Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Jadziu, ja lubię wszystko przy rośinach robić, pikować także. Z majerankiem chodziło mi o to, że skoro pikowanie się szykuje to i więcej miejsca trzeba.
Kupiłam ogórki na ten rok, ale dostalam potem tyle roślinek i nasion, że ogórce muszą poczekać na następny sezon.
Różyczki powoli wszystkie odbijają, tylko Alince się nadal nie chce. Ale jeszcze poczekam.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

BEATKO w ubiegłym roku Alinka odbiła dopiero w czerwcu ,albo nawet w lipcu tak długo się zbierała ;:222 .U mnie też jeszcze prawie wszystkie bezlistne tylko wybranki mają liście.Radosnych Świąt ;:196 u nas trochę pokropiło lecz to wszystko mało a może z tym laniem pogoda czeka na poniedziałek :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Jadziu Doktorem to dajesz po oczach, mój będzie gonił Twojego, taką mam nadzieję.
Tulipanki czerwone widzę niezawodne, dziś zerwałam do świątecznego bukietu nieco żonkili i tulipanów, choć ręka mi drżała.
U mnie dziś tak lało, że nic nie widać, co to będzie co będzie dalej............
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Piękna rzodkiewka w doniczce. ;:333
Moja w namiocie zaczyna czerwieniec u spodu, chyba robi bulwki.
A mój doktorek chyba w złym miejscu posadzony bo nie chce się rozwijać.
Zielone pędy a liści niet.
Ot następna niespodzianka różana w tym roku.
Miłego świętowania . ;:4 :wit
Grażyna.
kogro-linki
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jadziu, jak się pięknie wiosenka rozpanoszyła u Ciebie. Jagodowiec już ma kwiaty, a mój ledwo z ziemi wystawiał nosy jak byłam ostatnio. Bardzo go lubię i zawsze żałuję, że już przekwita. Mogłabym na niego patrzeć całe lato :tan O Twoim ogrzewaniu podłogowym już krążą legendy i coś w tym chyba musi być. Ślicznie u Ciebie ;:138 Ale i u mnie coraz więcej roślin wychodzi z ziemi i obiecuje cudności.
Wesołych Świąt ;:196
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Jadziu jak już pięknie i kolorowo w ogrodzie ;:138
Rododendron już lada moment zakwitnie ;:oj
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARYSIU jeśli by tylko ciut się ociepliło Rh ruszyłyby z kopyta, a tak trochę się boję o przymrozki które zapowiadali .Mogą wtedy podmarznąć ich pąki.
IWONKO no jasne centralne wciąż na pełnych obrotach :;230 tylko dlaczego mi róże podmarzły ;:224 Jednak coraz więcej roślin pokazuje się na powierzchni i zamierza kwitnąć .Przy takiej pogodzie tulipanami będziemy mogli się dłużej cieszyć .No cóż coś za coś ;:174
GRAŻYNKO mam nadzieję ,ze ta rzodkiewka będzie mieć owoce godne uwagi.Druga jest wysiana na grządce lecz tam ani widu ani słychu o kiełkowaniu ;:222 Jednak była wysiana sporo później od tej doniczkowej .Oba moje Doktorki tak szaleją, bo drugi rośnie przy pergoli razem z Elżbietką a oba są z innego źródła
ANUSIU życzę Ci takiego wigornego Doktorka jak u mnie .Tulipanki to stara odmiana i niezawodnie kwitnie każdego roku rozsiana jest po całym ogródku
a teraz co słychać przy familoku w podgrzewanym ogródku :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego świętowania w dyngusowy poniedziałek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jadziu piękny wawrzynek główkowy i kokorycz ;:63 zgadzam się że Tym włączasz ogrzewanie na ful :D u mnie niektóre kwiatuszki dopiero się pokazują a u Ciebie już pięknie kwitną , np . jagodowiec .
Różyczki jeszcze chwilkę i już zakwitną :D
Jadziu czy u Ciebie też tak zimno ?? u mnie już jest 0 na termometrze a co będzie rano ?? ;:222
Pozdrawiam cieplutko i dobrej nocy życzę , bez przymrozków ;:196
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Jadziu - jak przymarzły Ci róże? Kiedy? Chyba czegoś nie doczytałam. Nie masz chyba na myśli przedwiośnia? Przed chwilką byłam z pieskiem na ogródku, a tam niespodzianka. Na Candelight pierwszy pączek! Niemożliwe a jednak! To Ci prezent na święta! Tobie Kochana życzę rownie cudownych prezencików!
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, ile masz róż na tym łuku, 1 czy 2? Tzn. z jednej strony tylko czy po obu?
http://www.pl.image-share.com/upload/543/249.jpg

Smacznej rzodkiewki życzę ;:215
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BEATKO róże mam po obu stronach łuku a teraz wspina sie tylko szalona LO .Niestety róża Maritim rosnąca z drugiej strony startuje z parteru.Teraz zrobiło sie wręcz czarno za oknem no i oczywiście leje nawet grzmoty było słychać ;:222 .Jedna z rzodkiewek ma już fajny owocek .Widzę ,ze sprawdziły się rzodkiewki w dużej donicy siane bardzo luźno :heja

Obrazek

EWUNIU no chyba na przedwiośniu wymarzły wszystkie róże no prawie wszystkie i większość cięta poniżej pasa czyli do parteru .Jest tylko parę wylewnych jak Elżbietka, LO ,LL,Elmshorn,Doktorki ,Alpenfee, a reszta w parterze startuje nawet The Pilgrim i Maritim i co z nich za pnące będą ;:174 .Ciekawe czy będą mieć tyle siły ,żeby zachwycić swoim kwitnieniem .Gratuluję pączusia moje chyba dopiero w czerwcu zakwitną ;:174
TERENIU na razie przymrozków nie było, lecz zapowiadają na dzisiejszą noc, dlatego wrażliwe dałam do altanki ,szklarenki, a resztę do domu zabrałam tych najwrażliwszych jak pelargonie czy szałwię Amistad .Jestem ciekawa biedne tylko będą lilie, ale przecież wszystkiego nie sposób ochronić ;:174

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lubię tę porę u Ciebie , bo widać śliczne , wysypane kamieniem ścieżki. Potem wszystko się zazielenia , rozrasta i ścieżki znikają pod zielenią , co oczywiście też jest śliczne . Ale takie widoczne rózne ścieżki uwielbiam ;:63
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masz dwie róże przy pergoli, no właśnie. Pytałam bo się zastanawiam nad moim Amadeuszem czy ją puścić na łuku czy na płot. Ale nie miałby innej róży z drugiej strony łuku, może jakieś inne pnącze ale chyba nie różę.
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Jadziu och posiedziało by się na ławeczce w pergoli, już mi tęskno.

-- Pn 17 kwi 2017 20:28 --

Witaj Jadziu och posiedziało by się na ławeczce w pergoli, już mi tęskno.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BEATKO mam dwie pergole i przy obu rosną po dwie róże, a w środku między nimi powojnik :) Oczywiście takie wielkokwiatowe które ścina się do ziemi na wiosnę . Przy trzeciej pergoli będzie na razie rosła jedna róża muszę coś wymyślić na drugą stronę.Oczywiście może być pnącze dlaczego nie ,ale równie dobrze mogę puścić mojego Cardinala Hume na wysokość .Niektóre róże wolą mieć kratkę, a na łuk takie które maja wiotkie pędy jak LO .Jednak Doktorek czy Elżbietka mają sztywne pędy, a też chwalą sobie pergolę :wink: Widziałam Twojego Amadeusa rozpiętego na pergoli cudnie sie prezentował ;:108
KAROLCIA tez lubię się patrzyć na te ścieżki, no cóż potem rośliny się rozrastają i trochę słabo widać ścieżki nie mniej są :D
HALINKO już posiedziałam na ławeczce, lecz na razie nie czuć zapachu róż tylko są hiacynty one też cudnie pachną.Nawet dzisiaj sobie na niej przysiadłam ,żeby spojrzeć na calutki ogródek jak sie prezentuje ,co zmienić a co wygląda dobrze :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”