Moje różne zakątki.... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje różne zakątki.... cz.2

Post »

apus-Basiu Dziękuję, hortensją są cudne.Polecam je .
Moja Bobo już w pierwszym roku zakwitła.Wszystko też zależy od sadzonki tj, wielkości jaka kupujemy.wiem. Bo np.Limkę kupiłam większa niż Magical Fire i różnica była o ro w kwitnieniu, wzroście itp..
Dziękuję, dziękuję za miłe słowa
marpa-Maryniu No tak, wszędzie teraz na topie hortensje, to można się nimi przesycić.Ale ja nie mam ich dosyć.wręcz odwrotnie, mam ciągle na nowe chęć .
A widoki jak to zalew, zawsze ładne.Jak coś to zapraszam nad ten zalew i do siebie :wink:

Wierzbownica
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Olu2310 Sorki, zapomniałam,Dzień trochę gości itp. Ale dobrze,że napisałaś o tej Bobo .Przed minutą jak przeczytałam post, poszłam z metrówka na dwór i zmierzyłam moją Bobo.A kwiatem ma 67 cm.Moja trzyletnia, ale przycinana sporo, bo tak chciałam,żeby się ładnie najpierw zagęściła. I tak jest,Teraz , ( zresztą i tak robię z hortkami) każdy rok trochę wyżej przycinam.

plocczanka-Lucynko ; korzo_m-Dorotko Czas hortensjowy w pełni.I chyba teraz One są takie najpiękniejsze ;:167
Nie każdego dnia przychodzę nad zalew,,Czasami wieczorem lubię ( jak mam czas ) usiąść na huśtawce i tak posiedzieć.Dziś ok 14 wyniosłam hamak, z myślą,że sobie poleżę odpocznę, poczytam książkę, bo juz za mną chodzi...i przyjechałam bardzo bliska znajoma rodzina z dziećmi ii takie fajne spotkanie ale i bieganie, zamieszanie,,itp.I dopiero przed pół godziny temu pojechali i taki był mój niedzielny odpoczynek z książką.Nic z ludźmi też trzeba być .zwłaszcza tymi bliskimi przyjaciółmi .A tych mało. Książka i odpoczynek na nastopna niedzielę może będzie,Bo teraz tydzień p[racy, to też już nie ma kiedy na takie rzeczy.
Lucynko.My z mężem 12 lat temu jak szukaliśmy działki do kupienia poza miastem , to chciałam ,żeby była "woda " w pobliżu. Czyli jakieś jeziorko.I udało się , nie daleko od miasta.Zalew ładny.Nie trzeba mi Mazur,Tu mam ciszę, naturę, bogactwo zwierząt, łąk, lasów..Jak kupowaliśmy, to było tu zadupie, teraz dużo się tu zmieni,ło, zmodernizowało.ale klimat takiej ciszy i oazay został.I to jest najpiękniejsze. ;:167
A ciasto czekoladowe z chili jest pyszne. :)

Mieczyki jeszcze
Obrazek
Obrazek
Hibiskus bylinowy
Obrazek
I drugi - ten z ciemnymi liściami co dostałam na imieniny. Jest piękny :D
Obrazek
I róze
Obrazek
Obrazek
Chippendale - jedna z moich ulubienic ;:167
Obrazek
Obrazek
Obrazek

pozdrowienia z Dębowego Lasu :)
Mi nie trzeba Mazur mam je po nosem :D
A jak ktoś chce, to i kajaki, i rowerki do pływania też są.Tylko jak dla mnie to czasu na te atrakcje mało . :wink:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Hibiskusy masz piękne, a na ten z ciemnymi liśćmi nie mogę się napatrzeć. EMowi tak się spodobał, że chciał już natychmiast kupować ;:108 Jednak wybiłam mu go z głowy. U mnie albo nie zdążyłby wcale zakwitnąć, albo zakwitłby jednym kwiatkiem, a reszta by zmarzła od wczesnych przymrozków. Ale Twoim się pozachwycam, bo jest niezwykle urodziwy ;:63
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu powiem tylko tyle ~! kocham to Twoje jezioro! nie wiem czy nie oddałabym za niego moich pól :D
Czy Ty masz różowego milina czy kolor przekłamany?
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja bym nawet moje łąki i pola oddała i nawet sąsiada z palmami za ten widok. Jaki ten świat piękny jest.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Aniu drewniany domek i jezioro to marzenia mojego M .Miałby gdzie swoje kije moczyć .
Kwiaty jak zwykle piekne ;:333
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dalijki
Obrazek

Iwonko1 Hibiskusy bylinowe akurat czerwone juz kiedyś miałam,I przetrwały ze 2 sezony i po zimie kaput.Mam nadzieję,że ten nowy z ciemnymi listkami będzie dłużej gościł w moim ogrodzie :)
Ech, mi też dużo roślin się podoba.Ale i u mnie zimy bywają srogie i dużo potem wylatuje roślin :(

Maska-Marysiu; PEPSI-Małgosiu Oj dziewczyny, swoje miejsce jest najpiękniejsze,Nawet bez jeziora. Jak X lat temu szukaliśmy działki,Dla nas mieszczuchów od urodzenia i dalej. To właśnie takiej szukaliśmy, nie daleko miasta, gdzie mieszkamy gdzieś na wsi, i żeby była blisko jakaś woda.I tak mam Swój Dębowy Las ( 20 km od miasta ) .I cisza, i łąki, i Lasy, i zalew.Fauny i flory też bogactwo.Miodzio :) ;:167 Ja zawsze jestem tego pewna ,że nasza Polska jest piękna :)
Ten milim mój to taki blady czerwień, czasami myślę, że jakiś malinowy..

alicjad31-Alu Nasze też było marzenie i zostało spełnione.Oj mój mąz też wędkarz, mieliby o czym nasi mężowie rozmawiać ;:109

Floksy
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jeden koleus zdominował całą skrzyneczkę i wszystkie rośliny:)
Obrazek
Obrazek
I Vanilka w tle .Ale teraz juz nie wiem, czy to ona ???
Obrazek
Obrazek
A to, jak się okazało Nie Silver dolar, jaka była kupiona tylko piękna Hortensja Vanille-fraise :D
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu ;:196
U Ciebie w ogrodzie tak kolorowo i słonecznie, że trochę zaczynam zazdrościć. :lol:
Ostatnio często i obficie u nas pada, ziemia w końcu jest porządnie nasączona, co mnie cieszy.
Ale sporo kwiatów, zwłaszcza różanych wygląda okropnie.
I oczywiście plamistości sieją się coraz bardziej. Ślimaki szaleją a komary mnożą się na potęgę.
Podziwiam Twoją hortensję dębolistną i pozostałe również. ;:oj
Moja dębolistna trochę podrosła w tym sezonie, ale czy zima ją oszczędzi ?
Nie potrafię odróżnić od siebie tych wielu podobnie kwitnących odmian, zwłaszcza tych o wielkich i wypełnionych,
ciężkich kwiatach. Mnie bardziej podobają się te o kwiatach ażurowych, nieco lżejszych. Ale mam jedne i drugie. :lol:
Miłego tygodnia i wymarzonej pogody :wit
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Aniu w cudnym miejscu mieszkasz i piękne masz widoki. Roślinki chyba nie ucierpiały przesz upały
i suszę bo widać ich dobrą kondycje. Ślicznie Ci wszystko rośnie i kwitnie. A powiedz mi czy masz komary?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

rysiu, Alu Dziękuję za wam za odwiedziny. ;:196
Odpowiem później w wolnej chwili.Teraz szybko do pracy zmykam :wit

Obrazek
Obrazek
jeżówki.Nie wszystkie w tym roku ładnie mi rosną .I nie wszystkie zakwitną. :(
Jeżówka Supreme Cantaloupe
Obrazek
Obrazek
Jeżówka Hot Papaya
Obrazek
I taki kwiatek -Fiona . Najpiękniejsza i rzadka odmiana ;:306
Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Aniu bardzo dziękuję za zaproszenie! ;:196 Ale chyba nie do zrealizowania my już nie wybieramy się
na wojaże poza miejsce zamieszkania... Ale...kto wie co los jeszcze przyniesie.. ;:7 ;:180
Kilkakrotnie bywaliśmy nad Jeziorem Białym w Okunince i całą familię naszą zaraziliśmy tym miejscem.. Wszyscy tam wracali kilkakrotnie ...Z małymi dziećmi to były świetne wyjazdy bo bliżej niż na Mazury a pokąpać czy popływać można było...
Zwyczajowo pochwalę serię zdjęć z Fioną na czele! ;:138
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

najcudniejsza Fiona, uwielbiam zwierzaki i zawsze sie cieszę jak ktoś je pokazuje ;:138
Piękny ogród , śliczne iglaki i zimą ozdabiają , cudnie masz. Hibiskusy bylinowe śliczne, mnie sie nie wiodły :( Widzę heliotrop rośnie chyba w gruncie. U mnie w gruncie był byle jaki , w tym roku rośnie w doniczce i jest śliczny a jak pachnie na tarasie . W przyszłym roku kupię od razu kilka :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

No i co tu najpierw chwalić :?:
Przecież okolice wspaniałe, kocina piękna, roślinność zachwyca. Cudowne widoki- każdy jeden!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Na mojej małej pergoli jest również Gizelka, ponieważ ten łuk jest blisko jabłoni to i Gizelka się tam znalazła, tworząc kolejny naturalny łuk miedzy drzewem a pergolą :) ponadto rosną tam inne róże i też klematisy. A niech się mieszają i kwitną a jak będzie za ciasno to dostawię taki drugi łuk :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Aniu, śliczny jest ten czerwony hibiskus, ;:333 ale biały szczególnie mi się spodobał. ;:215
Dalie pięknie Ci kwitną, ;:63 jeżówki cudnej urody, ;:63 a Fiona taka dostojna. ;:138 ;:138
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Aniu u ciebie nie dość, że przepiękne kwitnienia, to jeszcze mnóstwo smakołyków :D I jeszcze piękne boćki do tego ;:215 tu masz link do niesobia http://www.forumogrodnicze.info/memberl ... le&u=62737.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”