Moje różne zakątki.... cz.2
- kasia100780
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moje różne zakątki.... cz.2
Aniu a ja miałam lilie w cieniu i chcąc im zrobić dobrze posadziłam w słońcu, w cieniu kwitły może nie obficie ale pachniały zachęcająco, w słońcu nic nie kwitnie, cebule są żyją ale z kwiatów nici
Cudownie wyglądają te róże na kratkach, muszę pomyśleć o takiej ekspozycji dla paru swoich, bo to widzę ważne
Dobrej zabawy i rozmów rodzinnych 
Cudownie wyglądają te róże na kratkach, muszę pomyśleć o takiej ekspozycji dla paru swoich, bo to widzę ważne
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Aniu
. Robisz fantastyczne zdjęcia
. Te zbliżenia, owady, pylniki itd
. Masz bardzo kolorowo ale skoro to lubisz to nic dziwnego
. Karpy host masz wypasione
. Powojników masz także sporo i ładnie Ci kwitną
. Oby tak dalej
, pozdrawiam
.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aniu,cudowności same w Twoim ogrodzie ,ależ miło siedzi się wśród tylu kwiatów ,bo domek obsadzony do maximum ,przepięknie u Ciebie ,teraz widać,że warto wkładać swoją pracę w ogrody ,pozdrawiam 
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Ta lilijka musi być pyszna, skoro tyle kruszczycy w niiej buszuje
Dobrały się jak do miodu
Piękny mak z falbanami
Piękny mak z falbanami
Aleś mi przepadła na wieki!
No nic, stało się
Za to teraz będę na bieżąco podziwiać łany liliowców,lilii, host.. No i hortensji! Nie masz już może jakiejś? W tym roku wcześnie zaczęły.
Lilia św. Józefa naprawdę wygląda zjawiskowo! Fajnie, że w końcu urosła
No nic, stało się
Za to teraz będę na bieżąco podziwiać łany liliowców,lilii, host.. No i hortensji! Nie masz już może jakiejś? W tym roku wcześnie zaczęły.
Lilia św. Józefa naprawdę wygląda zjawiskowo! Fajnie, że w końcu urosła
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Aniu, czy nie o ten NN pytałaś, porównaj z fotkami u mnie, bo aparat nie zawsze oddaje właściwy kolor ;
https://www.fotosik.pl/zdjecie/0be489747f4053b8
https://www.fotosik.pl/zdjecie/0be489747f4053b8
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Kasiu100780 to fajnie nowe różyczki nowe będą bardzo cieszyć . .masz już wybrane odmiany ??
Nachyłek fakt ładnie wygląda , z roku na roku coraz większy i piękniejszy, Mój ma dopiero ze 3 lata. chyba.
plocczanka-Lucynko Ja też lubię takie swojskie klimaty .Lili coraz więcej i radości z nimi też.A róże wciąż nas cieszą
JAKUCH- Jadziu ; jonatanka-Asiu ; kasia100780-Kasieńko dziękuję ;To było Wesele było jedno z najlepszych w życiu. Wbrew moim myślom.Wspaniała orkiestra, jedzenie, i ludzie.
Ale potańczyliśmy tez trochę z mężem.Mąż stwierdził, czy siedzi, czy tańczy to i tak noga boli.Wybieraliśmy wolniejsze i średnie tańce.Ale było suuper,Do domu nad ranem wróciliśmy.
No tak widziałam już ,że róże u was kwitną a u mnie nie.Ale i moje zaczęły kwitnąć i cieszyć.Myślę,że małe krzaczki.Ale nie nawoziłam ich niczym.To jeszcze ich dokarmię i to w tym tygodniu.
Nawet chyba wszystkie rośliny trzeba.Maczki to chyba fajne uzupełniacze.Chyba muszę zebrać nasionka i wysiewać je co roku :P
Hortensja Anabell

Hortensja Dębolistna

róża Elmshorn

cdn...
Na resztę odpowiem ciut później
Nachyłek fakt ładnie wygląda , z roku na roku coraz większy i piękniejszy, Mój ma dopiero ze 3 lata. chyba.
plocczanka-Lucynko Ja też lubię takie swojskie klimaty .Lili coraz więcej i radości z nimi też.A róże wciąż nas cieszą
JAKUCH- Jadziu ; jonatanka-Asiu ; kasia100780-Kasieńko dziękuję ;To było Wesele było jedno z najlepszych w życiu. Wbrew moim myślom.Wspaniała orkiestra, jedzenie, i ludzie.
Ale potańczyliśmy tez trochę z mężem.Mąż stwierdził, czy siedzi, czy tańczy to i tak noga boli.Wybieraliśmy wolniejsze i średnie tańce.Ale było suuper,Do domu nad ranem wróciliśmy.
No tak widziałam już ,że róże u was kwitną a u mnie nie.Ale i moje zaczęły kwitnąć i cieszyć.Myślę,że małe krzaczki.Ale nie nawoziłam ich niczym.To jeszcze ich dokarmię i to w tym tygodniu.
Nawet chyba wszystkie rośliny trzeba.Maczki to chyba fajne uzupełniacze.Chyba muszę zebrać nasionka i wysiewać je co roku :P
Hortensja Anabell

Hortensja Dębolistna

róża Elmshorn

cdn...
Na resztę odpowiem ciut później
- kania

- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Aniu, Twoja działeczka przyciąga. Ogród przez lata nabrał ciała, ma klimat. Rośliny masz takie bujne, przepiękne. Podoba mi się sztapelek drewna przy ścianie
.
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Aniu, ładnie kwitnie 'Anabelka'
Moja też rozwinęła kwiaty, ale ma ich mniej.
Twoje różyczki ślicznie trzymają główki kwiatowe.
Moje po ostatnich deszczach pospuszczały noski na kwintę, a płateczki zrobiły się brzydkie.
Dobrej pogody na jutro i kolejne dni.
Moja też rozwinęła kwiaty, ale ma ich mniej.
Twoje różyczki ślicznie trzymają główki kwiatowe.
Moje po ostatnich deszczach pospuszczały noski na kwintę, a płateczki zrobiły się brzydkie.
Dobrej pogody na jutro i kolejne dni.
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Aniu, piękny różyczkowy pokaz
Krzaczki ładnie kwitną i cieszą kolorami.
Podziwiam Twoje hortensje. Już tyle u Ciebie kwiatów
U mnie jako pierwsza i na razie jedyna kwitnie Wim's Red. To tego roczna debiutantka
Podziwiam Twoje hortensje. Już tyle u Ciebie kwiatów
U mnie jako pierwsza i na razie jedyna kwitnie Wim's Red. To tego roczna debiutantka
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Maska-Marysiu Moje lilie prawie wszystkie rosną na słońcu.Takie już tylko miejsca mam.I jakoś rosną i oczywiście, mam trochę tych, które pachną.Przecudne zapachy,
Szkoda twoich lilii.A może się przyzwyczają ?
Dziękuję , było bardzo bardzo udane pod wieloma względami..Trochę z bółami męża ale i potańczyliśmy.Także miłe wspomnienia.

ewelkacha88-Ewelinko Oj, dziękuję, dziękuję
Lubię fotografowanie i roślin i kwiatów, i owadów i inne rzeczy 
Roszadę w hostach robiłam i trochę przesadziłam.Trochę nowych( a przez to małe też są ) dodałam .Bo kolorystycznie tak mi lepiej pasowało.
Powojniki sa piękne.Jeszcze nie wszystkie pokazałam.

koziorozec-Martuś Dziękuję kochana.
Ja już na Dębowym chyba mam wszystko obsadzone na maxa.Ale tak lubię.
Ja zachwycam się zawsze twoim bujnym , bogatym, wypasionym ogrodem
Tak efekty prac dopiero dają efekt ładniejszy po paru latach.A tu człowiek sadzi, i chcę juz mieć pięknie i bujnie.A tu czekanie i dreptanie., zaglądanie.

Iwonko1 Też o tym myślałam,że tyle pysznego jedzonka i lilie i liliowce mają.A na nachyłkach i rudbekiach to już całkiem gwarno.
Maki w tym roku dopiero mam więcej i ładniejsze.Na drugi rok też zamierzam je posiać.Ale w innych miejscach.
Liliowce kochane
Bella Lugosi

Tulap-Mateuszu
Oj chyba na wieki nie przepadłam,skoro w końcu znalazłeś mnie i zajrzałeś.
O tak zaczynają się pokazy liliowców,lilii, host, powojników jeszcze i horki zaczynają.Uwielbiam te wszystkie rośliny.A jeszcze róże dorzucimy
Lilie św. Józefa przez parę początkowych lat mi nie wychodziły.Ale teraz już cudnie rośną, kwitną i rozmnożyły się deko.
stasia_ogrod-Stasiu Tak, tak o ten powojnik pytałam.Dziękuję ci
kania-Kasieńko Dziękuję kochana za tak miłe słowa.
Moja działka też mnie przyciąga, jak magnez.
Po iluś latach, to już wygląda ładniej.A o jakim _" sztapelek drewna przy ścianie " piszesz ???
plocczanka-Lucynko Moja Anabellka dopiero w tym roku już ładniejsza i ma więcej kwitów.W tamtym miłam ze 3 tylko.Tylko deszcze ja trochę zwiesiły.Róze4 jakoś się trzymaj.Może dlatego,że u mnie mało deszczu.Susza.A pogoda--upały i upały.a ponoć jeszcze większe idą.

Dorotko350 Dziękuję za miłe słowa.Ale różyczki wcale nie tak za wielkie i ładne krzaczki zbudowały.Ale może to,dlatego ,że wcale ich nie nawoziłam ??
Muszę ich czymś podkarmić jeszcze.Co radzisz im dać ?? U innych widzę takie bujne, piękne krzaczory i masę kwitów.A moje nie wszystkie a raczej 1/3 tylko ładniejsze.
Chcę dokupić jeszcze ze 3 okrywowe, takie co kwitły by cały czas.I jakieś ze 3 pnące.Jedną na pewno Gizelkę.A dwie jeszcze dokładnie nie wiem.Nad Cesarem się zastanawiałam.Coś poradzisz w tej kwestii ??
Hortensje dopiero dwie ładne Anabellka i Dębolistna -pierwszy raz zakwitła.
Ja już ogrodówek nie sadzę , bo mi domarzają.

Nowe posadzone w tamtym roku 3 floksy dalej sa małe i mikre.Chyba jeszcze nie zakwitną.Szkoda.Bo już sama nie wiem jakie mam i jaki ewentualnie dokupić.

Dziękuję , było bardzo bardzo udane pod wieloma względami..Trochę z bółami męża ale i potańczyliśmy.Także miłe wspomnienia.

ewelkacha88-Ewelinko Oj, dziękuję, dziękuję
Roszadę w hostach robiłam i trochę przesadziłam.Trochę nowych( a przez to małe też są ) dodałam .Bo kolorystycznie tak mi lepiej pasowało.
Powojniki sa piękne.Jeszcze nie wszystkie pokazałam.

koziorozec-Martuś Dziękuję kochana.
Ja zachwycam się zawsze twoim bujnym , bogatym, wypasionym ogrodem
Tak efekty prac dopiero dają efekt ładniejszy po paru latach.A tu człowiek sadzi, i chcę juz mieć pięknie i bujnie.A tu czekanie i dreptanie., zaglądanie.

Iwonko1 Też o tym myślałam,że tyle pysznego jedzonka i lilie i liliowce mają.A na nachyłkach i rudbekiach to już całkiem gwarno.
Maki w tym roku dopiero mam więcej i ładniejsze.Na drugi rok też zamierzam je posiać.Ale w innych miejscach.
Liliowce kochane
Bella Lugosi

Tulap-Mateuszu
O tak zaczynają się pokazy liliowców,lilii, host, powojników jeszcze i horki zaczynają.Uwielbiam te wszystkie rośliny.A jeszcze róże dorzucimy
stasia_ogrod-Stasiu Tak, tak o ten powojnik pytałam.Dziękuję ci
kania-Kasieńko Dziękuję kochana za tak miłe słowa.
Po iluś latach, to już wygląda ładniej.A o jakim _" sztapelek drewna przy ścianie " piszesz ???
plocczanka-Lucynko Moja Anabellka dopiero w tym roku już ładniejsza i ma więcej kwitów.W tamtym miłam ze 3 tylko.Tylko deszcze ja trochę zwiesiły.Róze4 jakoś się trzymaj.Może dlatego,że u mnie mało deszczu.Susza.A pogoda--upały i upały.a ponoć jeszcze większe idą.

Dorotko350 Dziękuję za miłe słowa.Ale różyczki wcale nie tak za wielkie i ładne krzaczki zbudowały.Ale może to,dlatego ,że wcale ich nie nawoziłam ??
Muszę ich czymś podkarmić jeszcze.Co radzisz im dać ?? U innych widzę takie bujne, piękne krzaczory i masę kwitów.A moje nie wszystkie a raczej 1/3 tylko ładniejsze.
Hortensje dopiero dwie ładne Anabellka i Dębolistna -pierwszy raz zakwitła.

Nowe posadzone w tamtym roku 3 floksy dalej sa małe i mikre.Chyba jeszcze nie zakwitną.Szkoda.Bo już sama nie wiem jakie mam i jaki ewentualnie dokupić.

-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Świetnie, że impreza jednak się udała
Tak to czasami bywa, że to co na początku wydaje się "wypada iść" przekształca się w "super, że poszliśmy"
Kwitnienia masz takie, że aż dech zapiera
Zwłaszcza takich ilości liliowców troszkę zazdroszczę 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Różom i powojnikom również niczego nie brakuje
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05