Moje różne zakątki.... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje różne zakątki.... cz.2

Post »

Ja tam twoje liliowce mogę oglądać i oglądać ;:173 Cudna ta twoja ciemna budleja, poluję na taką, ale jakoś mi w łapki wpaść nie chce...
Guzikowiec uroczy ;:173 I hortensje już pokaz zaczynają... Ech, cudnie masz jednym słowem ;:215 Wciąż się zastanawiam jak mieścisz tyle roślin na 7 arach :shock: Zanim napisałaś ile mierzy twoja działka byłam przekonana, że to całe połacie :lol:
Zachód słońca przeglądający się w tafli wody wyjątkowo romantyczny...
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ignis05-Krysiu Hortensja Dębolistna, jak widać szybko rośnie i cieszy :D
Niestety nie znam odmiany, która mam.Myślę ,że i twoja w końcu będzie ładnie rosła, przyrastała, rozrastała się ;:108 Jeszcze ten gorący akurat tydzień urlopuję Do 8 :)
Margo2-Gosiu Troszkę ich się uzbierało tych liliowców.ale dokładnie to nie wiem ile.Może na jesieni je policzę dokładniej.Mam kilka powtórkowych, pomyłek niestety w zakupach. :twisted:
Tak kwiat liliowca trwa 24 godziny.Ale im większa kępa to więcej pąków i radości z kwitnienia.Mam sporo jeszcze młodych,zaledwie po 2,4 kwiatki miały.A kilka nie zakwitło jeszcvze.Ale kilka już ładnych dużych kęp.A roku na rok będzie bardziej bogato w ich kwitnieniu. ;:173
clem3-Małgosiu Ja też mogę i mogę na te liliowce patrzeć.
Tą Budleję Davida 'Black Knight kupiłam 2 lata temu pod koniec maja. Sądziłam ,że liliowa nie wypuściła nic to zmarzła i kupiłam druga tylko o innym kolorze.Posadziłam ją obok starej.Nie miałam czasu jakoś starej wykopać.A tu pod koniec czerwca ta stara jedną gałązka z korzenia odbiła.I teraz rosną dwie blisko siebie.Tylko ta ciemna jest niższa.Ale ta stara jest niższa, a tamta ja jak się rozrośnie wyższa i ciut później.Hortensje tak, tak zaczynają piękne pokazy do przymrozków.
Zachody słońca są piękne.Może dzisiaj pójdę nad wodę wieczorem Jak będzie czym oddychać już :roll:
liliowiec Sand Sandals i inne
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
liliowiec cara mia
Obrazek
Różnych żółtych to mam chyba z 5 .Ale chyba tylko 2 odmiany znam.Reszta NN
Obrazek
Kwanso , mam ich chyba ze 4 .A kupowałam tylko 1. cóz pomyłki, pomyłki. :twisted:
Obrazek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu festiwal liliowców u Ciebie! Co jeden to piękniejszy.
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przecudne masz liliwce, co jeden to ładniejszy. I jakie przeróżne kolory ;:138 Nie szkodzi, że Kwanso masz 4 są takie piękne. Lubię na nie patrzeć chociaż do końca nie wiem czy mam Kwanso czy Apricot beauty. Nie wiem jak je rozróżnić. Trochę tych upałów przydałoby się nam, bo na północ nie docierają.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

apus-Basiu.- a_nie-Alu Liliowce są piękne, bardzo je lubię.I nie zważam,że kwiaty lata i tylko 24 godziny.Ale przecież im starsze kępy to więcej kwiatów i dłużej nas cieszą.
A nie jestem też monotematyczna w kolorach, to lubię różne i najlepiej kontrastowo zestawione. Teraz mam 4 po kolei żółte, ale różne. I dwa przesadzę , bo muszę przełamać te żółte zestawienie,
Oj wolałabym rożne mieć odmiany anie dużo powtórkowych.Ale cóż., pomyłki się zdarzają często :roll:
U mnie na Lubelszczyźnie zawsze duże upały sa latem i mniej deszczy. Sory, taki mamy klimat. ;:113

jarzmianka biała. kwitnie.Mam jeszcze jedną ciemną.Ale w ubiegłym, roku później kwitła.W tym roku też zanosi się na powtórkę .
Obrazek
Nie wiem co to za stworek
Obrazek
Latrie
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

lilie ;:167
Obrazek
Obrazek
liliowiec Bella Lugosi
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu - moje liliowce w tym roku wyjątkowo beznadziejnie i ubogo kwitną. Natomiast lilie wybujały do nieba i kwitły kapitalnie, ale ich czas powoli się kończy. O ile jednak liliowców nie będę dokupywać, o tyle lilie mną zawładnęły. Powiedz mi, czy po przekwitnieniu należy je obcinać? Tak zrobiłam z dwoma czy trzema i gdy zaczął padać deszcz, zaczął wpływać do ich środka . Zastanawiam się, czy cebulki nie zgniją. Nadmienię, że scięłam je dość nisko.
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Aniu, ależ Ty masz tych liliowców! ;:oj Niesamowicie wyglądają jak jest ich tak dużo i to w różnych odcieniach. Sporo zebrałaś odmian, to nic, że niektóre NN - najważniejsze, że cieszą oko :wink:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Piękna kolekcja lilii. Zazdroszczę bo u mnie w tym roku lilie zawiodły na całej linii. Nie wiem czy jakaś choroba grzybowa, bo wymieniałam im ziemię. Czy uszkodzenia mrozowe.
Ta róża Rosomane Janon bardzo interesująca. Gdzie kupowałaś?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewka36jj-Ewuś ; Amanita-Dominiczko ; April-Jolu Witajcie w kolejny upalny dzień !! ;:196
Fakt, liliowców trochę się uzbierało już sporo.Nawet sama nie wiem ile dokładnie.
Trochę mam NN, dużo pięknych odmian., trochę starej niezawodnej klasyki.Ale i kilka powtórkowych ( pomyłkowych ) takich samych :roll: Moje liliowce nie wszystkie jaszcze w tym roku zakwitły.Nic będą może ciekawsze na drugi rok.Lilie też są i bardzo, bardzo cieszą swoimi pięknymi kwitnieniami.Jeden już skończyły, inne kwitną inne zaczynają i cudnie pachną..Miodzio ;:173
Nie dziwię się Ewuś,że lilie tobą zawładnęły.Ja je kocham od zawsze.I ciągle jakieś dokupuję.( ale kilka też i wypadło z wcześniejszych kwitnień)
Ja lilie, jak przekwitają, obcinam pręciki.A jak cała już pzrekwitnie to scinam ją bardzo nisko,Poco taki badylek ma stać i męczyć się,Niech cebula się nie wytęża.Oczywiście lepiej je ścinać w pogodny dzień.Obsechcą bardziej.A deszcz już im nie powinien zaszkodzić.Ja tak robię już 3 lata i jest ok .
Jolu- może to ta zmiana ziemi twoim liliom coś nie pod pasowała :? Róża Rosomane Janon tak, jest bardzo interesująca, piękna. Kupowałam ją we Floribundzie,Wysyłkowo.

Floksy
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jarzmianka białą i ta tylko mi kwitnie.Jeszcze mam ciemno-czerwonawą.Ale jeszcze nawet pączków na tamtej nie widzę.Ale w ubiegłym roku też mi ona później zakwitła.Może one tak mają ?
Obrazek
Obrazek
Begonie
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

O Anka, ależ kolorów ;:oj Pięknie po prostu tak jak lubię. Ten floks biały z różowym środeczkiem to jak się nazywa? Uwielbiam floksy, ale takiego cuda nie mam. No i te liliowce, nie wiedziałam że masz tyle odmian. Ja nie pałałam do nich zbytnią sympatią, ale pokazały mi swoje wdzięki na tyle, że chyba zacznę powiększać rabatę z liliowcami. Czego to FO nie robi z ludźmi? ;:224
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Śliczne, bardzo kolorowe, słodko pachnące kwiatki i cudne zdjęcia tychże, Aniu! ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

PEPSI-Małgoś To co ja zrobię ,że klory w ogrodzie lubię.I to bardzo.I tak przz parę lat dążyłam, sadziłam,aby coś w ogrodzie zawsze było kolorowego.
Floksów z nazw nie znam.Mam kilka i wszystkie Nn.Ale cieszą i cudnie jeszcze pachną.Ten biały z różowym środeczkiem, to jest nie dawno. Oj przez 4 lata, odkąd zaczęłam je kupować, to się uzbierało.A to tutaj na FO nimi się zaraziłam ;:306
plocczanka- Lucynko Dziękuję ci bardzo. ;:196 Lato jest takie piękne , kolorowe i nieźle grzeje ostatnio, oj nieźle!!Ufff
hortensje ;:167
Obrazek
Dębolistna
Obrazek
Róża Elmshorn i hortensja Bobo w tle
Obrazek
Ta była kupiona jako Silver Dolar, ale chyba nią nie jest.Raczej Vanilka.
I Liliowiec Jan Paweł II
Obrazek
Obrazek
Hortensja Limelight
Obrazek
Hortensja bukietowa KYUSHU
Obrazek
Obrazek
Hortensja bukietowa Vanille-Fraise
Obrazek
Obrazek
asikowo
100p
100p
Od: 10 kwie 2016, o 18:22

Post »

Witaj Aniu, pięknie tam u Ciebie! Na rabatach cała paleta barw!! Zachwyciłam się liliowcami. Piękne! Różę Rosomane Janon chyba wkleję do swojego ogrodu:) Gdzie nazbierałaś tyle dużych kamieni?
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

U Ciebie nadal kwitnąco... kwitnące hortensje dopełniają obrazu kolorowej działeczki! ;:138
Mnie Kyusiu padła wiosną po jesiennym przesadzeniu..niby się zazieleniła a po wiosennych przymrozkach uschła... :roll:
Miłego weekendu Aniu !

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

asikowo-Asiu Witaj!Kolorowo to ja lubię jak jest w ogrodzie.Nie lubię monotonii i tylko zieleni.Liliowce sa piękne.Trochę trzeba poczekać,żeby kępy podrosły i miały więcej tego kwiecia i przez to nas dłużej cieszyły.Ale warto zainwestować w nie.Bo to długo-żyjące rośliny ;:108 Och kamienie przez parę lat zwoziliśmy z różnych stron Polski.a kilka mam nawet z spoza Polski .
Zapraszam częściej

marpa -Maryniu U ciebie to dopiero jest kwitnąco i kolorowo.Jeszcze więcej niż u mnie.
I chyba masz wszystkie rośliny.
Ja jeszcze chcę dokupić małych kilka traw .Muszę przerobić 2 rabaty przy wejściu.Bo już wyglądają żałośnie. Przez lata tylko dosadzanie a nic nie modernizowanie.I takie niewiadomo co to jest i to przy wejściu.Ale do końca pomysłu jeszcze na nie nia mam.i rutewkę i 2 nowe hosty upatrzyłam i 1 nowy liliowiec.Waham się ale chyba się skuszę ;:7
Hortensje bardzo lubię.Teraz już wyglądają cudnie.

Kwitnące hosty jeszczę są. W innych hostach już przekwitły i pousuwałam te badylki, aby roślina się nie wytężała,
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Dalie
Obrazek

Obrazek
Obrazek
liliowiec Cara Mia
Obrazek
Obrazek
Na rabacie liliowcowej jeszcze są kolorki:D
Obrazek