ands pisze:Cena bardzo dobra. A na co przeznaczysz drugi tunel jak mogę zapytać, bo też mam możliwość postawienia dwóch i zastanawiam się.
Generalnie trafiła się okazja a jak ktoś zauważył apetyt rośnie w miarę jedzenia. Kilka innych tuneli też oglądałem największy miał chyba 8x4m (800PLN) jednak był oddalony o 40 km od mojego miejsca zamieszkania i koszty transportu były by dość znaczne.
Wracając do zakupionego tunelu 2 x 18m2 w większości będzie przeznaczone na pomidory z niewielką domieszką papryk (max 10-15 krzaczków). Planuje w sumie wysiać około 300 szt. pomidorów ( 15 odmian Rosyjskich, i wszystko co inne ).
Pod domem mam około 100m2 ogródka ma którym upchnę te 2 tunele i coś do gruntu, jednak naprzeciw domu mam wolne 20ar. do zagospodarowania jak chcę glebogryzarka w dłoń i ile zaoram tyle będzie na groszek, dynie, kabaczki.
Zrezygnowałem kompletnie w tym roku z upraw warzyw "tanich" ziemniaki, marchew, por, buraki. Na rzecz nowych odmian a po tym roku wybieram to co już praktycznie zawsze będzie gościło w moim ogródku.
Choć nie ukrywam że marzy mi się taki jeden większy tunel na tym poletku naprzeciw domu 30 x 7 byłby idealny ;)