Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6

Post »

Wiesz Lucynko,może i dobre jest planowanie tylko,że ja zawsze robię coś innego niż zaplanuję. Jedną robotę zacznę ,patrzę a tu już druga
czeka. ;:124 Fajne kwiatki już u Ciebie kwitną. Krokusy i przebiśniegi u mnie zaczynają już przekwitać.Zyczę ;:3 . Danuta.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie! :wit
Jednak zaliczyłam działkę. Po obiedzie pojechaliśmy ze zwierzyńcem.
M poobcinał wilki z jabłoni, a ja sadziłam piękne roślinki, które dzisiaj przyjechały do mnie aż z Cieszyna.
Bardzo dziękuję, Liduś. ;:cm

Oto jakie cudeńka dostałam od Lidki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aguniu [jagusia] - niskie roślinki na obwódki idealne. ;:108
Ogromnie Ci dziękuję ;:180 ;:79 Wiesz, za co.

Tereniu [TerDob] - ja dzisiaj wysiałam gomfrenę na rabacie i mam nadzieję, że wzejdzie. W zimnym inspekcie jak najbardziej możesz wysiać. ;:303
Maluczko, a na działce znowu zrobi się szarawo, bo krokusy powoli przekwitają.
Buziaczki. ;:196

Marysiu [Maska] - jeśli nie masz gruzińskiego, to nic nie stoi na przeszkodzie, byś go miała, ale z drugiej strony może jest tak, że u Ciebie wcześniej zakwitł. ;:131 Widziałam w Twoim ogrodzie żonkile pełne pąków, a moje jeszcze śpią.
Moja pogoda też nietęga, ale bez deszczu i bez wiatru, kilka godzin spędziłam na działce i nawet się pociłam przy robocie. :tan
Wzajemnie zdrówka życzę. ;:196

Basiu [apus] - skoro fachowiec tak mówi, to trzeba wierzyć i uprawiać ten fitness. ;:303

Maryniu - u mnie nawet forsycja jeszcze nie zakwitła, choć pąki ,owszem, posiada.
Z ziemi też wiele roślin jeszcze się nie wygrzebało, a wśród nich tulipany. Pewnie przepadły. Trudno, choć smutno mi. ;:174
Dzień - zgodnie z Twoim życzeniem - dobry był. Dziękuję. ;:196

Tereniu [tencia] - szczerze? Zazdroszczę Ci takich Gości. ;:333 Ciesz się dziećmi i wnusią, a remont może jednak nie będzie potrzebny...
Buziaki. ;:196

Julio - nie był to duży deszcz, ale dobre i to.
Pewnie tę pompę jakiś fachowiec musi zobaczyć, bo na co Ci atrapa. ;:218
Ja zaryzykowałam, zaliczyłam działkę i nie żałuję. ;:303 Dzień był bardzo miły. Dziękuję. ;:196

Danusiu [danuta z] - mam podobnie, też planowanie planowaniem, a sposób wykonania swoją drogą. ;:306
Przebiśniegi już mi powiedziały adieu, a krokusiki powoli pokładają się, i za chwilę również się pożegnają do przyszłego roku.
Słoneczka wprawdzie nie było, ale w sumie nie narzekam. Dziękuję. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Lucynko ale kwitnąco u Ciebie ;:167 deszczu u mnie było tyle, co kot napłakał, ale za to dużo chłodniej. Jutro jadę na działkę i będę wysiewać nasionka od Ciebie, na razie wysiałam tylko miłek letni. Jak tak patrzę na ilość torebek, to mam lekkie wątpliwości czy wszystko się zmieści ;:224 :;230 no nic, pożyjemy, zobaczymy ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Natalko - u mnie ładnie zmoczyło, a muszę przyznać, że już ziemia nieźle przeschła. ;:108
Jutro ma być już cieplej, a weekend wręcz bardzo ciepły. Na pewno zrobisz wszystko, co sobie zaplanowałaś. :tan
Ja też sieję bez opamiętania i liczę na cud, bo jeśli wszystko powschodzi, ciężko będzie znaleźć miejscówki. Zawsze jednak można podzielić się z potrzebowskimi. ;:306

Na dobrą noc kilka obrazków z dzisiejszej działeczki.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dwie wiewiórki szalały na wiśni sąsiada.
Obrazek

Obrazek

Gołąbki wybierały robaczki z ziemi.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
jagusia111

Post »

Lucynko kwiatuszki śliczne, gołąbki też. Mój ojciec jest miłośnikiem gołębi i nawet je przez wiele lat hodował, ale tak okropnie paskudziły na dachy i parapety, że w końcu zrezygnował. Też mam taką zaprzyjaźnioną wiewióreczkę. Tylko, że ona mieszka po drugiej stronie ruchliwej szosy, a do mnie i do sąsiada przybiega kilka razy dziennie po zapasy i jakoś nie wróżę jej długiego żywota bo już kilka razy o włos umknęła przed samochodem.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Lucynko...popracowałaś na działce a przy okazji oczy nacieszyłaś kolorkami i te figlujące wiewiórki. ;:oj Bardzo lubię je podglądać a zdjęcie im zrobić to już wyższa szkoła jazdy. ;:306 . Dziś jadę na swoją działeczkę, ciekawe czy coś nowego wypatrzę. ;:224 . U mnie deszczu zero, w kranie jeszcze nie puścili..szkoda bo także robi się sucho. :wink:
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Jednak u Was wiosna jest dwa tygodnie wcześniej (co najmniej) u nas jest wszystko póżniej. Ależ piękne kwiatki dostałaś.U Ciebie też już
tak pięknie kwitną, te niebieskie z pierwszego zdjęcia u mnie dopiero wychylają łebki i pytają czy już można zakwitnąć? :D Kiedyś byłam w
Warszawie jak kwitły bzy ,jak wróciłam do domu po tygodniu to u nas zaczynały kwitnąć. Fajnie było miałam dwa kwitnienia bzów. :heja
Nie mylę się? dostałaś cieszyniankę???.
Gołąbki śliczne, wiewiórki fajne. A u na deszcz lał całą noc, dobrze że teraz nie pada, więc mam nadzieję ,że jutro pojadę na działkę. ;:65
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko ja się cieszę z gości chodziło mi bardziej o kota i psa razem wziętych,ale nie jest żle.
jagusia111

Post »

No i wywróżyłam :( . Już nie ma wiewiórki :( .
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

:cry: biedna wiewióreczka . Lucynko teraz wiosna rozkwita na wyścigi...u każdego coś ciekawego, a jeszcze jak deszczyk i ;:3 na przemian to tylko podziwiać ;:215
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Będziesz za rok czarować ciemiernikami. Śliczności dostałaś :heja Na razie kwitną maluszki, ale już niedługo zaczną kwitnąć te, których nie trzeba oglądać na kolanach ;:65 Ciekawe czy pierzaste poprzestaną na robaczkach ;:202
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Witajcie!
Jakiż cudny dzień! ;:138 Aż żal, że minął.
W nocy spadł deszczyk, a w ciągu dnia słoneczko i bardzo ciepło.
Wspaniale pracowało się na działeczce, tym bardziej że coraz więcej roślinek wygrzebuje się z ziemi.
Zaszalałam i wysiałam na rozsadniku większość nasion kwiatków jednorocznych.
Miałam zapasy z ubiegłych lat i obawiam się, że wkrótce straciłyby siłę kiełkowania.
A teraz... wzejdą - dobrze, nie wzejdą - drugie dobrze. Niech pokażą, na co je stać. ;:306

Obrazek

Aguniu [jagusia] - tak mi przykro z powodu śmierci wiewióreczki. ;:174
Biedne maleństwo.

Obrazek

Zuziu111 - to niewiarygodne, ale im częściej jestem na działce, tym więcej mam tam do zrobienia.
Ciekawe, z czego to wynika... ;:224
U nas też jeszcze wody w kranie nie ma, ale jak dotąd deszczyk po trosze moczy ziemie. Zresztą mam pełną beczkę wody , o którą zadbałam jesienią. Beczka jest zabudowana w coś , co przypomina studnię, więc beczce mróz niegroźny.

Obrazek

Danusiu [danuta z] - coż, przyszło Ci mieszkać w takiej krainie geograficznej.
Nam już kwiatki przekwitną, Tobie zakwitną i będziesz dłużej cieszyła oczy.
O, tak! :tan Dostałam cieszyniankę od Cieszynianki. ;:215

Obrazek

Tereniu [tencia] - przecież to oczywiste, że tacy goście tylko radość w dom wnoszą. ;:63
A skoro pies z kotem nie zachowują się zgodnie z popularnym powiedzeniem, to już absolutna frajda.
Ciesz się rodzinką i odpoczywaj, kochana. ;:196

Obrazek

Ewuniu [ewarost] - jeśli pogoda wytrzyma dłużej taka jak teraz, to rzeczywiście ogrody rozkwitną pełną paletą barw. ;:333

Obrazek

Iwonko1 - cudne te ciemierniki!!! Zauroczyły mnie tym bardziej że to nie są jakieś maleńkie sadzoneczki, ale takie wypasione, kwitnące wieloma kwiatkami i z mnóstwem pąków. ;:303
Pierzaste już mi się na skalniaku rozpanoszyły i muszę je gonić przy pomocy pieska.

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Lucynko jak się nazywa ten kwiatuszek: https://images82.fotosik.pl/472/3a3944b9765f4edcmed.jpg :?:
Piękne roślinki dostałaś od Lidzi. Wszystkie zaaklimatyzują się bez problemu, bo dane od serca (Lideczko ;:196 )
U Ciebie glina już obeschła a u mnie nadal mokro.
Pozdrawiam Hala
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Halinko - ten kwiatuszek to cebulica dwulistna. doniczkę z kilkoma cebulkami kupiłam niedawno w Brico. Listeczki już były nad ziemią, kwiatki dopiero zaczyna pokazywać. Ładne one, takie inne. ;:333
W tym roku podczas kopania fragmentów działki stwierdziłam, że glina siedzi już dość głęboko, ;:108 a struktura gleby znacznie poprawiona, ;:63 co mnie ogromnie ucieszyło. :tan Gołąbki choć szkodniki, to jednak pożyteczne. ;:306

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No zawsze mówiłam, że gołąbecki są cudne ;:215 , śliczna ta cebulica Lucynko ;:215 ale i bratki i prymuleczka miodzio ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”