian róż,ok, 30 odmian żurawek,lilii nie liczę ale tych jest też bardzo dużo

I cała plejada innych roślin , które też lubię
Moje małe trawek posadzone niedawno

Tym telefonem nawet perspektywy ogrodu nie można złapać
Limka rośnie na pełnym słońcu.A po przymrozkach już całkiem zróżowiała .
Hortensja Dębolistna już całkiem w jesiennych późnych kolorach

róża Elmshorn

Trawka i i hortensja Bobo - też już zróżowiała

Ostanie jabłka zebrałam

Vanilka i ...ogród

Wybaczcie.. Marysiu i Lucynko . jutro wam odpowiem.
Dzień w pracy był trudny.Po południu szykowanie trochę kulinarnych potraw , pieczenie ciasta( mam już takie swoje i na szybko i efektowne i na cały sezon się nadaje ) dla syna , bo urodziny ma.( już nie powiem , które, bo zaraz moje lata będą widoczne }
I ,,, jutro weekend, odpocznę,, chociaż sporo pracy mam, i w domu ,Do przerobienia buraczki, małe do marynaty i jeszcze dziesiątki rożnych rzeczy