Moje różne zakątki.... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje różne zakątki.... cz.2

Post »

Aniu, troszkę na tej huśtawce u Ciebie pozostanę.... Jest pięknie.
A jak Ty znajdziesz czas to zapraszam na nowe fotki driakwi. Teraz kwitnie w pełnej krasie.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kochani Dziękuję za wpisy.przeczytałam wszystki. Ale czasu brak na odpowiedzi. Jutro ...dzien6 będzie wolny i długi ;:173
.

Obrazek

Obrazek

-- 15 cze 2017, o 18:20 --

jasnota
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu prześliczne clematisy! mój rozczochrany szafirek jeszcze kwitnie :wink: a w tym roku zachwycam się czosnkami Krzysztofa i Szuberta. Ja też nie doczytałam co z tą działką :wink:
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja doczytałam, że jakaś nowa działeczka Ci się szykuje, i jeszcze sąsiadująca z Twoją??? Fuksiara!
A ktoś Ci dmuchnął zdjęcia? No co za ludzie!!!

Ja kilka dni temu zostałam poinformowana, że nie ma kogo ukarać w związku z kradzieżą trampoliny i sprawa zostaje zamknięta ;:222

W ogrodzie masz pięknie. Wspaniale wszystko kwitnie i rośnie, pomimo tego, że sucho. Prawda?
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Aniu, ciekawy jest ten rozczochrany szafirek. ;:333
Ogromnie mi się podoba rabata otoczona kamieniami! ;:63 ;:63 ;:63
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu cudne widoki. ;:oj

Obrazek
Obrazek

Dziękuję za nazwanie dzwonka dalmatyńskiego. ;:196 Sama sobie odpowiedziałaś na pytanie, co kupiłam. :D Ciągle udoskonalamy nasze rabatki, bo na początku inaczej patrzymy na ogród, a z czasem zmieniają nam się upodobania. ;:173
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Nie wiem dlaczego, ale przez dwa dni zdjęcia nie otwierały się całościowo, na szczęście dziś jest ok.
Huśtawka super i ja siedziałabym na niej często.
Czosnki pięknie uchwycone ;:215
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wreszcie pada u mnie deszcz Wybawiał mnie dziś od podlewania.
I najważniejsze,że wszędzie pada.I to spory , już z pół godziny.:tan :tan

aneczka1979-Aniu Też mi się wydaje,że to Minister.A jak nie to na razie będzie u mnie Ministrem .
Te powojniki to rekompensata za te skradzione zdjęcia.Mazury też nie jest Mazury,Tylko jakiś czerwonawy. :roll:
Jeszcze mam ochotę na jakiś clemek , może właśnie poszukam czegoś w E-clem.Dobrze, radzisz.
Naparstnice ładnie wyglądają,:D

Jurku Wybrałam 3 clemki za te zdjęcia..Dwa inne przysłali niż chciałam, inne niż miałybyć.Mazury jedyny jaki wybrałam wysłali.Ale i tak się nie zgadza. Tak, to dziwne, bo ten clemek jest faktycznie z plakietką firmującą szkółkę p.Marczyńskiego i też się nie zgadza. Masakra ta firma oczaryjk :twisted:
Pulpa222-Aniu Tworzymy ogrody takie jak lubimy najbardziej.
Ja lubię różne rośliny i też dużo kolorowego. ;:108
Oczywiście,że można zmienić ilość orlików.Wszędzie się zmieszczą i wszędzie pasują :D
Ja posadziłam za gęsto hosty.I .właziły jedna na drugą.Więc w ubiegłym roku je trochę przesadzałam.
Fajnie,że zrobiłam rabatkę z mniejszymi funkiami.
Dobrze czasami pozaglądać do drugich .Dowiadujemy się co za rośliny mam i to z pełnymi nazwami.
PEPSI-Małgosiu; Ja powojniki uwielbiam posadziłam je w różnych miejscach.
Ten pomylony clemek, to przysłany jeden z 3 jako rekompensata za te skradzione zdjęcia. ;:173
Za naszą działką dokupiliśmy{ z miesiąć temu }} 16 arów.Zakrzaczone i zadrzewione.Więc trzeba to uporządkować i powycinać.Teraz już mamy 23 ary. :D
Ale to dopiero na jesieni.
marpa-Maryniu Dziękuję za nazwę tego czosnku. ;:196 Ładnie nawet rośnie tak kępiasto.
Fajnie,że wczoraj był świąteczny dzień.Rano kościółek i potem z nadziałce aż do niedzieli tu będziemy.Mieliśmy wczoraj gościa z noclegiem.Niedawno pojechała.A dziś trochę polewałam ziele w rabatach i warzywniku. :)
Czosnki to chyba wszystkie są piękne.Ale ja muszę trochę je uporządkować.Ale to jak przekwitną . ;:124
A wam udał się dzień świąteczny ??
apus-Basiu; karolacha-Karolinko Bardzo dziękuję za komplemenciki ;:196
Beaby-Beatko , korzo_m-Dorotko Dziękuję ;:196 Jak mam tylko czas, to lubię trochę posiedzieć na tej huśtawce i popatrzeć już na mój ogród, pomyśleć..itp...
Dzisiaj po pracy w ogrodzie się nie udało.Bo deszcze zaczął padać.Ale deszcz strasznie potrzebny. bo susza była już straszna .
Dziękuję zaraz posram się zajrzeć do ciebie.A jak się nie uda to jutro. ;:108
plocczanka-Lucynko Ten rozczochrany szafirek , długo kwitnie i w każdej fazie jak widać jest ciekawy.Pierwszy rok go mam.
Prawie wszystkie rabaty mam obłożone właśnie kamieniami.Także dużo jest ich u mnie.
cyma2704-Soniu Ależ proszę.Na kwitnienie tego clemka czekałam 2 lata.W ubiegłym zakwtł tylko 1 kwiatkiem.
Tak ciągle zmieniamy coś w naszych ogrodach, bo ciągle coś podpatrzymy i chcemy zmian.Ale to chyba dobrze.Nie mam monotonii, prawda ??

Obrazek
Obrazek
czosnki złociste Allium Moly
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Louise Odier
Obrazek
Rhapsody in Blue
Obrazek

i goździki
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Fiona- też kwiatek ;:306
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu petunie i Fiona w koleusach, piękne widoki. Obrazek Jakoś nie wyobrażam sobie ogrodu raz zrobionego i tylko dosadzane ubytki. Ja muszę zmieniać rabatki, tak jak zmieniam nastroje. :wink: Też się nastrajam na deszczową sobotę, bo trawnik wysycha, mimo lania wody.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Niezwykłe masz te petunie ;:oj Nie widziałam takiego połączenia kolorystycznego. W tym roku kupiłam je po raz pierwszy. Masz może doświadczenie z ich uprawą? Co zrobić, żeby rosły w takiej ładnej kępie? Petunie kojarzą mi się z takimi wyciągniętymi gałązkami, a kwiaty tylko na ich końcach. A może teraz są jakieś inne odmiany i wszystkie tak ładnie rosną?
Fiona bacznie obserwuje, czy w jej ogrodzie wszystko jest jak należy ;:215 Słodki kociak ;:108
Powojniki masz dorodne, cudne mają kwiaty :tan Warszawska Nike ma piękny kolor. Aż mi się oczy do niej zaświeciły ;:oj
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu ;:196
ta fioletowa róża to Rhapsody in Blue a nie Reine des Violettes.
Chyba nie ta fotka Ci się wstawiła.
U nas podobno padało dzisiaj ale w moich kontrolnych wiaderkach wody było tyle co kot napłakał.
I na rabatach też niewiele było widać. Dobrze, że wczoraj puściłam trochę kropelkowego nawadniania.
Fajna ta Twoja Fionka, lubi kwiatki . :lol:
:wit
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Świetny pomysł na tego milina ;:333 . Zabetonowany drąg na pewno jest mocny i wytrzyma jego ciężar ;:108 . Orliki cudne ;:138 . Masz przepięknego kota , że też wcześniej nie zauważyłam ;:108 . Ma piękny kolorek ;:333 . To jakiś odmianowy prawda ?? Widzę, że lubi Ci towarzyszyć w ogrodzie ;:173 . Chwalę piękne zdjęcia i zadbany ogród ;:180 . Zauroczyły mnie Twoje goździki , są piękne a ja głupia nie mam ;:124 . Pozdrawiam i udanego weekendu życzę :wit .
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cyma2704-Soniu; Iwonko1 Ja też nie wyobrażam sobie takie ogrodu raz zrobiony i taki sam , cały czas.Dlatego dodaję dosadzam cebulowe, roczne, coś przesadzam itp...Koleuski też lubię.Dlatego co roku jakieś mam.Czasami swoje, czasami dokupiam do kompozycji.Jak i petunie, czy surfinie.Kiedyś pokaże wszystkie doniczkowe.
Iwonko- petunie są wytrzymalsze niż surfinie.Te roślinki aby nie przesuszyć, i nie lubią cienia wówczas się wyciągają.Ja kupiłam ten nawóz do kwitnących" burza kwiatów" i raz w tygodniu podlewam doniczkowe.
Fiona w ogrodzie wszędzie zajrzy, jak Pani ;:306
Powojniki są piękne i mama ochotę na jakiś nowy.Gdzieś go upchnę. ;:7
U mnie od wczorajszego wieczora do tej pory padał deszczyk.Teraz się przejaśnia.Suuper ,że tyle popadało.Bo tak sucho już było.
Ignis05-Krysiu O dziękuję.Tak, pomyliłam się,z tą nazwą róży.Już poprawiałam.Mam i tą i tą różę, :)
Reine des Violettes dopiero zaczyna .
U mnie spokojny deszcz padał całą noc. :heja Dopiero się przejaśnia.Fajnie,że tak wszystko podlał.

Obrazek
Obrazek
parzydło
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu , jakie piękne te zdjęcia . ;:oj
A już to z tą pszczółką fantastyczne. ;:138
Ma się ochotę ją pogłaskać, pszczółkę oczywiście. :lol:
:wit
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Aniu masz wszystkie moje ulubione kwitnienia :uszy
Dębolistnej hortensji też jestem ciekawa, bo już same jej liście są piękne ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”