Moje różne zakątki.... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje różne zakątki.... cz.2

Post »

Miłej zabawy Aniu :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu a ja miałam lilie w cieniu i chcąc im zrobić dobrze posadziłam w słońcu, w cieniu kwitły może nie obficie ale pachniały zachęcająco, w słońcu nic nie kwitnie, cebule są żyją ale z kwiatów nici ;:223
Cudownie wyglądają te róże na kratkach, muszę pomyśleć o takiej ekspozycji dla paru swoich, bo to widzę ważne ;:167 Dobrej zabawy i rozmów rodzinnych ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aniu :wit . Robisz fantastyczne zdjęcia ;:333 . Te zbliżenia, owady, pylniki itd ;:180 . Masz bardzo kolorowo ale skoro to lubisz to nic dziwnego ;:108 . Karpy host masz wypasione ;:215 . Powojników masz także sporo i ładnie Ci kwitną ;:108 . Oby tak dalej ;:333 , pozdrawiam :wit .
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,cudowności same w Twoim ogrodzie ,ależ miło siedzi się wśród tylu kwiatów ,bo domek obsadzony do maximum ,przepięknie u Ciebie ,teraz widać,że warto wkładać swoją pracę w ogrody ,pozdrawiam :wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Ta lilijka musi być pyszna, skoro tyle kruszczycy w niiej buszuje ;:138 Dobrały się jak do miodu ;:306
Piękny mak z falbanami ;:63
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Aleś mi przepadła na wieki! ;:oj
No nic, stało się ;:224
Za to teraz będę na bieżąco podziwiać łany liliowców,lilii, host.. No i hortensji! Nie masz już może jakiejś? W tym roku wcześnie zaczęły.
Lilia św. Józefa naprawdę wygląda zjawiskowo! Fajnie, że w końcu urosła ;:108
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Aniu, czy nie o ten NN pytałaś, porównaj z fotkami u mnie, bo aparat nie zawsze oddaje właściwy kolor ;
https://www.fotosik.pl/zdjecie/0be489747f4053b8
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Kasiu100780 to fajnie nowe różyczki nowe będą bardzo cieszyć . .masz już wybrane odmiany ??
Nachyłek fakt ładnie wygląda , z roku na roku coraz większy i piękniejszy, Mój ma dopiero ze 3 lata. chyba.:)
plocczanka-Lucynko Ja też lubię takie swojskie klimaty .Lili coraz więcej i radości z nimi też.A róże wciąż nas cieszą :D

JAKUCH- Jadziu ; jonatanka-Asiu ; kasia100780-Kasieńko dziękuję ;To było Wesele było jedno z najlepszych w życiu. Wbrew moim myślom.Wspaniała orkiestra, jedzenie, i ludzie. ;:173
Ale potańczyliśmy tez trochę z mężem.Mąż stwierdził, czy siedzi, czy tańczy to i tak noga boli.Wybieraliśmy wolniejsze i średnie tańce.Ale było suuper,Do domu nad ranem wróciliśmy.

No tak widziałam już ,że róże u was kwitną a u mnie nie.Ale i moje zaczęły kwitnąć i cieszyć.Myślę,że małe krzaczki.Ale nie nawoziłam ich niczym.To jeszcze ich dokarmię i to w tym tygodniu.
Nawet chyba wszystkie rośliny trzeba.Maczki to chyba fajne uzupełniacze.Chyba muszę zebrać nasionka i wysiewać je co roku :P

Hortensja Anabell
Obrazek
Obrazek

Hortensja Dębolistna
Obrazek
Obrazek
Obrazek
róża Elmshorn
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
cdn...
Na resztę odpowiem ciut później ;:108
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Aniu, Twoja działeczka przyciąga. Ogród przez lata nabrał ciała, ma klimat. Rośliny masz takie bujne, przepiękne. Podoba mi się sztapelek drewna przy ścianie :D .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Aniu, ładnie kwitnie 'Anabelka' ;:333
Moja też rozwinęła kwiaty, ale ma ich mniej.
Twoje różyczki ślicznie trzymają główki kwiatowe. ;:63
Moje po ostatnich deszczach pospuszczały noski na kwintę, a płateczki zrobiły się brzydkie. ;:174
Dobrej pogody na jutro i kolejne dni. ;:196
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu, piękny różyczkowy pokaz ;:215 Krzaczki ładnie kwitną i cieszą kolorami.
Podziwiam Twoje hortensje. Już tyle u Ciebie kwiatów ;:oj
U mnie jako pierwsza i na razie jedyna kwitnie Wim's Red. To tego roczna debiutantka :)
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Maska-Marysiu Moje lilie prawie wszystkie rosną na słońcu.Takie już tylko miejsca mam.I jakoś rosną i oczywiście, mam trochę tych, które pachną.Przecudne zapachy, ;:118 Szkoda twoich lilii.A może się przyzwyczają ?
Dziękuję , było bardzo bardzo udane pod wieloma względami..Trochę z bółami męża ale i potańczyliśmy.Także miłe wspomnienia. ;:173

Obrazek
ewelkacha88-Ewelinko Oj, dziękuję, dziękuję ;:196 Lubię fotografowanie i roślin i kwiatów, i owadów i inne rzeczy :)
Roszadę w hostach robiłam i trochę przesadziłam.Trochę nowych( a przez to małe też są ) dodałam .Bo kolorystycznie tak mi lepiej pasowało. ;:7
Powojniki sa piękne.Jeszcze nie wszystkie pokazałam. :)
Obrazek
Obrazek

koziorozec-Martuś Dziękuję kochana. ;:196 Ja już na Dębowym chyba mam wszystko obsadzone na maxa.Ale tak lubię.
Ja zachwycam się zawsze twoim bujnym , bogatym, wypasionym ogrodem ;:108 ;:108
Tak efekty prac dopiero dają efekt ładniejszy po paru latach.A tu człowiek sadzi, i chcę juz mieć pięknie i bujnie.A tu czekanie i dreptanie., zaglądanie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Iwonko1 Też o tym myślałam,że tyle pysznego jedzonka i lilie i liliowce mają.A na nachyłkach i rudbekiach to już całkiem gwarno.
Maki w tym roku dopiero mam więcej i ładniejsze.Na drugi rok też zamierzam je posiać.Ale w innych miejscach. :)

Liliowce kochane
Bella Lugosi
Obrazek

Tulap-Mateuszu :wit Oj chyba na wieki nie przepadłam,skoro w końcu znalazłeś mnie i zajrzałeś. ;:196
O tak zaczynają się pokazy liliowców,lilii, host, powojników jeszcze i horki zaczynają.Uwielbiam te wszystkie rośliny.A jeszcze róże dorzucimy ;:173 Lilie św. Józefa przez parę początkowych lat mi nie wychodziły.Ale teraz już cudnie rośną, kwitną i rozmnożyły się deko.

stasia_ogrod-Stasiu Tak, tak o ten powojnik pytałam.Dziękuję ci ;:196
kania-Kasieńko Dziękuję kochana za tak miłe słowa. ;:196 Moja działka też mnie przyciąga, jak magnez. ;:167
Po iluś latach, to już wygląda ładniej.A o jakim _" sztapelek drewna przy ścianie " piszesz ???

plocczanka-Lucynko Moja Anabellka dopiero w tym roku już ładniejsza i ma więcej kwitów.W tamtym miłam ze 3 tylko.Tylko deszcze ja trochę zwiesiły.Róze4 jakoś się trzymaj.Może dlatego,że u mnie mało deszczu.Susza.A pogoda--upały i upały.a ponoć jeszcze większe idą.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dorotko350 Dziękuję za miłe słowa.Ale różyczki wcale nie tak za wielkie i ładne krzaczki zbudowały.Ale może to,dlatego ,że wcale ich nie nawoziłam ??
Muszę ich czymś podkarmić jeszcze.Co radzisz im dać ?? U innych widzę takie bujne, piękne krzaczory i masę kwitów.A moje nie wszystkie a raczej 1/3 tylko ładniejsze. :roll: Chcę dokupić jeszcze ze 3 okrywowe, takie co kwitły by cały czas.I jakieś ze 3 pnące.Jedną na pewno Gizelkę.A dwie jeszcze dokładnie nie wiem.Nad Cesarem się zastanawiałam.Coś poradzisz w tej kwestii ??
Hortensje dopiero dwie ładne Anabellka i Dębolistna -pierwszy raz zakwitła. :heja Ja już ogrodówek nie sadzę , bo mi domarzają. :roll:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nowe posadzone w tamtym roku 3 floksy dalej sa małe i mikre.Chyba jeszcze nie zakwitną.Szkoda.Bo już sama nie wiem jakie mam i jaki ewentualnie dokupić. :roll:

Obrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Świetnie, że impreza jednak się udała ;:333 Tak to czasami bywa, że to co na początku wydaje się "wypada iść" przekształca się w "super, że poszliśmy" :D Kwitnienia masz takie, że aż dech zapiera ;:173 Zwłaszcza takich ilości liliowców troszkę zazdroszczę :wink:
alunia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lis 2010, o 18:31

Post »

;:167 Przejrzałam wątek z wielkim zaciekawieniem i fascynacją. Różnorodność maków zapiera dech w piersiach, są prześliczne ;:167
Różom i powojnikom również niczego nie brakuje ;:167
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Pięknie wszystko wygląda w ogrodzie! Masa kwiatów! Hortensja dębolistna ciekawa :idea:
Dobrze, że impreza udana ;:108
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”