Moje różne zakątki.... cz.2
- Beaby
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje różne zakątki.... cz.2
Aniu, troszkę na tej huśtawce u Ciebie pozostanę.... Jest pięknie.
A jak Ty znajdziesz czas to zapraszam na nowe fotki driakwi. Teraz kwitnie w pełnej krasie.
A jak Ty znajdziesz czas to zapraszam na nowe fotki driakwi. Teraz kwitnie w pełnej krasie.
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu prześliczne clematisy! mój rozczochrany szafirek jeszcze kwitnie
a w tym roku zachwycam się czosnkami Krzysztofa i Szuberta. Ja też nie doczytałam co z tą działką 
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ja doczytałam, że jakaś nowa działeczka Ci się szykuje, i jeszcze sąsiadująca z Twoją??? Fuksiara!
A ktoś Ci dmuchnął zdjęcia? No co za ludzie!!!
Ja kilka dni temu zostałam poinformowana, że nie ma kogo ukarać w związku z kradzieżą trampoliny i sprawa zostaje zamknięta
W ogrodzie masz pięknie. Wspaniale wszystko kwitnie i rośnie, pomimo tego, że sucho. Prawda?
A ktoś Ci dmuchnął zdjęcia? No co za ludzie!!!
Ja kilka dni temu zostałam poinformowana, że nie ma kogo ukarać w związku z kradzieżą trampoliny i sprawa zostaje zamknięta
W ogrodzie masz pięknie. Wspaniale wszystko kwitnie i rośnie, pomimo tego, że sucho. Prawda?
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Aniu, ciekawy jest ten rozczochrany szafirek.
Ogromnie mi się podoba rabata otoczona kamieniami!

Ogromnie mi się podoba rabata otoczona kamieniami!
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Nie wiem dlaczego, ale przez dwa dni zdjęcia nie otwierały się całościowo, na szczęście dziś jest ok.
Huśtawka super i ja siedziałabym na niej często.
Czosnki pięknie uchwycone
Huśtawka super i ja siedziałabym na niej często.
Czosnki pięknie uchwycone
- anabuko1

Wreszcie pada u mnie deszcz Wybawiał mnie dziś od podlewania.
I najważniejsze,że wszędzie pada.I to spory , już z pół godziny.
aneczka1979-Aniu Też mi się wydaje,że to Minister.A jak nie to na razie będzie u mnie Ministrem .
Te powojniki to rekompensata za te skradzione zdjęcia.Mazury też nie jest Mazury,Tylko jakiś czerwonawy.
Jeszcze mam ochotę na jakiś clemek , może właśnie poszukam czegoś w E-clem.Dobrze, radzisz.
Naparstnice ładnie wyglądają,:D
Jurku Wybrałam 3 clemki za te zdjęcia..Dwa inne przysłali niż chciałam, inne niż miałybyć.Mazury jedyny jaki wybrałam wysłali.Ale i tak się nie zgadza. Tak, to dziwne, bo ten clemek jest faktycznie z plakietką firmującą szkółkę p.Marczyńskiego i też się nie zgadza. Masakra ta firma oczaryjk
Pulpa222-Aniu Tworzymy ogrody takie jak lubimy najbardziej.
Ja lubię różne rośliny i też dużo kolorowego.
Oczywiście,że można zmienić ilość orlików.Wszędzie się zmieszczą i wszędzie pasują
Ja posadziłam za gęsto hosty.I .właziły jedna na drugą.Więc w ubiegłym roku je trochę przesadzałam.
Fajnie,że zrobiłam rabatkę z mniejszymi funkiami.
Dobrze czasami pozaglądać do drugich .Dowiadujemy się co za rośliny mam i to z pełnymi nazwami.
PEPSI-Małgosiu; Ja powojniki uwielbiam posadziłam je w różnych miejscach.
Ten pomylony clemek, to przysłany jeden z 3 jako rekompensata za te skradzione zdjęcia.
Za naszą działką dokupiliśmy{ z miesiąć temu }} 16 arów.Zakrzaczone i zadrzewione.Więc trzeba to uporządkować i powycinać.Teraz już mamy 23 ary.
Ale to dopiero na jesieni.
marpa-Maryniu Dziękuję za nazwę tego czosnku.
Ładnie nawet rośnie tak kępiasto.
Fajnie,że wczoraj był świąteczny dzień.Rano kościółek i potem z nadziałce aż do niedzieli tu będziemy.Mieliśmy wczoraj gościa z noclegiem.Niedawno pojechała.A dziś trochę polewałam ziele w rabatach i warzywniku.
Czosnki to chyba wszystkie są piękne.Ale ja muszę trochę je uporządkować.Ale to jak przekwitną .
A wam udał się dzień świąteczny ??
apus-Basiu; karolacha-Karolinko Bardzo dziękuję za komplemenciki
Beaby-Beatko , korzo_m-Dorotko Dziękuję
Jak mam tylko czas, to lubię trochę posiedzieć na tej huśtawce i popatrzeć już na mój ogród, pomyśleć..itp...
Dzisiaj po pracy w ogrodzie się nie udało.Bo deszcze zaczął padać.Ale deszcz strasznie potrzebny. bo susza była już straszna .
Dziękuję zaraz posram się zajrzeć do ciebie.A jak się nie uda to jutro.
plocczanka-Lucynko Ten rozczochrany szafirek , długo kwitnie i w każdej fazie jak widać jest ciekawy.Pierwszy rok go mam.
Prawie wszystkie rabaty mam obłożone właśnie kamieniami.Także dużo jest ich u mnie.
cyma2704-Soniu Ależ proszę.Na kwitnienie tego clemka czekałam 2 lata.W ubiegłym zakwtł tylko 1 kwiatkiem.
Tak ciągle zmieniamy coś w naszych ogrodach, bo ciągle coś podpatrzymy i chcemy zmian.Ale to chyba dobrze.Nie mam monotonii, prawda ??

czosnki złociste Allium Moly

Louise Odier

Rhapsody in Blue

i goździki

Fiona- też kwiatek

I najważniejsze,że wszędzie pada.I to spory , już z pół godziny.
aneczka1979-Aniu Też mi się wydaje,że to Minister.A jak nie to na razie będzie u mnie Ministrem .
Te powojniki to rekompensata za te skradzione zdjęcia.Mazury też nie jest Mazury,Tylko jakiś czerwonawy.
Jeszcze mam ochotę na jakiś clemek , może właśnie poszukam czegoś w E-clem.Dobrze, radzisz.
Naparstnice ładnie wyglądają,:D
Jurku Wybrałam 3 clemki za te zdjęcia..Dwa inne przysłali niż chciałam, inne niż miałybyć.Mazury jedyny jaki wybrałam wysłali.Ale i tak się nie zgadza. Tak, to dziwne, bo ten clemek jest faktycznie z plakietką firmującą szkółkę p.Marczyńskiego i też się nie zgadza. Masakra ta firma oczaryjk
Pulpa222-Aniu Tworzymy ogrody takie jak lubimy najbardziej.
Ja lubię różne rośliny i też dużo kolorowego.
Oczywiście,że można zmienić ilość orlików.Wszędzie się zmieszczą i wszędzie pasują
Ja posadziłam za gęsto hosty.I .właziły jedna na drugą.Więc w ubiegłym roku je trochę przesadzałam.
Fajnie,że zrobiłam rabatkę z mniejszymi funkiami.
Dobrze czasami pozaglądać do drugich .Dowiadujemy się co za rośliny mam i to z pełnymi nazwami.
PEPSI-Małgosiu; Ja powojniki uwielbiam posadziłam je w różnych miejscach.
Ten pomylony clemek, to przysłany jeden z 3 jako rekompensata za te skradzione zdjęcia.
Za naszą działką dokupiliśmy{ z miesiąć temu }} 16 arów.Zakrzaczone i zadrzewione.Więc trzeba to uporządkować i powycinać.Teraz już mamy 23 ary.
Ale to dopiero na jesieni.
marpa-Maryniu Dziękuję za nazwę tego czosnku.
Fajnie,że wczoraj był świąteczny dzień.Rano kościółek i potem z nadziałce aż do niedzieli tu będziemy.Mieliśmy wczoraj gościa z noclegiem.Niedawno pojechała.A dziś trochę polewałam ziele w rabatach i warzywniku.
Czosnki to chyba wszystkie są piękne.Ale ja muszę trochę je uporządkować.Ale to jak przekwitną .
A wam udał się dzień świąteczny ??
apus-Basiu; karolacha-Karolinko Bardzo dziękuję za komplemenciki
Beaby-Beatko , korzo_m-Dorotko Dziękuję
Dzisiaj po pracy w ogrodzie się nie udało.Bo deszcze zaczął padać.Ale deszcz strasznie potrzebny. bo susza była już straszna .
Dziękuję zaraz posram się zajrzeć do ciebie.A jak się nie uda to jutro.
plocczanka-Lucynko Ten rozczochrany szafirek , długo kwitnie i w każdej fazie jak widać jest ciekawy.Pierwszy rok go mam.
Prawie wszystkie rabaty mam obłożone właśnie kamieniami.Także dużo jest ich u mnie.
cyma2704-Soniu Ależ proszę.Na kwitnienie tego clemka czekałam 2 lata.W ubiegłym zakwtł tylko 1 kwiatkiem.
Tak ciągle zmieniamy coś w naszych ogrodach, bo ciągle coś podpatrzymy i chcemy zmian.Ale to chyba dobrze.Nie mam monotonii, prawda ??

czosnki złociste Allium Moly

Louise Odier

Rhapsody in Blue

i goździki

Fiona- też kwiatek

- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Niezwykłe masz te petunie
Nie widziałam takiego połączenia kolorystycznego. W tym roku kupiłam je po raz pierwszy. Masz może doświadczenie z ich uprawą? Co zrobić, żeby rosły w takiej ładnej kępie? Petunie kojarzą mi się z takimi wyciągniętymi gałązkami, a kwiaty tylko na ich końcach. A może teraz są jakieś inne odmiany i wszystkie tak ładnie rosną?
Fiona bacznie obserwuje, czy w jej ogrodzie wszystko jest jak należy
Słodki kociak
Powojniki masz dorodne, cudne mają kwiaty
Warszawska Nike ma piękny kolor. Aż mi się oczy do niej zaświeciły 
Fiona bacznie obserwuje, czy w jej ogrodzie wszystko jest jak należy
Powojniki masz dorodne, cudne mają kwiaty
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Aniu
ta fioletowa róża to Rhapsody in Blue a nie Reine des Violettes.
Chyba nie ta fotka Ci się wstawiła.
U nas podobno padało dzisiaj ale w moich kontrolnych wiaderkach wody było tyle co kot napłakał.
I na rabatach też niewiele było widać. Dobrze, że wczoraj puściłam trochę kropelkowego nawadniania.
Fajna ta Twoja Fionka, lubi kwiatki .

ta fioletowa róża to Rhapsody in Blue a nie Reine des Violettes.
Chyba nie ta fotka Ci się wstawiła.
U nas podobno padało dzisiaj ale w moich kontrolnych wiaderkach wody było tyle co kot napłakał.
I na rabatach też niewiele było widać. Dobrze, że wczoraj puściłam trochę kropelkowego nawadniania.
Fajna ta Twoja Fionka, lubi kwiatki .
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj
. Świetny pomysł na tego milina
. Zabetonowany drąg na pewno jest mocny i wytrzyma jego ciężar
. Orliki cudne
. Masz przepięknego kota , że też wcześniej nie zauważyłam
. Ma piękny kolorek
. To jakiś odmianowy prawda ?? Widzę, że lubi Ci towarzyszyć w ogrodzie
. Chwalę piękne zdjęcia i zadbany ogród
. Zauroczyły mnie Twoje goździki , są piękne a ja głupia nie mam
. Pozdrawiam i udanego weekendu życzę
.
- anabuko1

cyma2704-Soniu; Iwonko1 Ja też nie wyobrażam sobie takie ogrodu raz zrobiony i taki sam , cały czas.Dlatego dodaję dosadzam cebulowe, roczne, coś przesadzam itp...Koleuski też lubię.Dlatego co roku jakieś mam.Czasami swoje, czasami dokupiam do kompozycji.Jak i petunie, czy surfinie.Kiedyś pokaże wszystkie doniczkowe.
Iwonko- petunie są wytrzymalsze niż surfinie.Te roślinki aby nie przesuszyć, i nie lubią cienia wówczas się wyciągają.Ja kupiłam ten nawóz do kwitnących" burza kwiatów" i raz w tygodniu podlewam doniczkowe.
Fiona w ogrodzie wszędzie zajrzy, jak Pani
Powojniki są piękne i mama ochotę na jakiś nowy.Gdzieś go upchnę.
U mnie od wczorajszego wieczora do tej pory padał deszczyk.Teraz się przejaśnia.Suuper ,że tyle popadało.Bo tak sucho już było.
Ignis05-Krysiu O dziękuję.Tak, pomyliłam się,z tą nazwą róży.Już poprawiałam.Mam i tą i tą różę,
Reine des Violettes dopiero zaczyna .
U mnie spokojny deszcz padał całą noc.
Dopiero się przejaśnia.Fajnie,że tak wszystko podlał.

parzydło

Iwonko- petunie są wytrzymalsze niż surfinie.Te roślinki aby nie przesuszyć, i nie lubią cienia wówczas się wyciągają.Ja kupiłam ten nawóz do kwitnących" burza kwiatów" i raz w tygodniu podlewam doniczkowe.
Fiona w ogrodzie wszędzie zajrzy, jak Pani
Powojniki są piękne i mama ochotę na jakiś nowy.Gdzieś go upchnę.
U mnie od wczorajszego wieczora do tej pory padał deszczyk.Teraz się przejaśnia.Suuper ,że tyle popadało.Bo tak sucho już było.
Ignis05-Krysiu O dziękuję.Tak, pomyliłam się,z tą nazwą róży.Już poprawiałam.Mam i tą i tą różę,
Reine des Violettes dopiero zaczyna .
U mnie spokojny deszcz padał całą noc.

parzydło

- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Aniu , jakie piękne te zdjęcia .
A już to z tą pszczółką fantastyczne.
Ma się ochotę ją pogłaskać, pszczółkę oczywiście.

A już to z tą pszczółką fantastyczne.
Ma się ochotę ją pogłaskać, pszczółkę oczywiście.
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Aniu masz wszystkie moje ulubione kwitnienia
Dębolistnej hortensji też jestem ciekawa, bo już same jej liście są piękne
Dębolistnej hortensji też jestem ciekawa, bo już same jej liście są piękne
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe