czeka.
 Fajne kwiatki już u Ciebie kwitną. Krokusy i przebiśniegi u mnie zaczynają już przekwitać.Zyczę
  Fajne kwiatki już u Ciebie kwitną. Krokusy i przebiśniegi u mnie zaczynają już przekwitać.Zyczę   . Danuta.
 . Danuta. Fajne kwiatki już u Ciebie kwitną. Krokusy i przebiśniegi u mnie zaczynają już przekwitać.Zyczę
  Fajne kwiatki już u Ciebie kwitną. Krokusy i przebiśniegi u mnie zaczynają już przekwitać.Zyczę   . Danuta.
 . Danuta.

Wiesz, za co.
 Wiesz, za co. 

Widziałam w Twoim ogrodzie żonkile pełne pąków, a moje jeszcze śpią.
  Widziałam w Twoim ogrodzie żonkile pełne pąków, a moje jeszcze śpią. 

Ciesz się dziećmi i wnusią, a remont może jednak nie będzie potrzebny...
  Ciesz się dziećmi i wnusią, a remont może jednak nie będzie potrzebny... 

Dzień był bardzo miły. Dziękuję.
 Dzień był bardzo miły. Dziękuję.  

deszczu u mnie było tyle, co kot napłakał, ale za to dużo chłodniej. Jutro jadę na działkę i będę wysiewać nasionka od Ciebie, na razie wysiałam tylko miłek letni. Jak tak patrzę na ilość torebek, to mam lekkie wątpliwości czy wszystko się zmieści
 deszczu u mnie było tyle, co kot napłakał, ale za to dużo chłodniej. Jutro jadę na działkę i będę wysiewać nasionka od Ciebie, na razie wysiałam tylko miłek letni. Jak tak patrzę na ilość torebek, to mam lekkie wątpliwości czy wszystko się zmieści  
   no nic, pożyjemy, zobaczymy
 no nic, pożyjemy, zobaczymy 

Bardzo lubię je podglądać a zdjęcie im zrobić to już wyższa szkoła jazdy.
  Bardzo lubię je podglądać a zdjęcie im zrobić to już wyższa szkoła jazdy.   . Dziś jadę na swoją działeczkę, ciekawe czy coś nowego wypatrzę.
 . Dziś jadę na swoją działeczkę, ciekawe czy coś nowego wypatrzę.   . U mnie deszczu zero, w kranie jeszcze nie puścili..szkoda bo także robi się sucho.
 . U mnie deszczu zero, w kranie jeszcze nie puścili..szkoda bo także robi się sucho.  
 Kiedyś byłam w
 Kiedyś byłam w  

. Już nie ma wiewiórki
 . Już nie ma wiewiórki  .
 .
 biedna wiewióreczka . Lucynko teraz wiosna rozkwita na wyścigi...u każdego coś ciekawego, a jeszcze jak deszczyk  i
 biedna wiewióreczka . Lucynko teraz wiosna rozkwita na wyścigi...u każdego coś ciekawego, a jeszcze jak deszczyk  i   na przemian to tylko podziwiać
  na przemian to tylko podziwiać  

Na razie kwitną maluszki, ale już niedługo zaczną kwitnąć te, których nie trzeba oglądać na kolanach
 Na razie kwitną maluszki, ale już niedługo zaczną kwitnąć te, których nie trzeba oglądać na kolanach  Ciekawe czy pierzaste poprzestaną na robaczkach
 Ciekawe czy pierzaste poprzestaną na robaczkach 

Aż żal, że minął.
 Aż żal, że minął. 

Dostałam cieszyniankę od Cieszynianki.
 Dostałam cieszyniankę od Cieszynianki.   

)
 )

a struktura gleby znacznie poprawiona,
  a struktura gleby znacznie poprawiona,  co mnie ogromnie ucieszyło.
  co mnie ogromnie ucieszyło.   Gołąbki choć szkodniki, to jednak pożyteczne.
 Gołąbki choć szkodniki, to jednak pożyteczne.  

, śliczna ta cebulica Lucynko
 , śliczna ta cebulica Lucynko  ale i bratki i prymuleczka miodzio
 ale i bratki i prymuleczka miodzio