A wracając do Twoich zdjęć to ... nie wolno ich wstawiać o tej porze
 teraz nie zasnę ... przepiękne
  Przeglądam, podziwiam i wzroku od nich nie mogę oderwać

, aż się przypominają stare czasy. Dla mnie najładniejsze Gymnocalycium mihanovichii v. friedrichii i Gymnocalycium mihanovichii z rozowym kwiatem
 , aż się przypominają stare czasy. Dla mnie najładniejsze Gymnocalycium mihanovichii v. friedrichii i Gymnocalycium mihanovichii z rozowym kwiatem 

.
 .

Piotr dzięki, to strasznie fajne uczucie wiedzieć, że mogą się tak podobaćPiotrAPD pisze:A wracając do Twoich zdjęć to ... nie wolno ich wstawiać o tej porzeteraz nie zasnę ... przepiękne
 staram się pokazać roślinki tak,  jak sama je widzę,  gdy  im się przyglądam z bliska, czasem ma się wrażenie, że pozują do zdjęć, a może one (gdy nikt nie widzi) brykają sobie po foliaku
  staram się pokazać roślinki tak,  jak sama je widzę,  gdy  im się przyglądam z bliska, czasem ma się wrażenie, że pozują do zdjęć, a może one (gdy nikt nie widzi) brykają sobie po foliaku   

Miło, że wywołują dobre wspomnieniaemerald pisze:Śliczne gymno, aż się przypominają stare czasy...
 te gymnole wyróżniają się spośród innych wyglądem korpusu, przez co łatwiej je zidentyfikować, często  się wybarwiają, co też bardzo u nich lubię.
   te gymnole wyróżniają się spośród innych wyglądem korpusu, przez co łatwiej je zidentyfikować, często  się wybarwiają, co też bardzo u nich lubię.
To wynik przebywania tutaj, na forum, uczę się od najlepszychhen_s pisze:...Potrafisz o nie dbać to i się odwdzięczają...

Basiu latem czarują kwiatami a teraz tymi czuprynkami, niektóre naprawdę sporo przyrosłybarbra13 pisze:Ładne, już takie jesienne czuprynki mają

wisnia897 pisze:Miło popatrzeć na takie ładne rośliny
Rynio2 pisze:Widzę i podziwiam tu ulubione Gymnocalycia...
jandom1 pisze:Długo przyszło czekać na Ciebie i Twoje roślinki, ale to co pokazałaś to cudeńka...
maryjan13 pisze:Piękne masz te kaktusy Lidio a tak rzadko zamieszczasz zdjęcia
Dziękuję że monotemat gymnolowy jeszcze Wam się nie znudziłcokolwiek pisze:Następny gymnolkowy raj...

Ja liczyłam na ciepły wrzesień a tu klops, planowałam, że na początku września jeszcze rośliny podleję, ale się rozmyśliłam. Spryskałam tylko dwa razy ochronnym środkiem, bo mimo wszystko lepiej je zabezpieczyć . Dwa lata temu na zimowisku kaktusowym musiałam walczyć z wełnowcem, nie chcę żeby to się powtórzyło.DAK pisze:...Chyba po tym co napisałaś też podleję antyinsektowo, choć trochę się boję, bo ta wilgoć zabiła mi już w tym sezonie parę sztuk i miałam już ich nie moczyć...
Czasem zdarzają się takie niespodzianki, ale biały kwiatek był śliczny, a może do pary jeszcze jedno Acanthocalycium violaceum sobie sprawisz, z kwiatem fioletowym, byłaby fajna parkamaryjan13 pisze:Acanthocalycium...Też kupiłem w roku ubiegłym ale zakwitło mi teraz białym kwiatem,bo to chyba nie było A. violaceum.
 Moje Acanthocalycium dwa sezony stało w ogrodzie pod chmurką i nie kwitło, w tym roku zakwitło po raz pierwszy. Teraz też jeszcze ma pąki, ale stoją w miejscu, czekają na słońce, które w tym roku jest bardzo oszczędne.
 Moje Acanthocalycium dwa sezony stało w ogrodzie pod chmurką i nie kwitło, w tym roku zakwitło po raz pierwszy. Teraz też jeszcze ma pąki, ale stoją w miejscu, czekają na słońce, które w tym roku jest bardzo oszczędne.

Moja zabawa z wysiewami właściwie już się zakończyła, chciałabym bardzo, żeby kilka kaktusów doczekało "dojrzałego" wieku.
  Moja zabawa z wysiewami właściwie już się zakończyła, chciałabym bardzo, żeby kilka kaktusów doczekało "dojrzałego" wieku. 

, chyba im dobrze u Ciebie i rozumiem, że stwierdzenie o skończonej zabawie z wysiewami dotyczy tego sezonu
 , chyba im dobrze u Ciebie i rozumiem, że stwierdzenie o skończonej zabawie z wysiewami dotyczy tego sezonu  .
 .
 Jak zwykle zresztą.
 Jak zwykle zresztą.